Tenis

Ana Konjuh uz spašenu meč loptu do drugog kola kvalifikacija u Cincinnatiju

Branimir Korać • subota, 13.08.2016.
Ana Konjuh uz spašenu meč loptu do drugog kola kvalifikacija u Cincinnatiju
Foto: FaH

Tenisači i tenisačice nakon Olimpijskih igara nastavljaju s obvezama na ATP i WTA Touru, a tenisačice se pripremaju za turnir u Cincinnatiju. Ana Konjuh uspješno je odradila posao u kvalifikacijama Cincinnatija gdje je svladala na startu Jaroslavu Švedovu...

Na Olimpijskim igrama u Riju Ana Konjuh zaustavljena je u drugom kolu porazom protiv Carle Suarez Navarro, a od idućeg tjedna nastupat će, nadamo se, u glavnom ždrijebu velikog turnira u Cincinnatiju.

Prvi korak u kvalifikacijama uspješno je napravljen, prva protivnica bila joj je iskusna Jaroslava Švedova koju je Konjuh svladala nakon dva sata i 20 minuta igre s 5:7, 6:2, 7:6(7).

Konjuh je izgubila prvi set nakon što se vratila iz breaka zaostatka i poravnala na 5:5, međutim Švedova je u 12. gemu napravila novi break i povela s 1:0 u setovima.

Drugi set ponudio je drugačiju sliku, Konjuh je bila bolja i odmah je pobjegla na 4:0 te uspjela sa 6:2 izboriti treći set.

Tamo je uslijedila prava drama, do 13. igre nije bilo breakova, a u završnom gemu Konjuh je propustila meč loptu kod 6:5, zatim spasila jednu kod 7:6 da bi iskoristila drugu pri 8:7.

U drugom kolu kvalifikacija igrat će protiv bolje iz meča između Alison Riske i Magde Linette, Riske je u dobitnoj poziciji u trećem setu, a meč je prekinut zbog kiše.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!