Košarka

Amerikanci za petama Turcima

Branimir Korać • petak, 10.09.2010.
Amerikanci za petama Turcima
Foto: EPA

Odigrani su svi susreti četvrtfinala SP-a za košarkaše, a uoči polufinalnih dvoboja na vrhu Sportnetovog power rankinga nalaze se i dalje Turci koje prati SAD...

1. (1.) Turska (7-0)

Briljantan nastup Turaka u četvrtfinalu još uvijek nas je ostavio pod dojmom. Odigrali su gotovo savršenu utakmicu što je moglo značiti jedino težak poraz za Slovence, a to nije bila prva takva predstava Turske na ovom SP-u. Uoči početka Prvenstva malo tko je mogao pretpostaviti da će se Turska u ovako kasnoj fazi natjecanja nalaziti na vrhu Sportnetovog poretka.

2. (3.) SAD (7-0)

Odmah za petama Turcima nalaze se Amerikanci. Još jedna reprezentacija sa stopostotnim učinkom, ali i reprezentacija koja je i projektirana za ovako visok plasman. Kako se sada čini, upravo oni i Turci mogli bi odlučivati o naslovu prvaka svijeta s čim se naravno neće složiti Litva i Srbija koji s pravom pucaju na iste ciljeve.

3. (4.) Litva (7-0)

Litva je u svojoj najimpresivnijoj predstavi na ovom SP-u pregazila Argentinu i skočila na treću poziciju. Briljantan nastup Litavaca koji su mogli slaviti i znatno uvjerljivije, ali nije bilo potrebne. Iako znatno oslabljeni, igraju odličnu košarku i unatoč ne posebno velikim očekivanjima došli su u borbu za medalje.

4. (2.) Srbija (6-1)

Onaj poraz još od Njemačke iz prve faze natjecanja je jedini razlog što Srbija nije više plasirana. Po igri nimalo ne zaostaju za prve tri reprezentacije, izbacili su branitelje naslova reprezentaciju Španjolske, međutim ta "sitnica" je razlog njihovog "tek" četvrtog mjesta. Protiv Turaka imaju priliku to promijeniti.

5. (6.) Rusija (5-2)

Rusi su upisali poraz, a opet su napredovali. Razlog je još lošija predstava Argentine u četvrtfinalu zbog čega je Rusija porazom od SAD-a u kojem se za razliku od Argentinaca ipak jedno vrijeme dobro držala. Od svih reprezentacija koje su ispale u četvrtfinalu, upravo Rusi su ukupno gledano najmanje razočarali. Ustvari oni i nisu razočarali...

6. (7.) Španjolska (4-3)

I Španjolci su se okoristili teškim porazom Argentine i napredovali u poretku. Upisali su skok za jedno mjesto, ali nikako neće biti zadovoljni ovim prvenstvom. Njihov cilj je bio medalja, potajno su se nadali naslovu svjetskih prvaka i nikako im se neće svidjeti konačna ljestvica.

7. (5.) Argentina (5-2)

Sve dobro što su napravili u dosadašnjem dijelu Prvenstva, Argentinci su srušili očajnom izvedbom u četvrtfinalu. U susretu s Litvom očekivalo se u najmanju ruku kako će to biti posve izjednačen dvoboj ako već Scola i društvo neće biti u blagoj prednosti. Međutim dogodilo se posve suprotno, Argentina je razbijena i neće uzeti medalju.

8. (8.) Slovenija (5-2)

Slovenija uoči borbe za plasman od petog do osmog mjesta ostaje na posljednjem mjestu našeg poretka. Ono što su im napravili Turci još uvijek ostavlja dojam, kako kod Turaka, tako i kod Slovenaca.

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani10.09.2010. u 12:05
    A mi smo 14.
    Bogomdani