Košarka

Grci ispraćeni iz društva velikih

Branimir Korać • nedjelja, 05.09.2010.
Grci ispraćeni iz društva velikih
Foto: EPA

Poraz od Španjolske za Grke je značio oproštaj od Svjetskog prvenstva. Osim što napuštaju nezadovoljni Turskom, ispali su i iz našeg Topa 8 najboljih momčadi, a u to društvo ulazi Slovenija...

1. (1.) SAD (5-0)

Amerikanci su subotu proveli odmarajući se, međutim nitko još nije tako blizu da ih skine s mjesta najuvjerljivije momčadi SP-a. Izvjesno je da će tu ostati još meko vrijeme, Angolu će arhivirati, a onda kreće ozbiljan posao.

2. (2.) Turska (5-0)

Uz bok Amerikancima su domaćini Turci koji će u nedjelju biti na pravom velikom ispitu. Na putu im stoji vrlo neugodna Francuska koju će morati svladati kako bi prošli u četvrtfinale i zadržali "dvicu". Favoriti jesu, ne toliko zbog kvalitete koliko zbog podrške s tribina koja će ponovno biti zaglušujuća.

3. (4.) Srbija (5-1)

Nisu briljirali protiv Hrvatske, ali su prošli u četvrtfinale. Jedan su od dva zasad poznata četvrtfinalista i tamo će biti vrlo opasni. Kvalitetna momčad jesu, ali su i pokazali neke nedostatke koje bi sljedeći protivnik mogao iskoristiti. Zbog prolaska među osam preskočili su zasad dobru Litvu.

4. (3.) Litva (5-0)

Litavci još nemaju poraza, imaju mladu i vrlo potentnu momčad i uspješno se drže pri vrhu. Srbija ih je preskočila na osnovu prolaska u četvrtfinale, no to nije uspjela i Španjolska koju je Litva već svladala, a Španjolci su osim toga upisali i dva poraza više.

5. (6.) Španjolska (4-2)

Zamjena mjesta se dogodila i u sredine poretka gdje je Španjolska preskočila Argentinu. Pobjeda protiv Grčke u osmini finala se morala honorirati skokom na ljestvici, no za početak je to za Španjolce mali, ali vrijedan skok - za jedno mjesto. Oni bi bili zadovoljni da idu mjesto po mjesto i dalje.

6. (5.) Argentina (4-1)

Iako imaju samo jedan poraz i ugledno su košarkaško ime, Argentinci su tek šesti. U skupini su pobjeđivali do posljednjeg kola, ali nije to bilo nešto posebno briljantno i imat će u osmini finala težak posao. Nekako se čini kako je svih pet reprezentacija koje su ispred njih u ovom trenutku i na ovom mjestu bolje od Argentine.

7. (-) Slovenija (4-1)

Novak u ovom društvu je reprezentacija Slovenije. Slovenci su uskočili umjesto otpalih i razočaranih Grka i usput su preskočili i Ruse. Predviđam im još jedan skok nakon nedjelje u kojoj igraju s Australijom susret u kojem su favoriti na papiru.

8. (8.) Rusija (4-1)

Nisu igrali, jedan je ispao iz društva najboljih, a opet su ostali na osmoj poziciji. Slovenija je uskočila i odmah ih preskočila čisto zbog nekog dojma kako su ovom trenutku bolja momčad, a kako u subotu nijedni nisu igrali, dojam utakmice nije mogao pomoći Rusima da naprave skok i ostanu ispred Slovenije.

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!