Fanatik

FUN-ovci ponovno odlični u moru i izvan njega, Konavljani "rasturaju"

Ivan Dominik • ponedjeljak, 22.07.2013.
FUN-ovci ponovno odlični u moru i izvan njega, Konavljani "rasturaju"

Divlja liga 2013. godine stigla je i do svog trećeg dana. Uzastopno. Nedjelja je donijela najviše susreta dosad, igralo se ponovno, kao i prvoga dana na otvaranju, na kupalištu Bellevue, a između pet dvoboja najviše su se istaknula prva dva. U njima su sve svoje čari, pardon, snage, pokazale momčadi Luke Čilipi i (ponovno) FUN H2O-a iz Mlina, koje su uz Pasjaču i Bužu obilježile dan...

Slika 1 od 1.

Prvenstvo dubrovačkih kupališta u vaterpolu, i to njegovo 30. jubilarno izdanje, stiglo je i do svog trećeg dana, u kojem je odigran najveći broj utakmica. Njih pet. Bili su to okršaji drugog kola kvalifikacija za Glavni turnir te je nakon njih "krvna slika" kvalifikacija već postala jasnija pa se već može naslućivati koje će momčadi igrati Glavni turnir, a koje su "anemične".

Iz Dubrovnika: Ivan Dominik, foto: Tonči Vlašić

Uglavnom, najzanimljivije je bilo na početku, u prvim utakmicama odigranim dok je još sunce obasjavalo plažu preko puta Rixosa, a ispod Bellevuea, i to zbog - fantastičnih navijača FUN-ovaca iz Mlina... Međutim, krenimo redom.

Čilipska Luka i ove godine pokazala da misli ozbiljno

Slika 2 od 2.

Kao i gotovo svake godine dosad, ekipa s kupališta Luka iz Čilipa ponovno je dokazala i pokazala kako misli ozbiljno na Divljoj ligi i kako je jedna od najjačih momčadi izvan Dubrovnika. U svojoj prvoj utakmici ovogodišnjeg izdanja Divlje lige, a drugom kolu kvalifikacija iste, budući da je u prvom bila slobodna, Luka je "demontirala" svoje suparnike, ekipu Sustjepana, slaveći naposljetku 19:7.

Jednu od najvećih, ako ne i najveću pobjedu dosadašnjeg dijela Divlje lige, Čilipljani su ostvarili ponajviše zahvaljujući Hrvoju Vukiću, koji je bio goropadan te je zabio čak osam zgoditaka. Pratili su ga Paulo Obradović (ne onaj reprezentativac, nego jedan drugi) i Niko Vezilić, sin legendarnog Luka Vezilića, koji su poentirali po tri puta. Sustjepan mali muo ostao je bez šanse kao HDZ-ovac u Vladi SDP-a. Ili obratno.

Čingrija također i dalje "gazi sve pred sobom"

Drugi susret dana donio je sraz domaće Čingrije i Sovrnje Doli, a taj je susret bio neizvjestan kao i njegov prethodnik, odnosno kao kad je Lyon gostovao na Maksimiru, ako dopuštate slikovito objašnjavanje. Kraj su momčadi dočekale uz rezultat 16:2 u korist Čingrije pa će tako i ta dubrovačka momčad trebati "samo" još jednu pobjedu, kao i Luka, za ulazak u Glavni turnir Divlje lige.

Slika 3 od 3.

Najbolji u redovima pobjednika bili su Aljoša Lončarić i Maro Dabelić, svaki s po pet pogodaka, dok su jedini strijelci kod Sovrnje bili Maro Kraljević i Krešo Plazibat. Čingrija je za Primorjane ipak bila prejak protivnik te je zaključila prvu polovicu dana jednako brzo i efikasno, kao što ga je započela momčad iz Konavala.

