Fanatik

It will be Messi

Tomislav Pacak, Dario Dodić • subota, 22.01.2011.
It will be Messi
Foto: Dario Dodić

Kako to obično biva u Švedskom stolu, odlazak na mini ili maxi-izlet donosi mnogo materijala kojima ćemo lakše obrisati jučerašnju katastrofu od bloga...

Bili ste u pravu kada ste u svojim glavama zaključili da zapravo nećemo ganjati Dankinje jer bi nas Duda cinkala boljim polovicama. No, uslišat ćemo vam želje i dodati još jednu fotografiju domoljubne Dankinje. Ova dvojica momaka ispred njih mudro su zaključila da su oni toliko interesantni Dariju, no zoom ih je ignorirao dok su namještali poze.

Slika 2 od 2.
Foto: Dario Dodić

Eto, sad kad smo zadovoljili vaše voajerske apetite krenimo na prepričavanje dogodovština iz Kopenhagena, koji je ponešto jeftiniji i podosta privlačniji od Malmöa. Prehlađeni Dario i čudesno oporavljeni Fićo zajedno su s Tomom i Dudom prehodali čitav Kopenhagen, više-manje. U jednom trenutku smo ostali bez Ivana koji je otišao po svoju bolju polovicu Željku na kopenhagenški (?) aerodrom.

Hvala Bogu, imali smo sreće pa je bilo dobrih fora, inače ne znamo što bismo vam ispričali osim da se bolesno puno novca gubi u promjeni iz švedskih u danske krune. Što sad, jednom se živi, odlučili smo ignorirati činjenicu da nas naočigled kradu.

S forama smo počeli odmah u autu, napokon smo na mostu koji povezuje Malmö i Kopenhagen vidjeli nešto jer nije bilo magle - u daljini smo vidjeli vjetrenjače u moru. Fićo je izjavio da sigurno nije duboko čim su vjetrenjače tamo ukopane, dok je na to dovitljivi Tomo predložio da se možda radi o svetim vjetrenjačama. Duhovit je taj naš Tomo.

Osim što je duhovit, Tomo je i dobar organizator (neki bi rekli terorist, a neki ga zovu i Ahmadinedžad) pa nam je tako isplanirao i što ćemo raditi u Kopenhagenu. Svašta je naučio o Kopenhagenu, a mi, gadovi i zlobnici kakvi jesmo, odlučili smo to zlorabiti pa smo se igrali igre Naživciraj Tomu glupavim pitanjima. Počelo je s Darijevim: Tomo, a što znači fresh fitness? Fićo je dao kvalitetan odgovor da se tamo ne možeš usmrditi.

Uslijedilo je Fićino pitanje-odgovor: Je li Danisco danski disko. No, Tomo nije reagirao. Na Dudino pitanje što je ona roza zgrada odgovor je morao dati Dario - radilo se o T-Mobileu (iako zapravo nije). Tomo nas je jednostavno ignorirao. Ignoriranje ga je koštalo jer mu je samo nekoliko trenutaka poslije Dubravku osvojio statični H.C. Andersen, dokaz čega možete vidjeti u odlomku niže.

Slika 10 od 10.
Foto: Dario Dodić

Pojeli smo, oboružali se strpljenjem i krenuli u najdužu shopping-ulicu na svijetu. Tomo je jedini zapamtio kako se zove. Odmah na početku upadamo u suvenirnicu sa švedskim krunama i bacamo se na kupovinu magnetića. Momak za pultom pitao je odakle smo i nakon što je shvatio da smo ih počastili u Malmöu slatko se nasmijao. Momak prati rukomet i baš nam je od srca poželio da razvalimo sve i prođemo do polufinala. Nije da posebno želi uspjeh Hrvatskoj već uživa u igrama Ivana Balića, najboljeg na svijetu (njegove riječi). Još nas je priupitao tko nam je prvi protivnik, a nakon našeg odgovora Argentina i Messi, rekao je da će biti messy koliko ćemo rasturiti Argentinu. Duhovit momak.

