Fanatik

IV SUPer Surfers Challenge Zrmanja 2013

Davor Sajko • petak, 21.06.2013.
IV SUPer Surfers Challenge Zrmanja 2013

Stiglo vrijeme za IV Kraljevsku utrku i SUPer Surfers Challenge Zrmanja 2013. u periodu od 21. do 23. lipnja. Zrmanja je fizički najzahtjevnija, najduža, ali i najljepša dionica za pustolovinu u Stand up Paddlingu iliti veslanju na dasci u Hrvatskoj i šire.

Slika 2 od 2.

Rijeku Zrmanju nazivaju europskim Grand Canyonom, ali i skrivenom ljepoticom jer ju je moguće vidjeti samo ako uđete u kanjon brodom ili kajakom.

SUPer Surfers Challenge idealna je prilika da rijeku prođete na jedan potpuno novi način, potpuno drugačijim plovilom, veslajući stojeći!

I dok tako ovaj novi/stari sport sve više plijeni pažnju rekreativcima, ali i turistima u turističkim destinacijama, te postaje potpuno novi oblik zabave; Zrmanja i dalje ostaje najzahtjevnija dionica koja vas ostavlja bez daha, ali isključivo zbog prirodnih ljepota.

Ponešto ravnoteže i silna upornost ponovno će okruniti kralja/kraljicu IV Kraljevske Utrke na Zrmanji.

Raspored IV. SUPer Surfers Challenga Zrmanja 2013.

21. lipanj – cijeli petak održavat će se prezentacije SUP veslanja i tečajevi za sve one koji bi sport željeli isprobati te pronaći svoju ravnotežu i uopće vidjeti o čemu se tu radi. Stoga ste svi pozvani bez obzira na uzrast da se pridružite u petak i pokušate veslati na dasci!

22. lipanj – oni koji nisu stigli u petak, mogu sve to pokušati i u subotu već od devet sati, a oni koji su sve već isprobali mogu još vježbati i pripremati se za kvalifikacijsku utrku koja će ih dovesti do kraljevske staze; dionice duge 12 km.

Kvalifikacijska utrka počinje u 13 sati u subotu. Nakon kvalifikacijske utrke i zbrajanja rezultata formirat će se startne liste za IV Kraljevsku Utrku na bazi pobjednika i specijalnih gostiju koji dolaze.

23. lipanj – Dan Kraljevske utrke i jurnjave kanjonom skroz do ušća Zrmanje u more - dionica duga 12 km.

Slika 1 od 1.

SATNICA

21. lipanj

10–18 sati: treninzi i školice za sve zainteresirane, upoznavanje s daskom i tehnikama stoga je svaki amater dobro došao.

22. lipanj

9 sati: treninzi i prezentacije, školica za zainteresirane
13 sati: kvalifikacijska utrka
17 sati: formiranje startne liste za kraljevsku utrku

23. lipanj

11 sati: skippers meeting
11:30 sati: start

Predviđeno vrijeme trajanja utrke sat i pol do dva sata (ovisno o vjetru). Povratak u Obrovac brodom oko 14 sati; Krunidba kraljice/kralja Zrmanje...

Prijaviti se utrku možete na mail: [email protected]
Tel: 023 689 920
Fax: 023 689 930
Mobitel: 091 513 41 86

Krajnji rok prijave za utrke je subota 12:30 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

PsychoFanatik

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!