Fanatik

Današnji prijedlozi za kladionicu

Dario Dodić • četvrtak, 26.08.2010.

Kao što sam i najavljivao, početnička sreća pomazila me sinoć i omogućila da započnem sa stopostotnim učinkom. Nije to baš dobro...

Zašto nije dobro previše pogađati? Zato što se čovjek/čitatelj navikne pa očekuje svašta, a autor/prognozer zna da bolje od toga ne može. I onda krenu uvrede, pada koeficijent na psovanje majke, samopouzdanje polako nestaje, a bez samopouzdanja nema niti uspjeha. No dobro, nije sve tako crno, treba nastaviti s prognozama. Odlučio sam se za generički naslov zato što će ljudi na taj način najlakše doći do ovog teksta i nikoga neće zbunjivati. Ako smatrate da bih trebao smišljati naslove svaki dan, javite se komentarom ili mailom. Ili telepatijom, iako postoji mogućnost da se poruka ne dostavi u izvornom obliku.

Danas je na rasporedu Europska liga, puno utakmica i puno mogućnosti, ali moram vam priznati da osobno ne volim toliku šumu parova jer se čovjek lako izgubi. Iako je još rano i postoji mogućnost da će se tijekom dana svašta dogoditi (možda napišem i nešto poslije), podijelit ću s vama neka svoja razmišljanja. Na vama je procijeniti razmišljam li pametno ili sam se zaletio u krivom smjeru. Nadam se da ćete izabrati ono što će proći, valjda nisam toliki pehist da apsolutno sve promašim.

Brondby - Sporting, više od 2,5 golova, 1,80
Rezultat iz prve utakmice iznenadio je sve, čak i navijače Brondbyja. Današnji domaćini prvu su utakmicu odigrali vrlo zrelo i pametno, iznenadili su realno kvalitetnije Portugalce i s visokih 2:0 otišli kući. Bez da sam išta čitao logika nalaže da se mora isprobati više golova u ovoj utakmici. Sporting mora zabiti minimalno dva gola kako bi imao šanse za EL, a Brondby je već pokazao da ima smisla za obranu i kontre. Ipak, teško je očekivati nepogrešivu igru u dvije utakmice, zato vjerujem u barem tri gola na ovoj utakmici. Koeficijent bi mogao biti i bolji, ali ni ovakav nije loš.

PSV - Sibir, više od 2,5 golova, 1,70
Prva utakmica šokirala je mnoge čak i više od pobjede Brondbyja, a moram priznati da sam među šokiranima bio i ja. Uzmemo li u obzir drastično padanje koeficijenata na gostujuću pobjedu u prvoj utakmici rekao bih da su mnogi vidjeli pobjedu PSV-a. Nebitno, to je iza nas, a Sibir nije ekipa koja bi se mogla oduprijeti PSV-u. U sastav se vraća sjajni Dzsudzsak (trebalo mi je pet minuta da napišem njegovo prezime) čiji će mi golovi pomoći u ovoj okladi.

Levski - AIK, 1, 1,45
Posljednjih mjesec dana slušam i čitam kakva je AIK truba. Katastrofa su, bez imalo kreacije, a napad im je gori od napada Šibenika. Iako, to je nemoguće, ali tu su negdje. S druge strane, nikad nisam previše vjerovao Bugarima, ali kod kuće bi trebali biti prejaki za AIK. Stadion će biti pun, Levski je sjajan domaćin (iz perspektive domaćeg kluba) i vjerujem danas u pobjedu Bugara, iako mi ova oklada nije previše draga. Ima i jedna oklada koja bi mogla biti i bolja od ove, da AIK ne daje gol. Koeficijent je oko 1,90, vjerojatno u nekim kladionicama ima i viši. S obzirom koliko se AIK muči u zadnje vrijeme, postizanje golova u gostima kod Levskog za njih bi mogla biti nuklearna fizika. Nije ni loš način građenja za slučaj da Levski ne zabije.

Manchester City - Timisoara, više od 2,5 golova, 1,60
Ovo je utakmica koju sam već odigrao 6+! Koeficijent je bio 9, ne znam koliki je sad, ali mislim da se ovakva oklada isplati. Prvu je utakmicu City jedva dobio, ali poanta je da je dobio u gostima. Sada kod kuće treba zadiviti šeika i navijače, a City je apsolutno sposoban za to. Ako su mogli zabiti Liverpoolu, svakako mogu i Timisoari koja zna da nema šanse. Johnson je strašan, Tevez standardno izvrstan, a i Milner igra na visokoj razini, mislim da će kvaliteta danas prevagnuti i da se City neće zadovoljiti samo prolazom već će ganjati gol za golom.

Toliko od mene, ako imate neke svoje prijedloge slobodno ih ostavite u komentarima, samo bih zamolio M.S.-a da ne daje svoje prognoze jer je zaljubljen i više nije u toku. Danas radim i tekstualni prijenos uživo s Dinamove utakmice, jedva čekam jer sam osmislio već par fora - nije to ni teško kada je u pitanju cirkus zvan Dinamo. Sretno nam svima bilo!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Pick na pojiluFanatik
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.08.2010. u 11:34
    oče kladioničarskih pickova jedan lagani pozdrav neka si se vratio..
    Obrisan korisnik
  • Dario_SNet27.08.2010. u 11:09
    Ma na zenski tenis se ni Robin Boksic ne kladi :)
    Dario_SNet
  • Obrisan korisnik27.08.2010. u 10:42
    cuj liga, ja imam popis sportova prvo mjesto drzi NBA, drugo zenski tenis
    Obrisan korisnik
  • Dario_SNet27.08.2010. u 10:39
    Moj popis liga je nesto duzi
    Dario_SNet
  • Obrisan korisnik27.08.2010. u 10:15
    evo jedan moj koristan savjet....ne ponavljajte moje greške i KLONITE SE AUSTRIJSKE I BUGARSKE LIGEEE!!!!!!!!!
    Obrisan korisnik