Fanatik

Tko je Lund ne budi mu drug

Tomislav Pacak, Dario Dodić • ponedjeljak, 17.01.2011.
Tko je Lund ne budi mu drug

Tomin rođendan nije prošao pretjerano dobro - ukočila ga leđa, izgubili mu omiljeni Patriotsi i još je uz sve to morao častiti jer mu je rođendan. Skupa je ta Švedska...

50-ak kuna je neka standardna cijena piva u švedskim birtijama, a interesantno je da je ista cijena u prekrasno uređenom pubu u centru Malmöa koji toči milijardu vrsta piva i u birtiji u Lundu u koju zalaze sumnjivi likovi pratiti rezultate i gledati utakmice u HD-u - obećana zemlja za Darija. No, krenimo redom.

Mnogi od vas se pitaju tko je od nas najbolji u plejki - odgovor je jednostavan - igramo zajedno protiv kompa - upalimo kvalifikacije za Euro i drmamo dvojica protiv kompa. U takvom sustavu Ivan nas ubija bježanjem u zaleđe, ali na 1 na 1 je gotovo najbolji. Pobijedio ga je Tomo jučer na penale, ali to ne znači ništa.

Nakon neprospavane noći zbog footballa odlučili smo puno prije prve utakmice otići u Lund pa malo proučiti taj mali studentski grad. Našom divnom Mazdom 5 stigli smo u Lund za 15 minuta, pronašli stadion, parkirali pred glavnim ulazom te se zaputili pješice kroz Lundsku šumu kako bismo došli do samog centra i popili pivo na Tomin račun. U toj čarobnoj šumi vidjeli smo svašta - dvije zgodne Šveđanke koje su trčkarale kroz lundski Maksimir u nadi da će nas susresti. Tomo ih je poželio zaustaviti i zamoliti da mu čestitaju rođendan, no nismo mu dopustili, jer uvijek zaustavlja samo zgodne žene, makar mu trebale samo upute za vlak. Dario ih je htio zaustaviti i priupitati ih gdje je rođen Aksel Lund Svindal i moraju li svi rođeni u Lundu imati isto srednje ime. No, Šveđanke su trčale, mi se vukli, propadoše fore.

Slika 6 od 6.

Kad smo već kod žena, Fićo vam svima želi poručiti da je njegova Ivana najljepša na svijetu, a mi ostali poručujemo Dubravki, Željki i Tihani da nismo sudjelovali u tom izboru. Kad smo već kod Željke, čini se da se Ivan još uvijek nije oporavio, fali mu Željka, odnosno jedan njezin dio.

Slika 2 od 2.

Dobili smo informaciju da su rukometaši u Fontani umjesto u dvorani pa smo ih odlučili potražiti, no Tomo ih nije pronašao.

Slika 8 od 8.

Ispostavilo se da se radi o novinarskoj patki pa smo je odlučili potražiti da joj objasnimo par stvari šakama.

Slika 5 od 5.

Ipak, mi smo veliki pacifisti, oprostili smo patkama, prošli šumu kada nas je zaustavio za potrebe ove priče izmišljeni lik, zovimo ga Andreas Lund Björndalen. Kaže Andreas da mu se svidjela naša Mazda 5 i da ga zanima jesmo li voljni zamijeniti vozila. Iako je on sentimentalno vezan za svoj auto i iako je uložio puno novca u njega, bio je spreman trampiti vozila bez da mu išta dodatno platimo. Nećkali smo se, jer stvarno mu je sjajan sustav centralnog zaključavanja lokotom, ali odlučili smo prvo priupitati vas trebamo li zamijeniti aute?

Slika 9 od 9.

Umalo zaboravismo - dok smo bili u šumi naišli smo na nešto sjajno. Sigurno nikomu u Lundu nije pala na pamet ova kul fora, ali naišli smo na pravi Lundapark. Kužite, Lundapark? Ma kužite.

Slika 4 od 4.

Čini se da nedjeljom u Lundu ti silni studenti uopće ne piju već uče. Čudna neka zemlja ta Švedska. Poželjeli smo pronaći pub ili birtiju kako bi nas Tomo mogao počastiti, ali to nije bio jednostavan posao jer birtije u Lundu nedjeljom ne rade. Naravno, kofi šopovi na svakom uglu, ali alkohola ni za 0,5 promila. Birtije ne rade, ali Konsum je naravno bio otvoren. Širi se Ivica i na Skandinaviju.

Slika 3 od 3.

Ipak smo pronašli već spomenutu birtiju sa sumnjivim tipovima koji se klade, popili pivo koje nas je malo ošamutilo i takvi otišli u Arenu na Španjolska - Tunis. Moguće da smo bili pijani, ali vjerujemo da nismo i da smo zaista pronašli Darijevog i Tominog dvojnika. Pogledajte veliku sličnost Tome i švedskog Tome, takozvanog Töme.

Slika 7 od 7.

A sad pogledajte nevjerojatnu sličnost Darija i njegovog dvojnika. Ako niste sigurni, Dario je ovaj lijevi!

Slika 1 od 1.

Za kraj imamo par pozdrava i forica - sigurno se sjećate pijanog Joffa kojeg smo često spominjali za vrijeme SP-a u Njemačkoj. E pa tom istom Joffu jučer je, kao i Tomi, bio rođendan pa mu i ovim putem želimo najsretniji rođendan. Naravno, ako mu Maja dopusti. Ponovno se vraćamo na razgovore o ljudskim plinovima. Dario i Ivan su nekoliko sati prije Tominog rođendana zaključili da nisu sigurni jesu li ga na putovanju čuli da pušta plin (što naravno ne znači da toga nije bilo) pa mu je Dario rekao da pusti plin za rođendan, odnosno da potrubi za Varšavsku. Ostali smo navečer posljednji u Media centru u Areni u Lundu, ali ne zato što smo bili vrijedni već zato što je tamo puno bolji internet pa smo gledali prvo poluvrijeme Patriotsa. S obzirom da je vani hladno, Ivan je Fići rekao da ode van i upali Mazdu da nas dočeka ugrijana na što mu je Fićo rekao: Ne spominji Mazdu uzalud. Duhovit je taj Fićo...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.01.2011. u 16:54
    iz moje perspektive mislim da kvaliteta sporneta ne lezi samo u kvalitetnim novinarima,vec i u civiliziranim i normalnim citateljima s kojima je moguce voditi normalne i kvalitetne diskusije na temu sporta,a ne kao na nekim drugim hrv portalima...uostalom pretpostavljam,da znate i sami kako... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Buljko18.01.2011. u 12:15
    Ništa njima ne bi vrijedilo to kaj su simpatični i zabavni da ne rade vrhunske članke. Apsolutno najkvalitetniji sport na net-u.
    Buljko
  • Sejlor17.01.2011. u 23:29
    @ jugdbk: http://atdhe.net/index.html - Ovo ti je dosta dobar izvor za gledat utakmice. Naravno sad ih nema u ponudi posto su sve gotov, ali sutra ce ih bit.
    Sejlor
  • Obrisan korisnik17.01.2011. u 23:08
    ma misli on na svaka vam dala po 100 eura, hehehehe 
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.01.2011. u 23:07
    joj kraljevi ste apsolutni.  u potpunosti se slazem s mornarom u vezi slijedece nagradne igre.  ne vidim televiziju, dvd player, kucno kino ili bilo kakvu drugu nagradu vredniju od potencijalnog puta s ekipom sportneta.  mogu samo zamislit zajebanciju koja vlada, a usput se nesto i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik