Košarka

Slovenci kolo vode

Branimir Korać • subota, 12.09.2009.
Slovenci kolo vode
Foto: EPA

Drugi dan drugog kruga Eurobasketa donio je susrete u skupini F, a najupečatljiviji nastup ostvarili su Slovenci. Slijedom toga u petorci dana zauzeli su dvije pozicije i to njihovi najbolji igrači u ovom dvoboju...

Playmaker

Jaka Lakovič (Slovenija) - 34 minute, 24 poena, 4 asistencije, 3 ukradene: Slovenija je pregazila Litvu, a Jaka Lakovič je bio bez dvojbe prvo ime susreta. Razigravač Barcelone šuterski je bio gotovo savršen, kažnjavao je svako izlaženje prema njemu, a dobar posao odradio je i u obrani i u razigravanju momčadi.

Šuter

Rudy Fernandez (Španjolska) - 36 minuta, 16 poena, 5 skokova, 2 ukradene: Španjolska je upisala poraz protiv Turske, unatoč vrlo dobroj utakmici Rudyja Fernandeza. Fernandez je bio "vruć" i morao je dobiti više lopti u napadu, a zašto nije, trebalo bi pitati mladog Rubija koji ga u nekoliko situacija bolje postavljenog nije proigrao. Tko zna, možda bi Španjolska i slavila.

Krilo

Ersan Ilyasova (Turska) - 34 minute, 15 poena, 5 skokova, 2 blokade: Vrlo dobra utakmica je iza Ersana Ilyasove. Svestrani Turčin nadoknadio je lošiji dan Hede Turkoglua i preuzeo njegovu ulogu predvodnika reprezentacije. Svakako je među najzaslužnijima za pobjedu.

Krilni centar

Erazem Lorbek (Slovenija) - 34 minute, 17 poena, 8 skokova, 2 asistencije: Drugi junak slovenskog gaženja Litve je Erazem Lorbek. Sjajan posao Lorbek je odradio pod košem, posebice dobro izgledao je u obrani dok je u napadu realizirao sve što jedan kvalitetan igrač njegovog kalibra mora realizirati.

Centar

Nenad Krstić (Srbija) - 28 minuta, 18 poena, 8 skokova, 2 asistencije, 2 blokade: Krstić je imao vrlo težak posao, morao se boriti protiv snažnog poljskog centra Marcina Gortata, no odnio je pobjedu. U jednom od jačih centarskih dvoboja u dosadašnjem dijelu Eurobasketa, Krstić je pokazao svu svoju kvalitetu i kao kapetan vukao je mladu reprezentaciju Srbije do velike pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!