Fanatik

Wakeri "okupirali" Jarun

Davor Sajko • ponedjeljak, 09.09.2013.
Wakeri "okupirali" Jarun

Grad Zagreb prvi je put bio domaćin Prvenstva Hrvatske u wakeboardu i wakeskateu. Na novootvorenom Wake parku Jarun, a u organizciji Wake Kluba Zagreb i Wake Parka Jarun okupilo se oko 60 hrvatskih i slovenskih daskaša koji su se natjecali u pet različitih kategorija.

Slika 4 od 4.

U najjačoj, Open kategoriji, dogodilo se i najveće iznenađenje. Najmlađi natjecatelj u kategoriji u kojoj su nastupili najbolji slovenski i hrvatski wakeboarderi, 14-godišnji Rudolf Deković, član WK Krk, u finalu je odvozio najbolju vožnju i tako osvojio dvostruku krunu – pobjednika Otvorenog prvenstva Hrvatske i naslov državnog prvaka.

Slika 1 od 1.

I drugo mjesto na pobjedničkom postolju pripalo je hrvatskom vozaču, veteranu Jurici Moriću, dok je najbolji slovenski daskaš, Robert Pokovec zauzeo tek treće mjesto.

Slika 2 od 2.

U ženskoj je konkurenciji dvostruku titulu očekivano osvojila mlada vozačica WK Zagreb, Mia Stojak koja je u obje finalne vožnje nadmašila sve svoje konkurentice.

Slika 5 od 5.

Treba spomenuti da je njen brat Tino trećim mjestom u otvorenoj kadetskoj konkurenciji, osvojio naslov državnog prvaka kao najbolji mladi hrvatski vozač.

Slika 6 od 6.

U drugoj natjecateljskoj disciplini, wakeskateu, najbolji je bio Slovenac Matic Flajs, a najbolji hrvatski vozač i novi državni prvak u ovoj disciplini drugim je mjestom u ukupnoj konkurenciji postao Lovro Klepac. Ističemo kako je treće mjesto pripalo pobjedniku u wakboard konkurenciji, Rudolfu Dekoviću.

Slika 7 od 7.

Prvenstvo Hrvatske organizirano je u suradnji s međunarodnom zakladom IWWF (International Waterski and Wakeboard Foundation), a prošlo je u sjajnoj atmosferi i uz mnoštvo oduševljenih gledatelja.

Slika 3 od 3.

Wake Park Jarun pokazao se atraktivnim novim sadržajem zagrebačkog Jaruna, a po mnogima je to i najljepši i najopremljeniji takav park u regiji s jedinstvenom pozicijom gotovo u centru glavnog grada.

Foto: Action Sports Agency&Production

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

PsychoFanatik

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!