Slika 4 od 4.
Foto: Dario Dodić

Nakon toga, napustio nas je Ivan i otišao na aerodrom, a naši Tomica i Ivica su se malo nezgodno dogovorili gdje ćemo se sastati, ali i zaboravili za sobom ostavljati mrvice kruha zbog čega je iscrpljeni i na šetnju nenaviknuti Dario morao hodati puno duže od očekivanog. No, ta šetnja mu je godila jer je danas bolje, a i proizvela je nove fore. Uz to, s ostatkom družine prošao je čitav Kopenhagen i završio negdje u Kopenhagenškom Kraljevcu. Tomo je zaključio da se tamo blizu nalazi neka čudesna fontana (voli čovjek fontane više nego reprezentativci), ali samo nas je odveo u neku sumnjivu četvrt, kopenhagenški Bronx, koji je Dario prozvao Bronxkopping. Ipak, imali smo sreće jer je Duda otkrila gdje živi Hansen. Pozvonili smo na portafon, upitali ljubaznu Sybille Hansen gdje joj je sin, na što nam je odgovorila da se trenutno ne može javiti jer gleda Teletubbiese. A taman smo mu namjeravali objasniti par stvari, Duda je bila nabrijana, skinula je rukavice i stavila prstene koji ostavljaju dubok trag. Papak je taj Hansen.

Slika 6 od 6.
Foto: Dario Dodić

Zaključili smo i da Danci mrze podosta ljudi. Postoji ulica Jens Kofods Gade - Jens Kofods je momak koji je u mladosti igrao za FC Kopenhagen i promašio je jedanaesterac za pobjedu u osmini finala Danskog kupa. A Kopenhažani ne zaboravljaju. Pronašli smo i ulicu Krokodillegade pa smo zaključili da tamo žive mama Kukunka i tata Taranta. Sljedeća je ulica bila Delfingade i tu su nam se zaista zgadili Kopenhažani jer je tragično što sve oni mrze.

Slika 9 od 9.
Foto: Dario Dodić

Evo i još ponešto fotografija. Dubravka i Fićo uslikali su se kraj svojeg idola, LegoLassa Kjusa.

Slika 5 od 5.
Foto: Dario Dodić

Fićo i Dario pozirali su na ovom romantičnom mjestu, a u pozadini sigurno vidite neke znamenitosti ovog pitoresknog grada.

Slika 11 od 11.
Foto: Dario Dodić

Pronašli su i inspiraciju za JNA tetovažu.

Slika 7 od 7.
Foto: Dario Dodić

Dok su Dubravka i Tomo bježali od paparazza.

Slika 3 od 3.
Foto: Dario Dodić

U Tivoliju je nekoć igrala Olimpija, a sada je zabavni park koji ne radi zimi.

Slika 12 od 12.
Foto: Dario Dodić

Tomo i Ivan su u međuvremenu besprijekorno oponašali likove na amforama.

Slika 1 od 1.
Foto: Dario Dodić

A posebno je veselje izazvao kraj puta i ispijanje Guinessa u The English Pubu.

Slika 8 od 8.
Foto: Dario Dodić

Danas se vraćamo u Lund, a znate da je u Lundu prava Lundnica pa očekujte nove priče. Sretno i Hrvatskoj!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.01.2011. u 00:54
    dobre fore, ovo s ulicama i Tivolijem :D :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.01.2011. u 23:45
    predlažem da se mlade dankinje češće sjetite u kolumnama :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.01.2011. u 22:44
    a sa kojim ste autom isli?
    Obrisan korisnik
  • Weasley22.01.2011. u 19:06
    u polupraznoj dvorani vlada prava lundnica...možda 'gauchosi' prođu gore od 'klokana'
    Weasley
  • Obrisan korisnik22.01.2011. u 16:42
    Nema vise fora o plinovima? :D:D
    Obrisan korisnik