Rukomet

Romero: "Željeli bismo i ove godine na Final Four, no u narednih šest mjeseci sve je moguće"

Razgovarala:Zvonka Keliš • nedjelja, 25.11.2012.
Romero: "Željeli bismo i ove godine na Final Four, no u narednih šest mjeseci sve je moguće"
Foto: Davor Sajko

Rukometaši berlinskog Füchse po drugi su puta u tjedna dana bili bolji od hrvatskog prvaka CO Zagreba čime su osvojili nove vrijedne europske bodove. Nakon što su u prvom susretu slavili u završnici ogleda, dramatičan kraj dvoboja nije izostao ni ovoga puta, a riječ, dvije o susretu potom je kazao i Iker Romero koji je prije tjedan presudio Zagrebašima. Za Sportnet je Španjolac potom otkrio i planove momčadi iz Berlina u novoj sezoni, razloge za odlazak iz Barcelone te koje su po njegovu mišljenju prednosti i mane kako Bundeslige tako i Lige Asobal.

Iker Romero Fernandez. Nekada dobri duh španjolskih velikana Ciudad Reala i Barcelone, danas Hrvatima najpoznatiji po svojim razornim šutevima kojima je prije tjedan dana zaustavio hrvatskog rukometnog prvaka na putu prema pravom maloj senzaciji u Berlinu. Član berlinskih Lisica tjedan dana kasnije u Zagrebu je ponovno bio u ekipi koja je osvojila vrijedne europske bodove te je u razgovoru za Sportnet kazao riječ, dvije o samome susretu, ali i o svojoj momčadi i njenim mogućnostima u novoj sezoni njemačkog prvenstva, ali i natjecanja za prvaka Europe. Osvrnuo se potom Romero i na zbivanja u svoja dva bivša kluba, kao i na razliku između same Lige Asobal i Bundeslige.

Protiv Zagreba su osvojeni važni europski bodovi

Rezimirao je zbivanja na terenu zagrebačke Arene netom nakon susreta lijevi vanjski rukometaš Füchse Berlina: "Utakmica je bila izuzetno teška, znamo da je uvijek teško igrati sa Zagrebom, na njihovu terenu je još i teže. Odigrali su vrlo dobro u obrani što je nama otežalo posao te smo stoga imali problema s napadom u samom početku susreta, no u drugom smo dijelu mi promijenili obranu u 5-1, Heinevetter je također bio sjajan, dok je naš napad bio mnogo, mnogo bolji", prokomentirao je Romero te je dodao: "Na koncu smo ostvarili pobjedu te uzeli dva boda koji nama mnogo znače kako bi zadržali drugo mjesto u skupini."

Redao je Romero u svojoj karijeri odlične španjolske ekipe, Valladolid, Ademar Leon, Ciudad Real pa Barcelona i na koncu Füchse s kojim će i ove sezone zaigrati s bar jednom od ekipa za koje je do sada zaigrao: "U Barceloni sam proveo dugih devet godina tako da kada sam prvi puta zaigrao protiv njih bio sam i nervozan i uzbuđen te je to za mene uvijek posebna utakmica. No, naš novi susret je tek za dva mjeseca i do tada ima još dovoljno vremena. Sigurno je, međutim, da će taj dvoboj donijeti mnogo pritisaka tako da ćemo vidjeti što će se sve dogoditi u veljači."

Berlinska momčad u sezoni iza nas stigla je, pomalo iznenađujuće, do Final Foura Lige prvaka, no u ovoj još ne razmišlja toliko daleko otkrio je Romero: "Uvijek razmišljamo i pričamo samo o utakmici koja nam slijedi, no sigurno je da želimo stići do osmine finala Lige prvaka. Međutim, pred nama su još četiri važne utakmice te se na koncu možemo zateći na petom ili, pak, prvom mjestu u skupini. Stoga je za nas bolje da idemo utakmicu po utakmicu."

Težak raspored i velik broj važnih utakmica kako u domaćem prvenstvu tako i u Ligi prvaka zatekao je igrače Füchsea koji se nakon Zagreba okreću novim i nimalo lakim izazovima: "Za dva dana nas u Bundesligi očekuje nov i težak susret nakon kojeg moramo u Minsk gdje nas, pak, čeka Dinamo. Ta nam je utakmica veoma važna kako bi potvrdili drugo mjesto u skupini. Moramo mnogo raditi i u nastavku natjecanja, dva boda osvojena protiv Zagreba su odlična za nas, no još je mnogo toga pred nama", kazao je Lisac Romero.

