Košarka

Rozić i Ukić ispred ostalih

Branimir Korać • subota, 19.09.2009.
Rozić i Ukić ispred ostalih
Foto: EPA

Kada igramo momčadski i kada nemamo samo jednog raspoloženog pojedinca, odmah to izgleda puno bolje. Danas se Ukiću pridružio Rozić i odmah smo bili opasniji i na kraju slavili...

Roko Leni Ukić: Ukić je naše apsolutno prvo ime na ovom Europskom prvenstvu. I u ovom dvoboju bio je jedan od igrača prevage. Ne samo da je ubacio onu važnu tricu minutu prije kraja, već je i tijekom cijelog susreta bio naš najbolji pojedinac. Nije samo zabijao već je i asistirao i tako razigrao suigrače.

Davor Kus: I Kus je pogodio jednu važnu tricu i odigrao jednu od boljih utakmica u posljednje vrijeme. Napravio je velik posao u obrani.

Marko Popović: Nije Popović bio posebno raspoložen. Iznudio je onu nesportsku pogrešku Zozulina, no to je vratilo Hrvatsku u utakmicu. Ostatak utakmice nije bio onaj pravi na kakvog smo navikli.

Nikola Vujčić: Svega sedam minuta dobio je Vujčić i to u početnoj fazi susreta. Za tako kratko vrijeme nije ostavio posebno jak dojam.

Marin Rozić: Apsolutno najbolja Rozićeva utakmica na Eurobasketu. Na obje strane parketa bio je agresivan i praktički bez ikakve pogreške. Kada smo se vraćali u drugom poluvremenu nanizao je šest poena i u tim trenucima bio naš pokretač. Nastavio je i kasnije odlično te uz Ukića bio definitivno prvo ime.

Zoran Planinić: Ovaj put Planinić je odigrao samozatajno, nije forsirao šut i ulaz, nije previše solirao i naš napad je odmah bio puno opasniji i bolji.

Mario Stojić: Stojić je igrao kratko i nije ostavio poseban dojam. Izuzev truda u obrani, nije mogao ponuditi više.

Krešimir Lončar: Kada smo u drugom poluvremenu dostigli Ruse i pokušavali se odvojiti, Lončar je pogodio važne šuteve i također dao doprinos u pobjedi. Vrlo korektna predstava našeg reprezentativca.

Marko Banić: Niti u ovom susretu Banić nije bio pravi. Još jedna utakmica u kojoj smo ga čekali, ali jednostavno nije išlo iako nije u napadu previše niti probavao. Marko je jedan od onih koji su nam ostali dužni u Poljskoj.

Sandro Nicević: Još jedna Nicevićeva korektna utakmica, dao je onoliko koliko je mogao u ovom trenutku.

Mario Kasun: Trudio se, bio agresivan, ali i griješio. Problemi s osobnim pogreškama skratili su mu minutažu na svega 13 minuta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!