Rukomet

Canjuga: "Reprezentacija bez Tatari i Penezić ne bi bila ni slična onoj iz Londona"

Razgovarala:Ivana Strahija • ponedjeljak, 05.11.2012.
Canjuga: "Reprezentacija bez Tatari i Penezić ne bi bila ni slična onoj iz Londona"
Foto: Axel Heimken

U nedjelju je u Koprivnici odigrana još jedna velika utakmica, a Podravkašice su unatoč tome što je Miranda Tatari bila onemogućena igrati preko pola utakmice, izborile pobjedu protiv Rumunjki i osigurale "europsko proljeće". Izbornik Vladimir Canjuga je za Sportnet prokomentirao utakmicu te se osvrnuo na mogući problem koji se pojavio…

Izbornik Vladimir Canjuga ponovno je pratio domaću utakmicu Podravke Vegete u Ligi prvakinja, no osim njega u gledalištu je bilo još uvaženih gostiju. "Gledalište je puno, vidi se da su navijači željni sudjelovati u ovakvim događanjima, ali veseli i dolazak istaknutih ljudi iz rukometa, koji su time potvrdili da se ovdje u Koprivnici razvija pozitivna priča. Ovi uspjesi Podravke u Ligi prvakinja sjajni su i za grad, i za tvrtku Podravka, ali i za hrvatski ženski rukomet", kazao je Canjuga za Sportnet.

Pobjeda od 28:21 protiv rumunjskog Cluja nije mala stvar, dodaje izbornik: "Nadam se samo da se Miranda Tatari nije ozbiljno ozlijedila, ne samo zbog okupljanja reprezentacije koje je zakazano za dva tjedna, nego i zbog Podravke u Ligi prvakinja. Naime, ukoliko bude sreće s još nekim rezultatima, Podravka može ići dalje, a za to treba Tatari."

Borba Kokica nakon što je Tatari ozlijeđena bila je fantastična. Iako su djevojke ostale bez svog "motora" na parketu, odlučnošću i srcem nadoknadile su taj hendikep i 12 odlučujućih minuta u drugom poluvremenu držale Cluj bez pogotka. Natjerale su ekipu Cluja, koja se inače ne predaje do posljednje minute, da izvjesi bijelu zastavu mnogo prije kraja utakmice.

S time se složio i hrvatski rukometni izbornik: "Ponovno se pokazala istinitom ona rečenica koju mi rukometni treneri volimo ponavljati, da se utakmice dobivaju obranom a gube napadom. U drugom dijelu većinu u napadu nije igrala Nikica Pušić Koroljević, kao ni Miranda Tatari, ali su djevojke to sve nadoknadile."

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Nije štedio profesor Canjuga pohvale na račun trenera Nevena Hrupeca: "Moram čestitati treneru Hrupecu, koji je dobro vodio utakmicu i prilagođavao postavu na terenu, te s dva pivota, te s mladom Ivom Pongrac, na sredini s Lidijom Horvat, pa s tri ljevakinje u jednom razdoblju… Treba priznati da je raspolagao s ograničenim brojem vrhunskih igračica, no dobro je to zavrtio i to je razlog više da je ova pobjeda Podravke još dragocjenija i vrjednija."

Što će biti ukoliko vijesti o Mirandi Tatari budu one najgore, da mora mirovati i zaliječiti ozljedu te da neće biti u mogućnosti pomoći Podravki, ali ni reprezentaciji? "Reprezentacija je već sad u problemu, jer nećemo imati Andreu Penezić, pa bi izostanak i Mirande Tatari bio nevjerojatni udar za reprezentaciju. Ružno mi je na forumima pročitati dušebrižničke komentare o tome da tražimo alibi unaprijed. Svatko tko imalo prati ženski rukomet je svjestan da bez Penezić i Tatari hrvatska reprezentacija ne može biti ni približno onakva kakva je bila na Olimpijskim igrama, na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo ili na Svjetskom prvenstvu. To su svjetske igračice, trebat će još proći vremena prije no što se u Hrvatskoj stvore nova Penezić i Tatari", kaže Canjuga.

Vijesti o Tatari se još čekaju, a svi drže palčeve da će sve biti u redu. No, izbornik je već morao razmisliti o tome kako će nadoknaditi vrlo vjerojatni izostanak Penezić: "Na posljednjem okupljanju tu je poziciju igrala Lana Franković, kao i Kristina Franić, pratim Maidu Arslanagić koja dobro igra u Francuskoj, pa će i ona sigurno biti u rosteru. Morat ćemo s njih tri nadoknaditi Penezić, bit će teško, ali ćemo promijeniti stil igre, igrati mnogo agresivniju obranu, sa što više lakih golova. Penku je nemoguće nadoknaditi, ali moramo pokušati", odgovara izbornik.

Za kraj dodaje: "Još uvijek tinja nada da ćemo Andreu vidjeti na pripremama…"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.11.2012. u 09:41
    Obrisan korisnik
  • Zdren07.11.2012. u 14:25
    bez penezićke nema ko zabit izvana.
    Zdren
  • Obrisan korisnik06.11.2012. u 14:01
    nije ni počelo,a već izlike. hendikep je,aali nije tak veliki da se ne bi moglo do polufinala sa izbornikom koji zna šta radi. ak maida može u danskoj šta ne bi mogla u našoj reprezentaciji.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.11.2012. u 15:34
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.11.2012. u 14:44
    daj Lovric priliku, ionako je ona cisti play, Tatari je vise neki bek koji igra srednjeg! A umjesto Penezicke ako nebude mogla, nek igra Franic i Maida,valjda Maida, ko ce igrat desnog ako je Franic lijevo, ali kad stavis jednu nek igra onda stalno, a nemoj mijenjat svako sekund, malo jednu pa malo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik