Nogomet

Sampdoria na silu

Bernard Jurišić • četvrtak, 30.08.2007.

Sampdoria u 180 minuta nije nadigrala Hajduka, ali je na tipičan dosadni i negledljivi talijanski način stigla do 1. kola Kupa Uefe. Hajduk je svoju šansu propustio u Splitu, a u Genovi je trenutak odluke bila nespretna reakcija Marina Ljubičića u svom kaznenom prostoru. Po treći put je Hajduk protiv Talijana ostao samo za gol prekratak...

Hajduk je utakmicu otvorio prilično dobro, hrabro su gurnuli blok Sampdorije daleko u njihovo polje. Već u 3. minuti Kalinić je pokušao iskosa s desne strane, Mirano lako kupi.

Slika 1 od 2.
Foto: Nikola Movrić

Vezane vijesti

Volpi u 7. minuti ubacuje na pet metara, Živković drži Montellu dovoljno da ga omete na udarcu. U 12. minuti Campagnaro u skoku odnosi loptu ispred Bartolovića u kaznenom prostoru, na nju natrčava Kalinić i snažno puca s 20-ak metara, neprecizno.

15. minuta donosi dvije sjajne prigode za Hajduk. Gotovo u isto vrijeme kad su na Poljudu pogođene dvije vratnice, splitsski klub je i u Genovi dvaput u istoj minuti bio blizu pogotku. Najprije je Linić odličnim udarcem s 25 metara prisilio Mirnatea na paradu, a nakon kornera Cernata Pelaić glavno na prvoj vratnici puca prema suprotnom kutu, a lopta odlazi nekoliko centimetara od vratnice.

U 18. minuti Montella glavom puca, a Tomić lako hvata, nakon čega slijede dvije velike pogreške mladog Marina Ljubičića.

Prvu u 29. minuti, kad je izgubio loptu na 30 metara, Montella nije kaznio, iako je za trenutak izborio sam pred Tomićem, no neoprezni i nepotrebni start mladog Hajdukovca na Maggiju u kaznenom prostoru u 33. minuti donio je Sampdoriji nezasluženu prednost. Udarac s bijele točke Montella je lako pretvorio u 1:0.

Već na poluvremenu Krešić je u igru poslao Verpakovskisa i mladog Peraića. No, gotovo pola drugog poluvremena, čak 22 minute gledali smo ništavilo na obje strane.

Cernat u 67. minuti prijeti direktno iz kornera, Mirante loptu prebacuje u korner. Na drugoj strani Živković jedan ubača odbija ravno na prsa samog Montelle na 12 metara, no njegov udarac Tomić odlično brani.

Tada je uslijedio period u kojemu je Hajduk u potpunosti ovladao terenom i prenio igru pred kazneni prostor domaćina. Pokušavali su iz velike udaljenosti Buljat, Živković i Linić, a najbliže pogotku bio je Verpakovskis u 74. minuti. Nakon kornera dobio je loptu u petercu i pucao iz okreta, no domaći kapetan Volpi spašava na gol-liniji.

U 80. minuti Cernat ubacuje na glavu Pelaića, no njegov je udarac neprecizan, ali dvije minute kasnije Hajduk konačno sprema loptu iza leđa Mirantea.

Mirko Hrgović je gotovo preslikao situaciju iz Podgorice. Namjestio je loptu na 25 metara, raspalio ljevicom po podu u suprotni kut, neobranjivo za talijanskog vratara, lopta se od vratnice odbija u mrežu za 1:1.

Ipak, šansu za potpuni preokret Talijani Hajduku nisu dali. Spretno su zatvorili svoj prostor, razvukli igru prema naprijed makar i bez konkretnog cilja, znalački su "krali" minutu po minutu igre u završnici. Hajduk se nije uspio približiti vratima Mirantea do kraja.

Splitski je klub tako po treći put ostao samo za jedan gol prekratak protiv talijanskog protivnika. U utakmici koju vjerojatno ni najzagriženiji navijači Sampdorije i Hajduka neće htjeti pogledati dvaput, Genovezi su prikazali svu "raskoš" talijanskog poimanja nogometa i osigurali dovoljan ukupan rezultat za prolazak u 1. kolo Kupa Uefe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!