Košarka

Litva dobitnik dana

Branimir Korać • četvrtak, 02.09.2010.
Litva dobitnik dana
Foto: EPA

Nova reprezentacija u samom vrhu Sportnetovih Top 8 je Litva. Još jedan preokret i vrlo dobra predstava donijeli su joj najveći skok, a njihov protivnik Francuska bilježi najveći pad...

1. (-) SAD (4-0)

Iran ničim nije ugrozio vodeću poziciju Amerikanac u Top 8 nakon četvrtog kola Svjetskog prvenstva. Reprezentacija SAD-a stigla je do nove lagane pobjede, još jednom je izgledala uvjerljivo i lako je riješila slabašnog protivnika. Gotovo je sigurno kako će na vrhu ostati i nakon petog kola jer ih očekuje još slabija reprezentacija Tunisa.

2. (-) Turska (4-0)

Domaćinu puno znači euforija koja se stvorila oko Svjetskog prvenstva te su upisali još jednu pobjedu. Ovaj put je stradao Portoriko, ali ne toliko uvjerljivo kao što su upisali neke ranije pobjede. Čak štoviše, Portorikanci su imali napad za pobjedu do kojeg u biti nije trebalo niti doći da ranije kod minus šest Ilyasova nije iz čistog mira u prvim sekundama napada u tranziciji opalio i promašio tricu.

3. (6.) Litva (4-0)

Najveći dobitnici dana su Litavci koji su ubilježili novu pobjedu i to se ponovno vraćajući iz velikog minusa. Francuska ih je uništavala na početku, ali ne toliko zbog svoje dobre igre koliko zbog očajnog napada Litve. Međutim krajem druge i početkom treće dionice jedino je Litva igrala i to je bilo dovoljno za pobjedu i skok u poretku na visoko treće mjesto.

4. (3.) Argentina (4-0)

Najneuvjerljivija iz kvarteta stopostotnih je Argentina. Niti protiv Jordana nije išlo sve glatko, simpatični Jordanci su se u završnici približili i opasno zaprijetili, ali nisu imali dovoljno znanja i snage za preokrenuti susret. Argentina i dalje živi na inspiraciji Scole i Delfina i u susretu s prvom elitnijom reprezentacijom mogli bi biti prizemljeni.

5. (4.) Grčka (3-1)

Nisu Grci zadržali četvrtu poziciju, a za to su zaslužni Litavci. Grčka je svoj dio posla obavila na lagan način, skromna Obala Bjelokosti dobila je besplatnu košarkašku lekciju koja bi im mogla pomoći u budućnosti.

6. (7.) Srbija (3-1)

Važnu pobjedu upisala je Srbija koja je trijumfom protiv Australije došla u priliku boriti se za prvu poziciju u skupini. Kontrolirali su utakmicu u najvećem dijelu, u završnici je Australija zaprijetila dolaskom na minus tri, ali vrlo brzo je Teodosić pokazao tko je gazda na terenu. Ukoliko svlada u četvrtak Argentinu, što uopće nije nemoguće, Srbiju očekuje novi skok na ljestvici.

7. (5.) Francuska (3-1)

Litva je bila previsoka prepreka za Francuze koji su pokazali kako im nedostaje kreacije za one veće stvari. Svaka čast na skočnosti i snazi, na sjajnom Batumu i čvrstoj obrani, ali ozbiljna momčad poput Litve, momčad koja je krcata talentom i predvođena vanserijskim igračem poput Kleize, reprezentacije poput Francuske rutinski kažnjava.

8. (-) Španjolska (2-2)

Španjolce na listi drži još uvijek samo ugled. Istina, u četvrtom kolu su pregazili Libanon, ali i tu je bilo povuci-potegni dok nisu iz susreta izbačeni Vroman i Freije, dvojica od trojice najboljih igrača Libanona. Tek onda se Libanon raspao, zadominirao je Marc Gasol i odjurili su do pobjede. Scariolo se drži krilatice "nije važno s kim igramo, gledamo samo sebe", ali koliko god to naglašavao, nije ni njemu, a niti igračima svejedno što će od osmine finala imati težak put. Puno teži nego su računali.

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!