Fanatik

Kako smo pobijedili Švedsku

Tomislav Pacak, Dario Dodić • nedjelja, 23.01.2011.
Kako smo pobijedili Švedsku
Foto: Dario Dodić

Bolje polovice su odletile u Zagreb/Ženevu, pa su četiri mušketira opet u početnom sastavu. Ivan i Tomo naglo su postali bolje volje, a kako je Darija i Fiću prošla prehlada, vratilo se i dobro raspoloženje, baš kao i u hrvatsku reprezentaciju…

Za početak, evo ekskluzivnog previewa izvještaja utakmice Švedska – Hrvatska koji će za nekoliko sati biti objavljen po završetku utakmice. Sportnetov kolumnist Tomislav Pacak, ili kako ga većina čitatelja rado naziva, "Packe", "Pacek" ili "Pack" saznao je iz povjerljivih izvora kako će se utakmica kretati, a dio izvještaja ovdje ćemo otkriti samo čitateljima Švedskog stola:

"…kada je Ivano Balić s tri pogotka zaredom utišao švedsku publiku…Za velikih 10:3 u 15. minuti zabio je briljantni Marko Kopljar, za kojeg švedska obrana nije imala rješenja. Kopljar je pet od svojih sedam pogodaka zabio s 10 metara, pokazavši cijelom Sportnetovom forumu da nije slučajno zalutao u reprezentaciju… Pred kraj poluvremena je i Šveđanima postalo jasno da će ovo biti hrvatska večer kada je Mirko Alilović poskidao tri sedmerca i četiri kontre zaredom, ostavivši Hrvatsku u prednosti od 10 pogodaka uoči odlaska na odmor."

Slika 2 od 2.
Foto: Dario Dodić

"…Ni u nastavku se nije puno toga promijenilo. Gojun je iz napada u napad blokirao Kima Anderssona koji je pomislio da ga čuva Mutombo, dok su u napadu drugom Anderssonu, Mattiasu, zabijali svi redom, Duvnjaksson, Zrnićstrand, Štrleksen, Buntićholm, Vorberg, Lackovićman… Na kraju je Hrvatska slavila s impresivnih 35:18, dopustivši Švedskoj da ipak prođe za jedan gol bolje od Argentine. Nismo baš htjeli posramiti domaćine…"

Iako je ovakav rasplet gotovo siguran, ako je suditi prema našim ekskluzivnim kristalnim kuglama, priznajemo da bismo bili zadovoljni s bilo kakvom pobjedom, može i 28,5-28.

Slika 1 od 1.
Foto: Dario Dodić

Subotu smo proveli istražujući Malmo uzduž i poprijeko, uključujući neki bezvezni dvorac Malmohus (iz izgleda je razumljivo zašto je dugo vremena bio zatvor), ali i neki super pub s odličnim burgerima i još boljom pivom, koja objašnjava zašto je Tomo u komentarima nakon utakmice previše štitio Kopljara pa ga je razapela Sportnetova zajednica. Barem mi ostali znamo tko časti do kraja Prvenstva, jer Tomo je očito i na Gopčevom platnom spisku, kao i onom Zdravka Mamića, Vlatka Markovića, Igora Štimca, Slavena Bilića i Lea Messija.

Kritike su poljuljale Tomino samopouzdanje, pa će do daljnjega on slikati, a Dario pisati tekstove. Iako pokušavamo nagovoriti Kopljara da on piše tekstove, a Tomo preuzme njegovu ulogu u reprezentaciji – pripremajući se, Tomo je cijeli vikend dodavao ručnike ostatku ekipe, davao im "pet" i ohrabrivao ih da što bolje slikaju ili uzimaju izjave.

Slika 3 od 3.
Foto: Dario Dodić

Kako je Dario, AKA dežurni zapisničar, veći dio subote proveo pišući blog (vjerovali ili ne, treba vremena za ove gluposti), nije bilo nikoga tko bi zgode i pošalice zapisao, pa se prisjećamo samo dvije.

Za prvu je odgovorna Ivanova Željka koja je srušila cijeli sigurnosni koncept u Lundu. Naime, u toj maloj, srednjoškolskoj dvorani, Željka i Duda došle su malo ranije, dok su se još naši zagrijavali, pa je Željka uletila na teren i zamolila Blaženka Lackovića da joj se potpiše na rukometnu loptu. To je prouzročilo niz protumjera domaće sigurnosne ekipe koja je objasnila Željki da to ne može raditi, potom su pronašli neku ljepljivu traku kojom su obljepili Željkin dio tribine da se ne može proći do terena, a na kraju je gospodin koji ju je ulovio in flagranti upozorio zaštitare na "plavušu u plavoj majici". Bila je to prava sigurnosna kriza. Zbog Željke. Koja u slobodno vrijeme, kad nije streaker, radi kao menadžerica u multinacionalnoj kompaniji.

Slika 4 od 4.
Foto: Dario Dodić

Za drugu je foru zaslužan tko drugi nego Fićo – gledaju cure i Fićo utakmicu Bahrein-Brazil i promatra Fićo teren i veli – "ej, vid' onaj tamo se i zove Bahrein". Suvišno je i reći da su svi Bahreinci imali natpis Bahrein na leđima.

Eto, za pola sata počinje Hrvatska "osmina finala" protiv Švedske, pa treba ići zauzeti što bolja mjesta na press tribini (to su ona s kojih se najbolje vidi…dekolte švedskih navijačica), a za točno tjedan dana počet će i finale SP-a između Hrvatske i Danske. Eto, lako je pratiti rukomet na Sportnetu, kad vam unaprijed kažemo sve što će se dogoditi…

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.01.2011. u 14:04
    e sad tek vidim da je ono pismo Vlašića bilo opravdano :))) Goluža ne može biti prvi, nikako :)))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.01.2011. u 01:39
    Ipak su nase zene bolje od tih sveđanki...
    Obrisan korisnik
  • JeremijaX24.01.2011. u 14:29
    Ovo je sad jedan veliki LOL. Hajde parkirajte mazdu nazad i dosta zafrkancije.
    JeremijaX
  • Obrisan korisnik24.01.2011. u 08:39
    i meni je muka kao i baueru...
    Obrisan korisnik
  • The Phantom24.01.2011. u 02:16
    Sad mi je ovo muka čitat, aaaa , dosta ste uživali ajte sad nazad
    The Phantom