Intervju

Ivan Vajda: "Želim ući među 200, pa ćemo vidjeti"

Ivana Tomičić • utorak, 22.05.2001.

Mladi hrvatski tenisač Ivan Vajda i ove godine ostvario je četvrtfinale Zagreb Opena. U susretu za polufinale pokleknuo je u dvoboju sa Španjolcem Albertom Montanesom, kasnijim finalistom, s time da je u prvom setu pružio žestok otpor pobjedniku susreta dok je u drugom pao što je Španjolac dobro iskoristio. Bio kako bilo, Ivan Vajda je od svih naših tenisača na Zagreb Openu plasmanom i igrom pokazao najviše. Sve ovo bio je razlog da porazgovaramo s mladim tenisačem u želji da ga što više približimo našim čitateljima.

Što je presudilo u četvrtfinalnom susretu?
"Definitivno šanse koje nisam iskoristio u prvom setu. Nakon prva tri gema, Montanes je počeo bolje igrati. Ja nisam previše razmišljao o tim propuštenim prilikama. Što da Vam kažem...Desi se!"

Koji su Vam najveći uspjesi u dosadašnjoj karijeri?
"Igrao sam nekoliko četvrtfinala, kvalificirao sam se u Umagu, gdje sam na kraju izgubio od Moje. Također sam osvojio par futuresa i nekoliko satelita."

Mislite li da, uz sretan razvoj karijere, odnosno ukoliko Vam se ne dogodi neka ozljeda, možete uskoro ući u skupinu od 100 najboljih?
"U ovom trenutku cilj mi je spustiti se ispod broja 200."

Slika 1 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

Pripadnik ste mladog vala hrvatskog tenisa -- Ančić, Zovko, Karanušić, Krajan. Tko osim Ančića od navedenih tenisača ima šanse ostvariti svjetsku karijeru?
"Teško je to reći. Ančić definitivno ima najveće izglede. Najprofesionalniji je, mlad je, dobro igra i svakako ima mogućnosti ostvariti veliku karijeru."

Dakle, smatrate li da će Mario Ančić ostvariti ono što mu se predviđa?
"Opet kažem teško je reći, ali svakako ima mogućnosti jer je talent. Ne smijemo zaboraviti da je tu i Roko i još nekoliko imena od kojih također treba očekivati mnogo. Možda nemaju onaj isti profesionalni odnos prema tenisu kao Mario, a možda bi im i Teniski savez trebao posvetiti malo više pažnje. Bitno je da dobiju svoju šansu, da vide gdje su u tenisu, mogu li ili ne mogu."

Vaš trener tvrdi da Vam je velika želja zaigrati za našu Davis Cup reprezentaciju. Što mislite kakve su šanse da uskoro zaigrate za našu tenisku reprezentaciju?
"Mislim da imam realne šanse jer sam treći igrač, dosta bodova bježim od četvrtog. Igra se u Rimu, na zemlji, što meni odgovara i kako stvari sada stoje mislim da bi me trebali pozvati."

Nadate li se pozivnici za Umag što možete napraviti na tom turniru?
"Ne znam. Pozivnica je u svakom slučaju dobro došla, ukoliko ne stigne postoje kvalifikacije (smjeh)"

Tenis je skup sport (troškovi putovanja, hoteli i sl.) pa sve dok se ne ostvare dobri rezultati, profesionalno bavljenje tenisom puno košta. Kako se financirate, imate li sponzore?
"Snalazim se na sve načine. Pomaže mi moj trener, onda ja odigram nekoliko liga i financiram sebe i njega. Jednostavno se borimo, krpamo se, ali ide. Igram svaki tjedan."

Mi našem mladom tenisaču želimo karijeru bez ozljeda, dobre igre i mnogo sponzora.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisIntervju
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!