Fanatik

Video: Medvjedi spremni za nove dvoboje s Red Bullom

Ivor Krapac • subota, 23.02.2013.
Video: Medvjedi spremni za nove dvoboje s Red Bullom
Foto: Davor Sajko

Medveščak i Red Bull iz Salzburga će u nedjelju odigrati prvu utakmicu svojeg ogleda u četvrtfinalu EBEL-a. Dvoboj u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova bit će peti u kojem će se ove sezone sresti ove dvije momčadi, a dosadašnja četiri prošla su s po dvije pobjede za svakoga. Prisjetimo se kako je to izgledalo...

Za početak, Medvjedi su se sa suparnicima iz Salzburga sudarili na početku sezone, u rujnu na predstavljanju pred svojim navijačima u Ledenoj, u drugom kolu. Red Bull je slavio poslije izvođenja penala, s 2:1, nakon što su hrvatski predstavnici u EBEL-u zaslugom Zanoškog postigli prvi pogodak na utakmici.

Medveščak je bio domaćin i u drugom ogledu ove dvije momčadi u sezoni, sredinom studenog, uz razliku što je mjesto događaja u toj prilici bila Arena Zagreb. Drugačiji je bio i rezultat. Momčad Martyja Raymonda došla je do 2:0, uz pogotke Frasera krajem druge i Bucka na početku treće trećine.

Poslije tog dvoboja u 22. kolu, Medveščak i Red Bull sreli su se i dva kola i pet dana kasnije. Na prvom ovosezonskom gostovanju u Salzburgu Medvjedi su bili vrlo uvjerljivi, projurivši sa 6:2, sa šest različitih strijelaca na toj utakmici.

Golove su zabili Miller, Jeffrey, Perković, Naglić, Koren i Zanoški.

Posljednji dvoboj Medvjeda i hokejaša iz Salzburga prije nego će ponovno ići jedni na druge u doigravanju dogodio se u posljednjim danima 2012. godine u 35. kolu. Red Bull je ponovno bio domaćin, a došao je do 1:0, pogotkom Johnnyja Boychuka rano u trećoj trećini.

Kako Medveščak i Red Bull nisu bili zajedno u međurundi EBEL-a, od njihovog posljednjeg susreta prošlo je skoro dva mjeseca. No, sve će nadoknaditi u razdoblju koje je pred nama, od prve utakmice u nedjelju, pa barem četvrte sedam dana kasnije, a možda i duže, ukoliko ne bude "metle" u toj četvrtfinalnoj seriji.

Ako nam dosadašnji međusobni susreti išta govore, to bi trebalo biti zanimljivo. Nove utakmice proći će i s izmijenjenim sastavima u odnosu na ranije oglede u sezoni, što zbog završetka NHL lockouta, što zbog drugih igračkih odlazaka ili dolazaka, a tko će se pritom bolje snaći, otkrit će nam narednih 10-ak dana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sraka26.02.2013. u 00:57
    @nebeska udica... Zakaj se uopće obazireš na spominjanje Medveščaka, smiješnih navijača i nulu od tog hokeja? Fino si pratiš svoj NHL, ne gledaš ni lijevo ni desno, uživaš u predstavama koje ti nude NHL-ovci i miran si u duši. Kaj te to tak jako pati? Mene košarka nimalo ne interesira pa je ni ne... [više na forumu]
    sraka
  • Obrisan korisnik24.02.2013. u 05:47
    Od kuda je ovaj ispao!
    Obrisan korisnik
  • nebeska udica23.02.2013. u 22:24
    i onaj gojun il kak se vec zove lik hahahhah fuuuuk
    nebeska udica
  • nebeska udica23.02.2013. u 22:23
    od kada sam poceo prtiit NHL tek vidim koja je ova nula od hokeja...jedva cekam da ispadnu da si vise ne spominje medvescak i njihovi smjesni navijaci...zig zag mrššš
    nebeska udica