arhiva

Doktor NFL

Dario Dodić • nedjelja, 01.11.2009.
Doktor NFL
Foto: EPA

Tko me je pratio u prošloj kolumni mogao je fino zaraditi na footballu. Sada ćete svi pratiti, dakle znamo što će se dogoditi...

Puca mi glava, Kuća zla je nakon dugo vremena ponovno postala naše vikend-utočište. I što se dogodilo? Ništa pametno, kao djeca u igraonici trčali smo od igračke do igračke. Ili smo se svi okupili oko najbolje igračke? U svakom slučaju, igračka nije žena već boca Jacka.

Nevjerojatno mi je kako na nekim greškama nikada ne naučim. Očito je da govorim o klađenju i pretjeranom trošenju kad nas ponese naš prijatelj Jack. I uvijek mi je krivo kada bezveze odigram na silu neke golove ili kad se probudim jutro nakon Kuće zla. Ah, kad već ne učim na greškama morat ću uživati, nema mi druge.

Nemojte mi zamjeriti što će današnji tekst biti vrlo koncizan i ne pretjerano maštovit, glava mi puca s obje bočne strane, listići mi ne stoje dobro, a i morao bih malo ubiti oko prije Medveščaka. Za njih često imam dobar osjećaj, a nikako da ih pogodim. Jer sam glup. Jako.

Moram se pohvaliti - kako sam dobar! Kako je Tomo dobar, iako je glup! Rasturili smo football prošli tjedan, ako me računica ne vara pogodili smo 11 od 14 parova, od kojih je bilo i poprilično velikih iznenađenja. I baš sam kul što sam vam rekao da igrate Miami preko jer će biti puno poena. I baš je Tomo kul što je pogodio Arizonu dvojku na 3.20. Ovaj tjedan ne djeluje baš tako privlačno, ali ima dobrih parova. Šteta što su nam dva odlična listića prošlog tjedna pala zbog glupog Chicaga i šugave Caroline.

Krenimo s parovima NFL-a...

Detroit - St. Louis: Po meni je ovo jedinica k'o kuća, iako Tomo tvrdi da ne može biti zicer kada igraju loša protiv malo lošije ekipe. U svakom slučaju i Tomo se slaže da bi Detroit trebao pobijediti, koeficijent je solidan.

Baltimore - Denver: Nikako ne mogu igrati protiv ekipe sa savršenim omjerom, ali Tomo kaže da će Baltimore pobijediti, čak je poprilično uvjeren u to. Ravensima jako treba pobjeda, a Denver ipak nije toliko dobar da bi zadržao savršen skor.

Buffalo - Houston: Houston je živnuo, Buffalo nas zeznuo u prošloj tekmi. Osobno ne bih igrao ništa, ali recimo da bi mogao Buffalo to dobiti. Kaže Tomo da je jako hladno i da svi prognoziraju da će to biti bitan faktor za gostujućeg QB-a, koji se neće snaći po takvom vremenu. Čim čujem da je hladno (a ne igraju Titansi i Patsi) prognoziram manje poena. Dakle, manje od 41,5!

Chicago - Cleveland: Igraju papci iz Chicaga protiv jadnika iz Clevelanda, čitav svijet očekuje pobjedu Chicaga, ali ne igram na te klošare na koeficijent 1,15. Prognoziram ništa. Eto, neće se ništa dogoditi na ovoj utakmici. Mrzim ih.

Dallas - Seattle: Tomo kaže da mu je jedinica zicer, a realno, ako odigraju ponovno kao protiv Atlante, slabašni Seattle nema nikakve šanse. Dobar je i koeficijent, 1,25.

Indianapolis - San Francisco: Jedinica, hvala, dođite nam opet, povedite i navijačice.

N.Y. Jets - Miami Dolphins: Tomo se ne slaže sa mnom, ali uvjeren sam da će zbroj poena ići preko 40. Da se razumijemo, ne tvrdi on da će ispod, već ne voli prognozirati poene. Papak. Ako bude manje poena pobijedit će Jetsi, ako bude više poena nitko živ ne zna tko će pobijediti. Bože moj, kako se pravim pametan.

Philadelphia - N.Y. Giants: Ma dvojka, kakva Philadelphia. Dobro, nije baš toliki zicer, ali nikako Philadelphia ne može biti favorit u ovom dvoboju. Po meni se isplati probati na Giantse, Tomo se slaže.

San Diego - Oakland: Nikada ne valja biti bahat, ali ova utakmica je izgubljena za Oakland i prije nego je počela. Koeficijent 1.10? Hvala!

Tennessee - Jacksonville: Igraju užasni protiv promjenjivih. S ozbirom da Titansi nisu dosad apsolutno ništa pokazali, ovdje tipujem na Jacksonville koji je ipak nešto i odigrao, a i pretjerano je visok tečaj na njih, ne mogu Titansi biti favoriti.

Green Bay - Minnesota: Prognoziraju da će ovo biti najgledanija utakmica u povijesti footballa (valjda sam dobro shvatio Tomu, pretpostavljam da ne uključuje doigravanje i Superbowl). Zašto? Brett Favre se vraća u svoj Green Bay, samo što će ovog puta čitav stadion biti protiv njega. Minnesota je odlična, imaju prave luđake u obrani koji tri četvrtine utakmice ne dopuštaju ništa. Tek kada ih umor svlada dopuste protivnicima napadačke akcije. Favre je u najtežim situacijama najbolji, vidjet ćemo hoće li i Peterson biti na visini zadatka. Tomo mrzi Minnesotu pa prognozira pobjedu Green Baya, ja se odlučujem za preskakanje prognoze i uživanje u utakmici (imate na ESPN America).

Arizona - Carolina: Jedinica, hvala Kurtu na 1,25!

Eto, toliko od mene, moram primijetiti da se niste iskazali prijedlozima za iduće kolumne pa ću morati nastaviti s taktikom "što mi prvo padne na pamet". Sretno nam bilo!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu
  • Najnovije
  • Najčitanije

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!