Fanatik

Kreće najveće svjetsko natjecanje fotografija sporta

Davor Sajko • četvrtak, 28.03.2013.
Kreće najveće svjetsko natjecanje fotografija sporta

Najveće svjetsko natjecanje fotografija iz svijeta akcijskog i avanturističkog sporta Red Bull Illume ponovno je u potrazi za najkreativnijim i najuzbudljivijim sportskim trenucima zabilježenim kamerom.

Slika 4 od 4.

Fotografije se prijavljuju u 10 kategorija, od Lifestyle kategorije u kojoj će se naći fotografije koje opisuju životni stil, glazbu i kulturno okruženje sporta ili ono što se dešava prije, za vrijeme i poslije same akcije pa do Illumination kategorije koja daje prednost jedinstvenom stilu i umjetničkim vještinama svakog fotografa.

Slika 7 od 7.

Pedeset sudaca, urednika fotografije poznatih svjetskih časopisa, naći će se pred teškim zadatkom – izabrati 50 najboljih fotografija u deset kategorija, pobjednike pojedinačnih kategorija te jednog sveukupnog pobjednika. Tih 50 fotografija bit će izloženo na jedinstvenim noćnim izložbama u svjetskim metropolama i kulturnim središtima, gdje će radovi biti otkriveni na velikim svijetlećim zaslonima.

Slika 6 od 6.

Suci i njihove biografije možete pronaći na internet stranici natjecanja, a neki od istaknutijih imena su Kim Scott, nekadašnji urednik fotografije London Daily Telegrapha i trenutni urednik fotografije za jedne od najpopularnijih svjetskih internet novina – Daily Mail, Jym Wilson, viši urednik fotografije za USA Today te Richard Brooks, zamjenik direktora fotografije AFP-a za azijsko-pacifičku regiju.

Slika 3 od 3.

Osim samog priznanja, pobjednik će dobiti novu Leica S kameru, dok će pobjednici pojedinačnih kategorija biti nagrađeni Leica X2 aparatom.

Slika 1 od 1.

Ovo je treći po redu Red Bull Illume, prva dva održana su 2007. i 2010. godine, a na posljednjem je sudjelovalo čak 4.773 fotografa iz 112 zemalja s 22.764 nevjerojatnih fotografija.

Slika 2 od 2.

U natjecanju mogu sudjelovati svi fotografi iz Hrvatske, bilo amateri ili profesionalci. Radovi se prijavljuju putem www.redbullillume.com do 30. travnja, kad će deseci tisuća fotografija ući u izbor za osvajanje ovog prestižnog natjecanja.

Slika 5 od 5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.03.2013. u 13:49
    Jebene fotke!
    Obrisan korisnik