(Zasad) nepobjedivo "tursko kolo" s Danča

Kada je sunce već polako išlo ka svom zalazu na zapadu, a kupalište ispod Bellevuea već uglavnom bilo u hladu, svoj su susret počele momčadi Plaže ispod Petke i Turčina s Danča. Favorizirani Turčin Danče također nije dao ni "mrvice" podređenim protivnicima te je slavio s 11 pogodaka razlike, točnije 15:4.

Uz pokoje poznato i prepoznatljivo "tursko kolo", koje su izvodili krećući s centra, momčad Turčina bila je uglavnom ozbiljna, a najefikasniji u njenim redovima bio je Hrvoje Ogresta s pet golova, dok su mu se pridodali Lukša Benić i Andrija Martić s po dva pogotka manje. Kod poraženih strijelci su se raštrkali na četiri različite osobe, koje se pored moćnog Turčina nisu mogle istaknuti u ovoj utakmici.

FUN-ovci iz Mlina držali i dizali atmosferu te dočekali i drugi trijumf svojih vaterpolista

Slika 4 od 4.

Uz Berdovu vilu koja već standardno i tradicionalno na Divljoj ligi radi škerce, u dosadašnjem natjecanju je najviše pokazala momčad FUN H2O-a iz Mlina, računajući i događanja izvan morskog terena. Osim toga što FUN-ovci zasad sjajno igraju te odlično stoje i kotiraju za Glavni turnir, njihovi navijači koji su iz Župe na Bellevue, kao i u subotu u Plat, stigli barkama i brodicama, priredili su zaista sjajnu atmosferu, navijanje... Ma ludilo brale.

Slika 6 od 6.

Vaterpolisti iz Mlina stoga si nisu mogli dopustiti opuštanje pa su lakoćom deklasirali preplanule i već sada crne Otočane iz ekipe Elafita, pobjedom od 17:4. Za sjajne FUN-ovce, čiji su navijači držali i dizali atmosferu cijeloga dana pa tako i "davali krila" svojoj ekipi, najviše je pogodaka zabio Maro Martić, njih sedam, dok je pomoć imao u Maru Kuzmanu koji je precizan bio tri puta. Vlaho Dobrojević jedini je parirao zabivši dva gola za Elafite.

Kao i FUN-ovci, Pasjača iz Popovića također pobjedu od ulaska u Glavni turnir

Zašto ovakav podnaslov? Zato što će upravo te momčadi međusobno u Mlinima razigravati za ulazak u Glavni turnir, nakon što su Popovićani ostvarili i drugu pobjedu zaredom. Iako je ona ovoga puta došla administrativnim putem i za zelenim stolom. Naime, momčad Buže s kojom je Pasjača trebala igrati nije se skupila i stoga je upisano glatkih 5:0 za još jednu vrhunsku ekipu iz Konavala.

Slika 5 od 5.

Međutim, kako to čak i neki igrači iz ekipe Pasjače nisu znali :-P, odigrana je revijalna utakmica između Pasjače, onoga što je došlo od ekipe Buže i nekoliko skupljenih entuzijasta s tribina. Premda su obje ekipe imale problema s međusobnim poznavanjem, dozivanjem i prepoznavanjem, na kraju se bolje snašla "sklepana" Buža koja je slavila 8:4. No, protiv pravila i propisa nema, tako da je Pasjača unatoč Pirovoj pobjedi "ovih drugih" otišla dalje te će već idućeg vikenda imati priliku polučiti svoj povijesni uspjeh!

Šuma Summarum

Vrlo lijepo i ugodno bilo je i na trećem danu Divlje lige, međutim, polako se već vidio lagani pozitivni umor i igrača i organizatora pa će sljedeći dani, koji su dakle slobodni, sjajno doći za sve ljubitelje vaterpola u Dubrovniku i oko njega, pa i zagrebačka piskarala koja su na godišnjem i moraju se malo rekuperat' i refat' je li... U svakom slučaju, jubilarno i okruglo 30. izdanje Divlje lige se nastavlja u srijedu nakon dva dana odmora, a do tada hvala i do slušanja iz najljepšeg groada na svijetu! :-)

Ooooovaj - čitanja, čitanja...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!