Košarka

Najbolje od najboljih

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.09.2009.
Najbolje od najboljih
Foto: EPA

Najbolju petorku Europskog košarkaškog prvenstva nije bilo teško izabrati. Na svakoj poziciji bio je po jedan igrač koji je zadivio i dominirao te odnio zasluge za uspjehe svoje reprezentacije. Identičnu petorku biraju i Sportnet.hr i FIBA...

Playmaker

Miloš Teodosić (Srbija) - 25,4 minute, 14,1 poen, 5,2 asistencije, 2,6 skokova: Titulu najboljeg razigravača Eurobasketa odnosi Miloš Teodosić. Teodosić nosi najveće zasluge za ulazak Srbije u finale s posebno upečatljivom polufinalnom predstavom protiv Slovenije. Slovencima je spremio šest trica i 32 poena, a naslov prvog asistenta Prvenstva odnio je velikom zaslugom sjajnom predstavom protiv Litve kada je upisao uz 20 poena čak 12 asistencija.

Šuter

Vasilis Spanoulis (Grčka) - 31,3 minute, 14,1 poen, 4,2 asistencije, 2,7 skokova: Spanoulis je odigrao sedam vrlo dobrih utakmica na ovom Prvenstvu i bio je najbolji igrač brončanih Grka u Poljskoj. Pad u posljednja dva susreta i ukupno svega deset poena uz brojne pogreške i loš šut pripisujemo umoru i padu koncentracije, no to ne kvari ukupni dojam gdje je među šuterima Spanoulis bio najupečatljiviji.

Krilo

Rudy Fernandez (Španjolska) - 28,4 minute, 13,6 poena, 3,5 skoka, 2,1 asistencija, 2,1 ukradena: Uz Paua Gasola najbolji igrač Španjolske bio je bez dvojbe Rudy Fernandez. Fernandez je odigrao odlično Prvenstvo iako je nastupio ozlijeđen. Nije bio posve spreman i to se vidjelo po povišenoj nervozi, a zbog ozljede je propustio i prvi susret protiv Srbije.

Krilni centar

Erazem Lorbek (Slovenija) - 31,0 minuta, 16,4 poena, 7,4 skoka, 2,3 asistencije: Sjajan turnir je iza novog člana Barcelone. Lorbek je bez dvojbe bio najbolji igrač Slovenije, u četvrtfinalu i polufinalu i nezaustavljiv, potvrdio je kako je jedna od najboljih četvorki u Europi. Zbog brojnih problema s ozljedama u slovenskoj reprezentaciji, Lorbek je na sebe preuzeo najveći dio tereta i odveo Sloveniju do dosad najboljeg plasmana.

Centar

Pau Gasol (Španjolska) - 25,7 minuta, 18,7 poena, 8,3 skokova, 2,2 blokade: Bez ikakve dvojbe najbolji igrač Europskog košarkaškog prvenstva i sasvim zasluženo nositelj titule MVP-a prvenstva. Gasol je bio za klasu iznad svojih protivnika i izuzev prve utakmice sa Srbijom, pokazao je zašto je jedan od zaslužnih za osvajanje naslova NBA prvaka LA Lakersa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!