Košarka

Turci preuzeli vrh

Branimir Korać • ponedjeljak, 06.09.2010.
Turci preuzeli vrh
Foto: EPA

Nakon još dvije utakmice osmine finala Svjetskog prvenstva u Turskoj, došlo je i do promjena u Sportnetovom Topu 8. Na vrhu je obavljena smjena te su uvjerljive Amerikance smijenili jednako uvjerljivi Turci...

1. (2.) Turska (6-0)

Po prvi puta od početka Svjetskog prvenstva Amerikanci se ne nalaze na vrhu poretka Top 8. Turska je sa šest pobjeda u isto toliko utakmica izborila ulazak u četvrtfinale, u državi vlada totalna euforija, reprezentacija igra odlično i bilježi uvjerljive pobjede, a nakon što su pregazili i Francuze, zaslužili su dolazak na vrh. Barem na jedan dan.

2. (1.) SAD (5-0)

Nisu Amerikanci napravili ništa loše da su kažnjeni i spušteni za jednu poziciju, dapače, u dosadašnjem dijelu turnira osim u susretu s Brazilom bili su najuvjerljiviji. Međutim, Turska je odličnom igrom i ulaskom u četvrtfinale zaslužila prvu poziciju, a SAD će vrlo brzo dobiti priliku za potvrdu kvalitete i skok naviše.

3. (3.) Srbija (5-1)

Dan nakon pobjede protiv Hrvatske i plasmana u četvrtfinale, Srbija je zadržala treću poziciju. Izvjesno je kako će se tu zadržati još barem jedan dan, barem dok Litva ne odradi svoj dio posla i pokuša ugroziti Srbe.

4. (4.) Litva (5-0)

Litva kao i Srbija ostaje na istoj poziciji kao i dan ranije. Obranili su četvrtu poziciju od nadirućih Slovenaca, a na njoj će najmanje ostati i nakon osmine finala ako ne iznenade neugodno protiv Kineza.

5. (7.) Slovenija (5-1)

Odlična Slovenija stavila me u nedoumicu staviti ih ispred ili iza Litve. Ipak, odluka je pala na poziciju ispod iako ne bi bilo nimalo nepravedno da su preskočili i Litvu. Protiv Australije bili su impresivni i zaslužili su najmanje Top 5.

6. (5.) Španjolska (4-2)

Španjolci se nikako probiti u gornju polovicu ovog izbora. Ušli su u četvrtfinale, eliminirali pritom Grke, ali loš dojam iz prvog kruga nije tako lako izbrisati i zasluženo su ispod Slovenaca. Izvjesno je tek kako će nakon četvrtfinala ili drastično napredovati ili dodatno pasti.

7. (6.) Argentina (5-1)

Argentinci su dva dana bili slobodni i vrlo brzo su potisnuti tek na sedmo mjesto. Njihova prilika za skok doći će u utorak kada igraju protiv Brazila. Možda ne zaslužuju biti ovako nisko, no imat će i oni priliku za napredak.

8. (8.) Rusija (4-1)

Rusi u ponedjeljak imaju borbu s Novim Zelandom za ostanak u Topu 8. Ukoliko pobijede, kao sudionik četvrtfinala zacementirat će svoju poziciju, no u slučaju poraza tu će ih naslijediti Novi Zeland.

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!