Fanatik

Na prvoj domaćoj utakmici u listopadu Medveščak prikupio 5.000 kuna za udrugu "Sve za nju"

Sportnet • subota, 13.10.2012.
Na prvoj domaćoj utakmici u listopadu Medveščak prikupio 5.000 kuna za udrugu "Sve za nju"

Listopad je mjesec koji je u cijelom svijetu posvećen borbi protiv raka dojke, zloćudne bolesti od koje godišnje obolijeva veliki broj žena svih životnih dobi. Zahvaljujući udruzi "SVE za NJU!", i u Hrvatskoj se tijekom listopada provodi niz projekata, aktivnosti i edukacijskih programa s namjerom da se kod mladih žena probudi svijest o brizi za vlastito zdravlje i prevenciju zloćudne i kronične bolesti kao što je upravo rak dojke.

I igrači KHL Medveščak Zagreb aktivno su se uključili u obilježavanje Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke. Ružičaste vezice na klizaljkama, edukativne video poruke, prodaja promotivnih majica i narukvica uz dva pobjednička gola rezultirala su i s 5.000 kuna donacije u prvoj večeri kampanje. Naime, uz prihod ostvaren prodajom, Klub je za svaki postignuti gol na domaćim utakmicama u listopadu odlučio donirati Udruzi "SVE za NJU" 1.000 kuna!

Slika 1 od 1.

"Sve ovo radimo s jednim isključivim ciljem - želimo pomoći našim navijačicama, prijateljicama, majkama, sestrama. Naša najvažnija zadaća je poslati poruku da je prevencija najbitnija, a uz pomoć naših navijača odlučili smo i financijski pomoći rad udruge 'SVE za NJU' i rad Centra za psihološku pomoć ženama koje su oboljele od raka. Sredstva prikupljamo kroz promotivnu prodaju posebnih navijačkih majica, donatorskih narukvica te kroz donaciju kluba u iznosu 1.000 kuna za svaki postignuti pogodak na domaćim utakmicama u listopadu", izjavio je uime KHL Medveščak Zagreb glasnogovornik Ranko Vučinić.

Slika 2 od 2.

Aktivnosti hokejaša Medveščaka nastavljaju se prodajom promotivnih majica sa simboličnim porukama poput "Uz Medvjede do pobjede" i zanimljivim vizualima te prodajom donatorskih narukvica u ZIG ZAG Fan Shopu u Teslinoj 6 i Domu Sportova. Za ovu kampanju i izlozi klupskog Fan Shopa u Teslinoj ulici prigodno su obilježeni ružičastim vrpcama kako bi se izazvala dodatna pažnja prolaznika.

Slika 3 od 3.

Rak dojke je u gotovo svim populacijama u samom vrhu vodećih uzroka smrtnosti kod žena. U Hrvatskoj od raka dojke godišnje oboli oko 2390 žena (podaci iz 2009.), a bolesti podlegne njih 984 (podaci iz 2011.), i to su uglavnom žene s rakom koji je u trenutku postavljanja dijagnoze već bio proširen izvan dojke. Većina žena zna da 25 posto svih zloćudnih tumora kod žena čini upravo rak dojke ili u apsolutnom broju, njih oko 2.500 na godinu pojavi se s rakom dojke. Rak dojke ne bira dob.

Slika 4 od 4.

Informacije o kampanji "SVE za NJU!" dostupne su na web-stranici www.svezanju.hr.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

FanatikMedveščak
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.10.2012. u 15:58
    Bravo Medvjedi njihove akcije u humanitarne svrhe nisu više iznenađenje.Zato njihova popularnost ne opada
    Obrisan korisnik
  • Vjeran15.10.2012. u 11:23
    Molio bih marketinške čelnike ostalih hrvatskih klubova (ne samo hokejaških) da si pogledaju kako se "to" radi. Pratim Medvjede od "novog" početka i do sada nisam imao zamjerki. Zapravo, svaki me puta uspiju ugodno iznenaditi. ZIG-ZAG!
    Vjeran
  • Obrisan korisnik13.10.2012. u 19:50
    svaka im cast na humanitarnim akcijama
    Obrisan korisnik