Fanatik

Sverige, här kommer vi

Tomislav Pacak, Dario Dodić • ponedjeljak, 10.01.2011.
Sverige, här kommer vi
Foto: Davor Sajko

Isprika ako google nije odradio dobro svoj posao, ali naslov bi otprilike trebao značiti - Švedska, evo mi dolazimo. Iz zemlje koja nam je dala ABBU, Pipi Dugu Čarapu, tetrapak, Henrika Larssona i Celzijusovu temperaturnu skalu za vas ćemo izvještavati o pohodu Hrvatske na novu svjetsku medalju...

Kolumne, analize, izjave, pressice, izvještaji, najave... Sve to moći ćete pročitati na Sportnetu, u bržem i opširnijem obliku nego bilo gdje drugdje (u suprotnom vam vraćamo novac koji nam niste dali).

No, ne ovdje.

U (ili na?) Švedskom stolu pokušat ćemo vas povesti sa sobom na putovanje od nekoliko tisuća kilometara, opisati zemlju domaćina i sve ono što se događa izvan terena, u dvorani i oko nje, u Malmöu, Göteborgu i drugim gradovima domaćinima.

Za početak, kratko upoznavanje s četveročlanom ekipom koja će se za vas žrtvovati i tri tjedna izvještavati iz zemlje s devet milijuna ljudi od čega 50.2 posto otpada na raskošne plavuše. Ovaj blog za vas će pisati Dario i Tomo, s nama će biti i novinarsko-fotografski dvojac Ivan i Filip. Zapravo, ekipa je peteročlana, jer bez Mazde5 ne bismo daleko dogurali. Da, naviknite se na besramno reklamiranje sponzorskog automobila.

Prvi blog smo morali napisati iako još nismo u Švedskoj, pa čak ni blizu nje, ali naš vrli programersko-dizajnerski duo lijepo je zamolio - ultimatumom - da nešto napišemo prije polaska kako bi se uvjerili da sve funkcionira. Kad ih već spominjemo, molimo vas da tri puta kliknete mišem i kažete hura za taj dvojac Klokan-Marin bez kojeg vam Sportnet ne bi bio lijep/ne bi radio. Bio bi vam Sportnet i ljepši da Marin pola tjedna ne provede uljepšavajući svog Engleskog pacijenta, a Sportnet brži da Klokan isto toliko vremena ne provede raspravljajući o Nikšićevom potencijalu ili osječkom trijumfu nad Slavijom prije 700 godina, ali ne treba cijepati atome.

A što napisati o Švedskoj dok još niste tamo? Znamo koja vam je prva asocijacija na tu kraljevinu, ali nažalost, život ponekad ima okrutan tajming za takve stvari - u Švedsku putujemo u sljedećim funkcijama: suprug, zaručnik, zaručnik, novopečeni dečko. Jedino naša Mazda nije zauzeta, možda se svidi kakvom volvu ili saabu. Ili scaniji, ako voli krupne momke.

Tri dana prije puta u tijeku su posljednje pripreme, što ujedno znači i početne pripreme. Printanje rezervacija i okvirnih planova što, gdje i kada vidjeti, kombiniranje kako u jedan kofer nagurati odjeće za 20 dana, pretumbavanje stana kako biste našli punjač baterija za fotić koji je netragom nestao s mjesta gdje ste ga posljednji puta stavili. Znate, uobičajene stvari.

I vaš feedback je dobrodošao. Najbolji bi bio kad biste kupili Mazdu, ali zadovoljit ćemo se i s pokojim komentarom - savjetom, prijedlogom, idejom, preživit ćemo čak i poneku pohvalu, a kritike ćemo ionako obrisati i njihove autore banirati. Sjevernokorejska pravila administracije.

Levde! (Živjeli, op. google translator)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.01.2011. u 23:37
    Ne zaboravite (posebno ti DD) da je alkohol gore skup, pa si prošvercajte koju litru medice.   Ne, ne, niste vi cugeri, to je samo nedaj Bože ako se nešto dogodi.   Uživajte gore, znam da će vam biti dobro, po mogućnosti može neko i ostati gore...   I, naravno, opskrbite nas... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.01.2011. u 18:28
    radim na brodu i imao sam srece raditi s dosta rumunjki.  priznajem da sam isto kao i picek ostao pozitivno sokiran kako te cure izgledaju.  sta se tice kolumne, ako ce bit dobra kao uvod, a znamo da se po jutru dan poznaje, onda vi slobodno pilajte s tom mazdom, ionako ce vise prostora... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • LeBronWade10.01.2011. u 22:28
    Po Barneyu Stinsonu Šveđani su zapravo Francuzi iliti jedno te isto.
    LeBronWade
  • lambik10.01.2011. u 21:32
    I ne 'levde' nego skal! kazu Svedjanke kad nazdravljaju... ;-) S onim kruzicem na 'a'...
    lambik
  • Obrisan korisnik10.01.2011. u 21:10
    Švedski stol se zapravo u Švedskoj kaže buffé ;-)
    Obrisan korisnik