arhiva

Bandidosi

Dario Dodić • ponedjeljak, 21.09.2009.
Bandidosi

Postali smo svi predsjednikovi ljudi...

Znam, nedostajao sam vam, vjerojatno jednako puno kao što su meni nedostajali Leverkusen daje gol, Istra daje gol ili Dinamo daje Anderlechtu gol. Ah gle, Istra je zabila gol. No, to sudac nije vidio. Možda bi bilo bolje da se uvedu još dvojica dodatnih linijskih sudaca kao u ovom kolu Europske lige. Kako se ono zovu ta dvojica? Slijep Pored i Zdravih Očiju. Radi se o još jednom promišljenom potezu Uefe, vidi se da su o ovome dugo razmišljali.

Koja je bila uloga tih sudaca na Dinamovoj utakmici? Realno, glavni bi sudac bolje sudio da na utakmici nisu bili Slijep i Zdravih jer bi znao da je njegova uloga biti blizu kada su dvojbene situacije u pitanju, ne bi se mogao oslanjati na ovu dvojicu telaca. Ovako je jednostavno zaključio da je Slijep dovoljno blizu da bi vidio sve što se događa i da će zamahnuti imaginarnom zastavicom i zazviždati imaginarnom zviždaljkom te tako sugerirati glavnom sucu da je došlo, recimo, do prekršaja na Mandžukiću u kaznenom prostoru. No, Slijep nije možda ni znao koja je zapravo njegova uloga, a glavni je očekivao da će Slijep nešto reći. U svakom slučaju, Butina je jedini krivac za sve.

I kakve sve to veze ima s neobjavljivanjem teksta prošli tjedan? Pa nema, ali bio sam u Hercegovini, Ante se ženio, nisam htio pisati o tome kako mi Aco nije uplatio dobitni listić jer se oporavljao od pijanstva noć prije, a i u dva dana sam odvozio jedno 1200 kilometara i popio isto toliko litara tekućine, nisam vas mogao ugurati u raspored. Je li vam se to ikad dogodilo? Ne pijanstvo u Hercegovini, već da vam netko ne uplati listić za koji se ispostavi da je dobitan? Događa se svima, kažu žene. Navodno.

Protekli je, pak, vikend začudo protekao u znaku - vjenčanja. Kao što sam već najavio M.S.-ova sestra A.S. uhvatila je Danka na krivoj nozi, junak berlinskih dana i noći popustio je i dopustio je da ga se odvede do oltara. Drugi junak berlinskih noći, Kali, glumio je uštogljenog kuma, dok su ostali akteri, pijani Joff, Škec i Barun izigravali djevere, iako su zapravo bili zaduženi za otimanje mikrofona bendu i pjevanje pjesama koje je vjerojatno bolje zaboraviti.

M.S. se pobrinuo da pokraj našeg stola budu eminentna hrvatska imena - budući predsjednik Milan Bandić i rukometni čovjek iz sjene ili čovjek koji pravi sjenu, Zoran Gobac. Milan je kasnio, a alkohol je za našim stolom već počeo djelovati pa smo odlučili da bi najbolje bilo gradonačelnika dočekati pjesmom. Iznad Tešnja zora sviće, dobro doš'o predsjedniče. Iznad Tešnja sunce sija, radujem se izborima. Vjerojatno postoje i video dokazi (fotografija objavljena na fejsbuku), ali ne bih htio inkriminirati M.S.-a, Jozu, Boku i Marina (podaci poznati Interpolu i redakciji). Veliki ljubitelj modifikacija riječi u popularnim pjesmama, Zoran Gobac, objeručke je prihvatio našu verziju i svojim milozvučnim glasom pridonio velikom uspjehu koji je polučila pjesma.

Bandidos nas je počastio svojom prisutnošću, ali mnogi ljudi su se htjeli fotografirati s njime, vjerojatno i popričati o nekom poslu, pa gradonačelnik/budući predsjednik nije imao vremena popiti pokoju bocu s nama. Ne zamjeramo ti Milane, ozbiljno smo mislili ono što smo ti rekli, popij s nama i sredit ćemo izbore.

Za kraj bih još jednom zahvalio Bayeru iz Leverkusena što me je za rođendan počastio nepostizanjem pogotka. Svi vi koji mi niste čestitali rođendan možete se euro doznakama ispričati na moj Moneybookers račun.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!