Fanatik

Follow that taxi!

Tomislav Pacak, Dario Dodić • utorak, 18.01.2011.
Follow that taxi!

Kako se u Švedskoj osjećati kao doma? Vrlo jednostavno. Jedete grah, kupujete Poli i Vegetu, a čim se nekome počnete obraćati na engleskom, obično vam stigne odgovor "možemo i po naški". Tako je to u Malmöu gdje ne nedostaje Hrvata, Srba, Bosanaca i ostalih bivših jugića...

Prvo ćemo se vratiti u daleku prošlost, od prije dva dana, kada su Tomi umjesto zaručnice, roditelja i velike većine najbližih prijatelja rođendan čestitali Slavko Goluža i Sandi Šola. Tomo je dobio majicu HRS-a, a mi dokaz da svi čitaju Švedski stol. Usput, Tomo poručuje da će usprkos poklonu i nekim pohvalama, zadržati svoju planetarno poznatu objektivnost prema Goluži. Za sada ga vidi kao najboljeg hrvatskog trenera svih vremena, u bilo kojem sportu, ali garantira da će ga kritizirati prvi puta kada pogriješi.

Slika 3 od 3.

Trenutak...

Samo trenutak...

Ispričavamo se, dobili smo upravo otvoreno pismo od Joška Vlašića pa bismo promijenili prethodnu izjavu - Goluža je, dakako, drugi najbolji hrvatski trener svih vremena.

Brinuli smo se jedno vrijeme oko cijena u švedskim dućanima, kao i oko toga kako ćemo znati u dućanu što kupiti. No, osim majoneze s okusom limuna (bravo Fićo još jednom), sve ostalo je bilo prilično lako kupiti jer je u lokalnom dućanu pola artikala iz Hrvatske. Od Vegete preko Napolitanki do - Mlijeka velebitskih pašnjaka. Nisu ni cijene problematične, dapače, od dućana mješovitom robom do H&M-a i sličnih marki, sve je u okvirima onoga koliko stvari plaćamo u Hrvatskoj. Ta teorija ne vrijedi samo za kafiće, pubove, restorane, tamo se zaista čovjek osjeća kao u Švedskoj. Djelomično i zato jer naiđete na poneku osobu koja priča švedski, ima plavu kosu, plave oči, ništa zlatno oko vrata niti zamotano na glavi.

Teško je, dakako, zapamtiti sve zgode i nezgode tijekom jednog dana. Danas je u posebnoj seriji bio naš Fićo. Tako je vrlo jednostavno riješio problem što u običnom dućanu možemo kupiti pivu samo s 2,8 ili 3,2 posto alkohola - "Pa dečki, pomiješamo dvije i odmah imamo šest posto!". Fiću je također iznenadilo da je Turning Torso, poznati malmöanski (?) neboder, stambena zgrada - "Kako oni nose namještaj, helikopterom?".

S ciljem da omekša i smekša svoje novinare, Hrvatski rukometni savez počastio nas je danas ručkom, na meniju je bio poznati švedski specijalitet grah s kobasicom. Očito su, čitajući Švedski stol, zaključili kako bi grah bio dobar način za još koju novu priču o plinovima. Zahvalili bismo se Savezu na lijepoj gesti da se nije pokazalo da je to zapravo lukavi potez kako bi izbornik i igrači izbjegli konferenciju za novinare.

Naime, "pressica" je bila zakazana u 15 sati u hotelu naše reprezentacije, a na Gopčev tajni nagovor konobari su maksimalno sporo donosili grah, kobase i cheesecake (da, bit će totalno veselo spavati noćas) kako bismo svi zakasnili na zakazani rendezvous. Ipak, taj "cunning plan" je osujećen, novinarska ekipa krenula je na vrijeme taksijima, a mi smo sa odigrali poznatu filmsku scenu kada glavni junaci uđu u svoju Mazdu5 i kažu vozaču - Follow that taxi!

Slika 1 od 1.

Vjerujemo da ste se na ozbiljnom Sportnetu uvjerili da ovdje odrađujemo dobar novinarski posao, a da smo zaista sposobni pokazuje i sljedeća slika na kojoj se vidi kako na svojim pozicijama - osim pomnog praćenja ogleda Srbije i Danske - skajpamo s Fićinom Ivanom. To vam je multitaksing, sigurno smo u prethodnom životu bili žene.

Slika 2 od 2.

Vrijeme je za još neke nove pozdrave jer poznajemo i druge ljude osim ljepših polovica. Stoga, pozdravi roditeljima, Petkovcima, Sajku, Dedi, Klokanu, Beniju, princezi Strahiji i ostatku Sportnetovaca, burazima, sekama, forumašima, glasnogovorniku Škrinjaru, dvjema Šveđankama iz parka i gospodinu u sjajno organiziranom press centru koji "Mr. Slavko Goluža" uporno čita kao "Mr. Ivica Udovičić". Nije lako zapamtiti tko je tko, posebno kada vam to nije posao. Otkud da voditelj press centra zna kako se zove hrvatski izbornik kada mu na papiru krivo piše?

Prilično smo sigurni da će kad-tad proći jedan blog bez spominjanja Mazde, djevojaka/supruga/zaručnica, Playstationa i plinova, ali to očito neće biti ovaj. Stoga, stay tuned...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.01.2011. u 21:05
    fico je veliki sretnik. ima dobrog komada, vozi mazdu 5, radi u švedskoj, popularan je...gdje ćeš bolje!
    Obrisan korisnik
  • LeBronWade19.01.2011. u 15:42
    samo trenutak
    LeBronWade
  • Obrisan korisnik19.01.2011. u 15:00
    Ficina bolja polovica je uistinu bolja polovica! Fico, nikakve zamjerke ali to je na moj primitivan nacin kompliment tvojoj odabranici. Vlasic ce sutra poslat mail redakciji u kojem ce navesti da je Goluza 3. najbolji trener, naravno iza njega i Ilije Loncarevica.
    Obrisan korisnik
  • shankly19.01.2011. u 14:19
    nije fer da samo ficinu bolju polovicu pokazete a gdje su ostale
    shankly
  • Obrisan korisnik19.01.2011. u 13:16
    LOLČINA na foru s Vlašićem.
    Obrisan korisnik