arhiva

Priča o Runji i tenisu

Dario Dodić • ponedjeljak, 07.09.2009.

Mnogi me odavno uvjeravaju da se na tenisima, pogotovo na Grand Slamovima, diže ogromna lova. Osobno nisam to osjetio, a i ti koji o tome pričaju nekako nisu glasni posljednjih dana...

Slika 1 od 2.
Foto: Nikola Movrić

Tko je vidio dobrom idejom proglasiti klađenje na sport u kojem ovisiš o jednoj osobi? Pogotovo kada se radi o ženskoj osobi koja se ne zove Janica Kostelić. Ženski tenis i klađenje idu u istu rečenicu kao i Runje i dobre obrane. Upitnici vam se stvaraju iznad glave? Objasnit ću - zna se dogoditi, ali većinu vremena ne prolazi. Sad me svi napadajte jer Runje je novi nacionalni heroj. Je, dva dana, dok ponovno nešto ne zezne, onda ćete ga svi razapinjati. Zato se ja držim standardno nedobrog mišljenja o našoj reprezentativnoj jedinici.

Nisam imao prilike gledati utakmicu jer se moj dragi prijatelj odlučio oženiti. Dobro, bilo je lijepo opijati se 18 sati u komadu, ali nije bilo jednostavno živjeti u neznanju, pogotovo zato što smo Aco i ja ovisili o pobjedi naših. Ovisili smo o telefonskim linijama, javljali su nam promjene (Aco je bio na utakmici), a zbog slabe komunikacije pred kraj utakmice smo zaključili da je Ćorluka zabio za dva nula. Poslije nismo srca imali objasniti ljudima da je Čarli zapravo zabio za dva nula u žutim kartonima, ali smo se sprdali da je to napravio zato da bi stigao na vjenčanje jer je za stolom do našeg sjedio momak identičan našem reprezentativcu.

Sreća i Runje su nam se osmjehnuli i naš je listić preživio, a zatim dočekao i pobjedu Španjolaca. Milina! Veselje je bilo još i veće jer sam po svojoj pijanoj računici bio uvjeren da je i moj dragi prijatelj Buba dobio jako puno love online, no provjera mailova idućeg dana uvjerila me u suprotno. Buba je jedan od onih koji vjeruju u dobivanje na tenisima, bolje da ne znate koliki mu je gubitak priuštio Isner. Prije toga ga je slomila i Dementjeva, ali bitno da se od tenisa zarađuje.

Što je lakše? Skupiti 8 "zicera" po 1.05 na US Openu ili staviti lovu na to da Brugge prima gol? Vjerojatnost da Brugge neće primiti gol jednaka je vjerojatnosti da je Roddick zapravo pobijedio Isnera, ali su se sve svjetske medijske kuće, Svjetska teniska federacija i gledatelji sa stadiona urotili i odlučili prenijeti netočnu informaciju i fabricirati prijenos meča.

No, svatko ima svoju taktiku, istina je zapravo negdje u sredini - treba pratiti sve sportove, kombinacija igranja različitih sportova umanjuje rizik, jer, realno, lakše je pronaći po jedan zicer u pet sportova nego pet zicera u nogometu ili ne daj Bože ženskom tenisu. Očekujem reakciju M.S.-a na ovaj tekst, koji će mi reći da nisam u pravu kada pljujem po klađenju na tenise, a realnost je zapravo da su do prije par dana tenisi lagano rušili njegove listiće, kao voćke poslije tsunamija.

Vjenčanja se nastavljaju i idući vikend, oženit će nam se i dragi prijatelj Ante, došlo je vrijeme da upoznam taj Široki Brijeg. Vikend nakon toga vrijeme je za M.S.-ovu sestru i Danka, junaka priča sa Svjetskog prvenstva u Njemačkoj. Tko se ne sjeća neka kopa po arhivi, ne da mi se ubacivati linkove. I naravno, svijet je stvarno mali, sve je povezano.

Novca će idućih tjedana svakako nedostajati, pred nama je Eurobasket, igraju se i odbojke, a realnost je i da je koeficijent na pobjedu Engleza prilično primamljiv. Danas Aco i ja igramo jako, neću reći što točno, jer kad ovdje napišem nikad ne prođe. Sretno i Bubi, a i M.S.-u koji će sigurno na svojim listićima imati Đoković - Štepanek kontra hendikep...

Ne brini M.S., izvući ću te od gubitaka na tenisu, idući tjedan počinje sezona footballa!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!