arhiva

Sretan kad je nesretan

Dario Dodić • ponedjeljak, 28.09.2009.
Sretan kad je nesretan
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Tjedan dobar, vikend polovičan. Aco umišljen pa gubi, skroman pogađa sve živo. M.S. kralj promašaja, sretan kad je nesretan, Jozo razmišlja o ljubavi umjesto o lovi, a na kraju nema ni ljubavi ni para.

Utandemili (nova riječ) smo se Aco i ja i podsjetili na dane slave - tjedan nam je išao odlično iako treba priznati da smo imali i dosta sreće. U biti se na kraju dana sve svodi na to. Jedna prečka, jedan promašeni jedanaesterac, 12 crvenih kartona (pozdrav M.S.-u), nepostojeće zaleđe, krtica, pijančevanje noć prije - sve su to faktori koji odlučuju o dubini naših džepova.

U biti, nikad mi nije bilo jasno to s dubinom džepova. Moji su džepovi uvijek jednako duboki, samo je pitanje punim li ih raznim valutama ili pak čarapama kada idem van. Kada se baš trudim impresionirati neku curu onda stavim i štucnu, deblja je. Otkrio sam vam još jedan trik, koji vas neće dovesti daleko.

Fascinantno je kako Aco i ja ne možemo pogoditi ništa drugo osim daje gol. Eventualno pogodimo pobjede Barce, Reala ili Dinama, čak jako rijetko možemo pogoditi više od dva gola. Kada to pogodimo radi se o posebnom danu u kojem se pune džepovi. Jedino ne valja kada se pune džepovi u subotu jer se Aco probahati, zapije dobitak i u nedjelju ne može pogoditi ni Hajduk daje gol (pozdrav M.S.-u). I naravno, ne daj Bože da odigramo NFL (taj glupi sport koji Aco ne kuži), a Baltimore, Giantsi, Green Bay i Patsi prođu bez problema. Ma kakvi, bolje igrati Espanyol daje gol.

Mijenjaju se pravila kojih se držimo, ali neka i dalje čvrsto prolaze - Francuzi više nedjeljom u 21 ne zabijaju golove, Heerenveen nitko ne može procijeniti, ali Brugge prima, Ried daje kod kuće, St. Gallen daje kod kuće i naravno, Sampdoria daje gdje god, komu god i kad god (pozdrav M.S.-u).

Mnogi naivci trpali su od ponedjeljka na Zagreb (pozdrav M.S.-u), što je meni osobno bilo jako smiješno. Zašto bi se isplatilo igrati na ekipu koja u osam kola nema ni boda i to na koeficijent 1.40? Namještaljke i ostale gluposti? Pa ljudi moji, zar stvarno mislite da ćete u ponedjeljak saznati da je utakmica koja se igra u petak namještena? Kao prvo, 99.9 posto vas, kao i ja, neće nikada niti saznati da je utakmica namještena.

Kad smo već kod Štimca, ova Liga 16 mi nikako ne sjeda. Istina, izjednačene su nekako ekipe (osim Dinama i Zagreba), svatko svakog može pobijediti, ali nije da je došlo do napretka u kvaliteti već do nazadovanja. Ne uspijevam popamtiti sva ta nova imena, ako se ne okladim na neki gol uopće ne gledam utakmice i gotovo u potpunosti sam se prebacio na strani nogomet. Znam, strani nogomet je za papke, ali nekako mi je milije na Expektu besplatno pogledati Barcu i Real nego Varteks i Karlovac na zemaljskoj televiziji. Štoviše, nema te nogometne utakmice (osim Hrvatske u finalu EP ili SP, Dinama u finalu LP i Real - Barca), koju bih gledao ispred prijenosa NFL-a u američkoj produkciji.

Ali što ja znam, ja sam ionako samo papak s čarapom u hlačama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!