Košarka

Dobrodošlica Litvi

Borna Rupnik • srijeda, 01.09.2010.
Dobrodošlica Litvi
Foto: EPA

Nakon što je u srijedu svoj dio trećeg kola odradila i druga polovica sudionika Svjetskog prvenstva u Turskoj, power rankings dobio je jedno novo ime i nekoliko promjena u poretku...

1. (1.) SAD (3-0)

Amerikancima je bio dan odmora, no nitko od danas aktivnih reprezentacija nije izveo čudo vrijedno preuzimanja prvog mjesta. Neće ni u srijedu, kada će se Amerikanci vjerojatno naslađivati na košu Irana.

2. (5.) Turska (3-0)

Prvi veliki cilj na Svjetskom prvenstvu Turci su ostvarili na vrlo ugodan način po svoje navijače. U prvom poluvremenu pružili su im malo drame i neizvjesnosti, a u trećoj su četvrtini slomili Grke pokretljivom obranom i dalekometnom paljbom. Teško će ispustiti prvo mjesto u skupini, atmosfera je podignuta na željenu višu razinu i u Turskoj sve ide "po planu".

3. (2.) Argentina (3-0)

Osim igrača poput raspoloženog Luisa Scole te stečenih pobjedničkih navika, Argentince visoko drži i činjenica da će protiv Jordana, ne dopuste li senzaciju, nastaviti svoj uspješni niz i potom se izrazito samouvjereni upustiti u bitku sa Srbijom.

4. (4.) Grčka (2-1)

Premda su izgubili onu utakmicu koju su najmanje htjeli, Grke još uvijek ne treba otpisivati iz računice za visoke plasmane. Istina je da su protiv Turaka upali u crnu rupu u kojoj nisu znali što bi sa sobom, a kamoli kako čuvati domaće igrače, no osim tog razdoblja pokazali su da mnogo toga znaju i mogu. Osim toga, na rasporedu im je oporavak protiv Obale Bjelokosti.

5. (3.) Francuska (3-0)

Francuzi su ostali neporaženi i protiv Kanade, no nisu pretjerano oduševili prikazanom igrom. Da su Kanađani bili imalo koncentriraniji (imali su četiri šuta za poravnanje u završnici) Francuska bi prokockala ono što je dobila pobjedom nad Španjolcima. Za još jače suparnike od Kanade, a bit će ih, trebat će im - nešto više.

6. (-) Litva (3-0)

Litva je svoje mjesto među osam trenutačno najboljih sastava na svjetskoj smotri zaslužila na impresivan način. Od svjetskih prvaka Španjolaca gubili su 18 razlike, no iskazali su se borbenošću i agresivnošću te podsjetili svoje simpatizere da su još uvijek "živi". Itekako. Čini se da su manje uvjerljive predstave u prva dva kola uspješno poslužile kao zagrijavanje. Međutim, sada se trebaju dokazati i protiv Francuske. Nevezano s time, u Turskoj imaju i svoje cheerleaderice (na slici).

7. (6.) Srbija (2-1)

U srijedu nisu istrčali na parket pa ih je dojmom preskočila Litva. Momčad Dušana Ivkovića priliku za "uzvrat" ima u vrlo važnom okršaju s Australcima.

8. (7.) Španjolska (1-2)

Negativni omjer branitelja naslova nakon tri kola možda je i najveće dosadašnje iznenađenje prvenstva. Izostanak Paua Gasola djeluje kao veći problem nego što su se Španjolci usudili misliti, a protiv Litve uspjeli su izgubiti praktično dobivenu utakmicu. Pritisak u njihovom taboru osjetno raste, no pogled na igrače s kojima raspolažu još uvijek ne dopušta da ih se otpiše sve dok ne rezerviraju kartu za put kući.

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Papa Bear01.09.2010. u 10:00
    Wtf. gdje je Brazil???
    Papa Bear
  • Obrisan korisnik01.09.2010. u 07:29
    ne mogu ne komentirati španjolsku. opravdano na osmom mjestu... iako, ako ovako nastave, mogli bi ispasti sa liste...
    Obrisan korisnik