Vodeni sportovi

Fantela i Marenić do mediteranskog zlata, Ninčević i Župan srebrne

Ivor Krapac • četvrtak, 27.06.2013.
Fantela i Marenić do mediteranskog zlata, Ninčević i Župan srebrne

Hrvatski jedriličari pobrinuli su se za pravu žetvu odličja na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu. Tonči Stipanović i Tina Mihelić osigurali su svoja zlata u srijedu, a u četvrtak je još jednu najsjajniju medalju uzela posada Šime Fantela/Igor Marenić. Enia Ninčević i Romana Župan došle su do srebra...

Hrvatski jedriličarski aduti vraćaju se s Mediteranskih igara u Mersinu s čak četiri odličja, čime su Hrvatskoj donijeli naslov najuspješnije reprezentacije u jedrenju na ovim MI. Od četiri medalje, tri su zlatne. Tonči Stipanović i Tina Mihelić su svoja odličja osigurali u srijedu, a u četvrtak im se s novim zlatom pridružila posada Šime Fantela/Igor Marenić. Enia Ninčević i Romana Župan zaključile su svoj nastup osvajanjem srebrnog odličja.

Fantela i Marenić su u muškim dvojcima došli do zlata uz peto mjesto u završnoj regati, poziciju ispod grčkog dvojca Mantis/Kagialis, što je bilo dovoljno za ukupno prvo mjesto, ispred Mantisa i Kagialisa. Grci su imali jednaki broj bodova, ali u korist hrvatskog dvojca presudio je bolji prosjek ulaza u pojedinačnim plovovima.

"Polovicu plova smo bili ispred Grka, kontrolirali smo situaciju, međutim, u jednom trenutku smo se razdvojili, Mantis i Kagialis su nas uspjeli proći, a napadala nas je i druga grčka posada, odnosno, morali smo paziti i na Francuze i Talijane, koji su također mogli do zlata", opisao je Šime Fantela, a prenijela je internetska stranica Hrvatskog jedriličarskog saveza.

"U svim tim kombinacijama ostali smo hladne glave, zadržali se jedno mjesto iza glavnih protivnika, što smo znali da nam donosi zlato. Bilo je napeto, ali zar može nekako drugačije kad smo mi u pitanju?", zaključio je Fantela.

Enia Ninčević i Romana Župan su u ženskim dvojcima uzele srebro, zadržavši plasman s kojim su ušle u posljednji plov.

"Presretne smo, jedan od naših najboljih rezultata dosad, nadamo se tek prva medalja na natjecanjima ove razine. Puno toga nas još čeka, još puno teškog rada da dođemo u vrh ženske flote klase 470, ali ovakvi rezultati su motiv da nastavimo dalje, da nam ništa ne bude teško", rekla je Ninčević za web-stranicu HJS-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.06.2013. u 21:22
    bravo naši mediteranci -dobri rezultati vesele
    Obrisan korisnik