Košarka

Argentinski skok u vis

Borna Rupnik • utorak, 31.08.2010.
Argentinski skok u vis
Foto: EPA

Argentinci su trećom pobjedom izbili na drugo mjesto Sportnetovih Top 8, iza jednako uspješnih Amerikanaca koji su se nekako spasili poraza od Brazila. Nakon nastupa samo polovice momčadi u ponedjeljak, mjesta ima i za Sloveniju...

1. (1.) SAD (3-0)

Premda bi ih na ovom popisu vjerojatno trebalo sankcionirati nakon kaše u koju su se "uvalili" protiv Brazila, Amerikancima je to upozorenje možda dobro i došlo. Usprkos svim verbalnim najavama da nema opuštanja, sada su to shvatili i na parketu, a slijede im još dva susreta (Tunis i Iran) za podizanje samopouzdanja i statistike, nakon čega bi ponovno trebali biti - uvjerljivo najopasniji.

2. (5.) Argentina (3-0)

Dva puta su se Argentinci mučili u prva dva kola i oba puta završili susret u svoju korist. U trećem kolu su na krilima Luisa Scole i Carlosa Delfina svladali i Angolu, naizgled vrlo uvjerljivo, no uz dosta truda do same završnice. Ipak, najvažnije im je što se drže predviđenog, pobjedničkog plana.

3. (2.) Francuska (2-0)

Uvodno španjolski skalp i šetnja pored Libanona bili su dovoljni Francuzima da i tijekom svog slobodnog dana ostanu pri samom vrhu ovog poretka. Novostečeno povjerenje morat će opravdati protiv Kanade, ekipe čije je nastupe postalo vrlo teško predvidjeti.

4. (3.) Grčka (2-0)

Grčke pobjedničke navike protiv nezgodnih suparnika (Kine i Portorika) pravi će test tek dočekati. Na neprijateljskom terenu suprotstavit će "nabrijanim" Turcima u dvoboju koji bi i jedne i druge mogao usmjeriti - bilo prema gore, bilo prema dolje.

5. (4.) Turska (2-0)

Polako ali sigurno domaćini grade atmosferu koja bi ih mogla odvesti do željenih visina. Zagrijali su se protiv Obale Bjelokosti, vrijedne bodove ubilježili protiv Rusije, a eksploziju nade i oduševljenja očekuju u derbiju protiv Grčke. Eventualna pobjeda dala bi im golema krila.

6. (7.) Srbija (2-1)

Srbija je svoje dvije pobjede ostvarila protiv osjetno inferiornih suparnika, no Angolu i Jordan u punom su smislu te riječi pomeli s parketa, dok su poraz, u produžetku, upisali od teško shvatljivih Nijemaca. U ključne će dvoboje protiv Argentine i Australije ući s vraćenom vjerom u svoje sposobnosti, jači za povratnika Miloša Teodosića i budućeg povratnika Nenada Krstića, što je dovoljan razlog za njihov optimizam.

7. (6.) Španjolska (1-1)

Španjolci iščekuju novu priliku za iskupljenje, samim time i pomak naprijed u našem power rankingu, i to protiv boljeg protivnika od Novog Zelanda. Kvalitetu sigurno nisu zaboravili kod kuće, a protiv Litve će pokazati jesu li se vratili na pravi put ili ih na putu prema mogućoj novoj medalji čeka znatno više muka od onoga što su zamislili.

8. (-) Slovenija (2-1)

Posljednje mjesto pripalo je našim susjedima jer su "na mišiće" došli do pobjede u utakmici koju su vjerojatno prije početka turnira označili najvažnijom u svojoj (i našoj) skupini. Iskazali su se htijenjem, znali su iskoristiti neke hrvatske slabosti i - ne izgube li od Brazila - olakšali si put prema samoj završnici prvenstva.

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!