Košarka

Amerikanci okupirali vrh

Branimir Korać • nedjelja, 29.08.2010.
Amerikanci okupirali vrh
Foto: EPA

Sportnetov power ranking osam najboljih reprezentacija nakon prvih susreta na Svjetskom prvenstvu svrstao je na vrh Amerikance koji bi se tu trebali još dugo zadržati...

1. SAD (1-0)

Što god tvrdili o njihovoj neprilagođenosti na Fibina pravila i drugačiji način igre, Amerikanci su bili i ostat će prvi favoriti za zlatnu medalju. Protiv Hrvatske su pokazali kako jednostavno imaju predugu klupu i nitko to neće moći pratiti. Njima je posve svejedno koja je petorka na terenu i dok ostali budu odmarali one najbolje, Amerikanci će slagati prednost. To je iskusila Hrvatska koju su nakon izlaska udarnih snaga jednostavno pretrčali i preskočili.

2. Grčka (1-0)

Nije da su u subotu odigrali najbolju utakmicu na turniru, ali Grci su s neke početne treće pozicije skočili za jedno mjesto i nalaze se odmah iza Amerikanaca. Protiv Kine su imali problema s Jianlianom, međutim u samom finišu su ipak rutinski završili posao. Ne treba zaboraviti kako im je puno nedostajao Schortsanitis, a i očito je kako je Bourousis još uvijek daleko od posve spremnog. U nastavku turnira bit će još bolji.

3. Francuska (1-0)

Kreatori najvećeg iznenađenja prvog dana Svjetskog prvenstva i zaslužuju visoku poziciju. Francuzi su iznenadili vrlo pametnom igrom protiv Španjolaca koje su na spavanju uhvatili dvojica igrača za koje je malo tko mogao pretpostaviti da će biti ključni - Andrew Albicy i Mickael Gelabale. Albicy je veliko iznenađenje, omaleni playmaker je bez straha odigrao jako dobru utakmicu i posve je zasjenio "napumpanog" Rickyja Rubija na drugoj strani.

4. Srbija (1-0)

Srbija se predstavila u sjajnom izdanju protiv Angole iako je nastupila bez dvojice važnih igrača. U redu, Angola nije košarkaška velesila, ali je najjača afrička reprezentacija koja je dosad pokazivala kako zna igrati košarku. Ovdje nije imala nikakve šanse, Srbi su odigrali u visokom ritmu cijelu utakmicu, a na čelu sa sjajnim trenerom pokazali su kako bi mogli biti iznenađenje za mnoge koji ih ne poznaju.

5. Argentina (1-0)

Renomirana reprezentacija Argentine iščupala je na startu pobjedu protiv Njemačke. Pokazali su Argentinci kako imaju visoku individualnu kvalitetu, ali isto tako i da imaju slabosti. Scola i Delfino bili su na visokoj razini, ali ostali nisu i za nešto više će definitivno morati dobiti podršku suigrača.

6. Španjolska (0-1)

Jedina reprezentacija sa startnim porazom u Topu 8 je Španjolska. Realno, Španjolci su odmah uz bok Amerikanaca i Grka, međutim protiv Francuske su podbacili i doveli se u nešto težu situaciju. Nedostaju im Gasol i Calderon to je činjenica, ali isto tako stoji i da imaju širok raspon kvalitetnih pojedinaca, dugo su na okupu i ne bi si smjeli dopuštati ovakve poraze.

7. Litva (1-0)

Malo nervoze na početku, ali kasnije je Litva izgledala vrlo dobro. Imali su problem kako zaustaviti Kirka Penneya, ali taj problem imaju gotovo svi novozelandski protivnici, no unatoč tome upisali su pobjedu i to je ono najvažnije.

8. Turska (1-0)

Turci su krenuli uvjerljivo, pred svojim navijačima su glatko slavili, ali protivnik je bio vrlo skroman. Obala Bjelokosti bez svog najboljeg igrača Amagoua nije imala nikakve šanse i domaćin je najavio kako bi ovo moglo biti uspješno prvenstvo za njega.

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!