Fanatik

Aktualni prvak Dinamo već je gostovao u Zagrebu, no idući put više to neće biti na rođendanskoj proslavi

Damir Žbulj • ponedjeljak, 29.04.2013.
Aktualni prvak Dinamo već je gostovao u Zagrebu, no idući put više to neće biti na rođendanskoj proslavi

Sjajne vijesti stigle su za sve ljubitelje hokeja u Hrvatskoj. Medveščak će od naredne sezone postati član prestižne ruske KHL lige, po snazi odmah iza sjevernoameričkog NHL-a. Medvjedi će sigurno biti spremi za nove izazove, a ne treba sumnjati kako je ovo samo početak jedne sjajne sportske priče za Zagreb, ali i Hrvatsku...

Piše: Damir Žbulj

Sredinom prosinca 2011. godine Zagreb je već osjetio dašak KHL-a. Na proslavu 50. rođendana Medveščaka u Ledenjaču je stigao moskovski Dinamo, klub koji je posljednje dvije sezone u Rusiji podizao trofej prvaka, odnosno Gagarinov kup. Odnos snaga tada je bio na strani Moskovljana, no, od naredne sezone zagrebački Medvjedi ući će iz austrijskog EBEL društva s novim igračkim snagama u ravnopravnu borbu s ostalim sudionicima Kontinentalne lige u hokeju na ledu.

Dinamo je ove sezone u finalnoj seriji doigravanja KHL-a nadvisio Traktor iz Čeljabinska ukupnim rezultatom 4:2, u posljednjoj utakmici bilo je 3:2 za moskovski sastav, ali tek nakon produžetaka.

Moskovski Dinamo slavni je ruski klub, još iz sovjetskih vremena, jedan od najtrofejnijih tamošnjih hokejskih kolektiva, iz kojeg su ponikli sjajni igrači poput Aleksandra Ovečkina sadašnje velike NHL zvijezde, koji je ovosezonski lockout iskoristio za povratak u svoj matični klub. U Dinamu su još nastupali i Pavel Dacjuk, Aleksej Jašin, Miroslav Šatan, Maksim Afinogenov, Aleksej Kovaljev i Viktor Kozlov.

Medveščak i aktualne prvake iz KHL, osim rođendanske proslave, povezuje i još nekoliko zanimljivih činjenica. Bivši Medvjed Frank Banham u sezoni 2003/2004. igrao za moskovski Dinamo zajedno s Aleksandrom Ovečkinom, a nikao se ne smiju se izostaviti niti navijači obje ekipe, koji znaju kako prirediti pravi spektakl i na tribinama.

Kako bi se malo pobliže upoznali s KHL-om, pogledajte deset najatraktivnijih obrana i deset najboljih pogodaka iz regularnog dijela nedavno završene aktualne sezone. U narednoj će se sezoni u ovom izboru sigurno naći i mjesta za kojeg igrača zagrebačkog Medveščaka.

Slika 1 od 1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.05.2013. u 10:38
    za sada je sve idilično-samo mali broj sadašnjeg igračkog kadra za tu ligu zadovoljava. Sada treba dovesti itekako velike igračke znalce, jer ta liga nije puno slabija od slavne NHL-lige.Sretno i upravi i klubu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.04.2013. u 17:55
    Sine ti stvarno nešto posebno....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.04.2013. u 17:25
    ludi medvjed...ja cu ti samo prijateljski reci i savjetovati da se ne obazires na svakojake provokacije,koje se po svim forumima vrte vec par sezona...hokej je u Zagrebu oduvijek imao tradiciju,a ljudi to maksimalno ne zele priznati...poput tebe sam pratio klub svih ovih godina,tako da se uopce ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.04.2013. u 09:37
    Tak se pričalo i prije ulaska u EBEL, pa smo odmah dogurali jako daleko. Ali neka, to je dobro, najljepše je kad se igra bez imperativa!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.04.2013. u 02:25
    Što ste sad napali čovjeka, bilo kako bilo morate priznati da je uvodno pitanje "kako će navijači putovati na utakmice" poprilično bedasto. Btw Prag ili Bratislava nisu toliko daleko, to je zanimljiv navijački izlet s tom prednosti da navijači Medveščaka smiju u za vrijeme tekme biti u državama EU... [više na forumu]
    Obrisan korisnik