Bundesliga vs. Liga Asobal

Nadovezao se potom Iker Romero na težak raspored koji se u ova dva tjedna okomio na ekipu iz Berlina te na činjenicu koliko je jačina Bundeslige dobra ili loša za ekipe koje i u Europi žele ostvariti dobar rezultat: "Velik broj teških utakmica jest ono što je s jedne strane dobro, a s druge loše u Bundesligi. Za nas sada traju dva izuzetno teška i naporna tjedna i to jest problem u njemačkom prvenstvu."

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

"Bundesliga je jedna izuzetno teška liga te se mnogo razlikuje od Lige Asobal budući da se tamo zapravo natječu samo dva kluba, Barcelona i Atletico de Madrid. Upravo to je i jedan od razloga zašto sam stigao u Njemačku, tu se sve može dogoditi", otkrio je Španjolac zašto se odlučio na promjenu sredine.

Pojasnio je potom i što se sve u Bundesligi može dogoditi tijekom sezone, a što u španjolskom prvenstvu teško da će se zbiti: "U prvom dijelu sezone morali smo se suočiti s RN Löwenom i Flensburgom u gostima, mnogo smo putovali, u drugom dijelu nas očekuju dvoboji kod kuće u kojima moramo igrati mnogo bolje. Možemo biti deseti, a možemo biti i prvi."

"Želim vidjeti Atletico u nastavku europskog natjecanja"

"Nikada ne znaš s Atletico Madridom, oni su jedna ekipa koja igra dosta drugačiji rukomet, u obrani su uvijek jaki, u napadu izuzetno pametni. Svi trenutno kažu kako je on u padu, da neće proći u osminu finala, ali ja vjerujem i želim vidjeti Atletico u osmini finala i želim vidjeti što će se sve s njima još dogoditi ove sezone", započeo je Romero osvrt na momčad Talanta Dujšebajeva.

Romero o Šterbiku

"Šterbik je za mene jedan od najboljih vratar svijeta stoga je velika razlika imate li ga u svojoj momčadi ili ne. A kada ste Barcelona pa imate i Šterbika i Šarića imate tandem koji uvijek može presuditi susret u vašu korist", izjavio je berlinski Lisac.

Dosta je novih igrača pristiglo u redove ekipe iz Madrida stoga Dujšebajev sigurno nema lak posao uigrati cijelu ekipu na svoj, kako kaže i sam Romero, drugačiji rukomet, drugačiji sustav igre: "Sada se ovdje radi o momčadi u koju je stiglo dosta novih igrača, a iz iskustva znam da je ovakva vrsta rukometa koju oni igraju itekako teška za igrače."

"Uzmimo za primjer Gojuna, znam da se on trenutno privikava, želi dati sve do sebe i u napadu te sam siguran da će u drugom dijelu sezone igrati odlično budući da će se priviknuti na sustav igre Atletica. Tu je i Balić koji se također treba uigrati s njima. Tako je bilo i meni kada sam stigao iz Barcelone u Berlin, trebao mi je određeni period za adaptaciju. Siguran sam stoga da će Atletico u drugom dijelu Lige prvaka biti izuzetno težak protivnik", zaključio je potom bivši igrač Ciudad Reala, današnjeg Atletico de Madrida.

Pogled u budućnost berlinskih Lisica

"Je li itko mislio da ćemo prošle godine biti na Final Fouru?", priupitao je Romero te je potom nastavio: "Sve je moguće. U Berlinu nema pritisaka i imperativa pobjede, no ponekad je upravo taj pritisak pozitivan kako bi bili sto posto u susretu."

Iako ne žele pretjerano razmišljati ni pričati o svojim mogućnostima i dosezima u novoj sezoni natjecanja za prvaka Europe, sasvim je sigurno da su želje vrlo blizu ostvarenjima iz prethodne sezone: "Želimo slaviti u svakoj utakmici te bi bilo odlično kada bi mogli i ove godine zaigrati na Final Fouru. Međutim, pred nama su još četiri utakmicu u skupini, potom osmina finala, pa četvrtfinale i tada Final Four. U tih šest mjeseci može se dogoditi još mnogo toga", kazao je za kraj Španjolac na radu u Berlinu, Iker Romero Fernandez.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.11.2012. u 15:17
    Umalo sam dobio srčani udar zbog ovog čovjeka 2003 kad nam je u polufinalu zabio gol za produžetak u zadnjoj sekundi!!A i na kraju prvog produžetka,kad je Džomda zabio sedmerac za X na 20-ak sekundi do kraja,pa onda Matošević brani Masipu šut za pobjedu.Ehhhhhhh gdje su ti šampionski dani!
    Obrisan korisnik