Fanatik

Regionalna wakeboard ekipa na Jarunu

Davor Sajko • petak, 20.06.2014.
Regionalna wakeboard ekipa na Jarunu

Bez obzira na nepovoljne vremenske uvjete tijekom ovog proljeća i odgodu toliko očekivanog otvaranja jarunskog wake parka, sve to nije spriječilo ekipu Wake klub Zagreb da po drugi puta organizira međunarodno natjecanje u wakeboardu i wakeskateu - ZG Open 2014...

Slika 4 od 4.

U odnosu na prošlogodišnje premijerno izdanje ZG Opena, ove godine je jarunski wakeboard i wakeskate događaj dobio dodatnu zvjezdicu po IWWF (International Waterski and Wakeboard Foundation) standardima i tako u samo godinu dana napravio veliki iskorak u organizacijskom smislu.

Slika 1 od 1.

Zagrebačko "more" je novu lokaciju wake parka izuzetno brzo prihvatilo i na drugom izdanju ZG Opena okupio se poveći broj zaljubljenika u wakeboard i wakeskate, a u pet kategorija i dvije discipline, najviše uspjeha su imali slovenski vejkeri koji su pokazali da su u ovom trenutku najbolji u regiji.

Slika 5 od 5.

No, da nam se smješe ljepši dani u budućnosti u wakeboardu dao je naznačiti Rudolf Deković koji je uvjerljivo slavio u najmlađoj kategoriji (Boys), no u preostalim kategorijama prva su mjesta, isto tako uvjerljivo, osvojili slovenski susjedi. Miha Flajs je bio prvi u kategoriji juniora ispred hrvatskih predstavnika Jana Lebića i Petra Berishe .

Među curama svu svoju raskoš na jarunskom wake parku pokazala je Talijanka Cau Arianna koja u niti jednom trenutku nije dala konkurenciji pomisliti da bi se možda mogli popeti na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja pa su se tako Mara Parentić i Mia Stojak morale zadovoljiti drugim i trećim mjestom u disciplini wakeboard za žene.

Slika 3 od 3.

Među "vel'kim" dečkima Slovenci nisu baš bili "pristojni" gosti i jednostavno su se vodili onom starorimskom izrekom - veni, vidi, vici - i u disciplini wakeboard i wakeskate uzeli prva mjesta. U wakeboardu najbolji je bio Robert Pokovec ispred sunarodnjaka Aljoše Kopine i našeg Nikole Vranešića, dok je u wakeskate Matic Flajs osigurao najvišu stepenicu pobjedničkog postolja ispred hrvatskog dvojca, Daniel Ratković i Jana Lebića.

Dodatnu težinu i atraktivnost drugom izdanju ZG Opena donio je hrvatski gimnastičar svjetskog kalibra, prošlogodišnji osvajač Svjetskog kupa na preči, Mario Možnik. Nije bio toliko uspješan kao na preči, ali prvi se mačići u vodu bacaju (ne doslovno) pa ga očekujemo i sljedeće godine s boljim rezultatom od šestog mjesta u disciplini wakeboard.

Slika 2 od 2.

"Drago nam je da su wakeboard i wakeskate na višoj razini prošireni i na kontinentalni dio Hrvatske. Sigurni smo da će natjecanja ovakvog tipa zagrebačkom Jarunu i gradu Zagrebu donijeti još sadržaja i promocije na međunarodnoj razini. Jednako tako, iznimno nam je drago da sve veći broj ljudi pokazuje interes za ovim sportovima te se nadamo da ce zagrebački Wake Park Jarun uvelike doprinijeti daljnjem razvoju ovog sporta i turističkoj ponudi grada Zagreba", istaknuo je Lovro Klepac, jedan od "krivaca" što je i ove godine Zagreb i Jarun ugostio najbolje regionalne, ali i europske wakebordere i wakeborderice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

PsychoFanatik

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!