Iz notebooka Igora Bišćana

Vrtjeli smo "filmove" cijelu noć

Igor Bišćan • nedjelja, 28.05.2000.


Igor Bišćan (dp)

Igoru Bišćanu, kao i svim mladim hrvatskim reprezentativcima, protekla noć nije bila lagana. Nesretan poraz od Nizozemaca i svijest o tome koliko su olako izgubili pobjedu, ili bar bod, nisu im dozvolili da brzo sklope oči.

No, danas je već bolje, dojmovi blijede, razmišlja se o sljedećem protivniku - Španjolcima. Kako je sve to vidio i doživio Igor Bišćan, čitajte u njegovoj kolumni...

Evo, desilo se ovo što se desilo, izgubili smo utakmicu od Nizozemaca - nesretno, zbilja nesretno. Ali, nismo pali, mislim da možemo dobiti i Španjolce i Čehe, a onda vidjeti što će biti. Možda se nećete složiti sa mnom, ali mislim da smo bili bolji, da smo dobro odigrali dobro. Istina, u drugom dijelu bilo je slabije, ali imali smo puno, puno nesreće.

Prije utakmice bilo je super, atmosfera je bila odlična, iako se osjećala povećana napetost kako se utakmica približavala. No, to je normalno za takve situacije. Nije to neka blokirajuća napetost, već neka pozitivna trema, ne strah.


Igor Bišćan na novinarskom zadatku (Snimio: Dražen Patarčić)

Od Nizozemaca me se nitko nije dojmio pa i oni su rekli da su imali puno sreće. Iako je onaj njihov gol s centra, koji je postigao Vann Bommle, zbilja prekrasan, pravi eurogol. Šteta jedino što ga je dao baš kontra nas. Igrali su dosta agresivno, a taj manjak kvalitete nastojali nadoknaditi brzinom, prodornošću pa čak i laganom grubošću.

Čuo sam da su oni sukobi na tribinama među našim navijačima bili potaknuti time što su neki navijači kritizirali našu igru i naše zalaganje, vrijeđajući nas, a onda su se neki drugi dignuli i sukobili se s ovima. Zbilja šteta, ne znam što da kažem. Mogu samo reći da nije istina da se nismo trudili, možda se ponekad tako čini zbog toga jer nam ne ide, ali volja je uvijek tu.

Na slikama i filmovima koje je snimio vaš fotograf iz Sport Neta prepoznao sam svog starog prijatelja iz Dinamove omladinske škole, Almira Botonjića. Tada je bio golman. Pozdravljam ga ovim putem i molim ga, kao i sve navijače, da samo navijaju i ne sukobljavaju se. Pogotovo ne zbog ovakvih stvari.

Jučer navečer zaspali smo tek oko jedan sat, a danas dugo spavali. Glava je puna dojmova, vrtimo "filmove". Sigurno je da je Stipi najteže, no svi su stali iza njega, nitko ga ne može kriviti za išta. Pa takvo što se može sutra meni desiti!

Čuli smo jučer i rezultate izbora za Miss. Opet se, izgleda, vuku neku repovi. Izgleda da je to normalno. Danas ćemo gledati našu A reprezentaciju protiv Francuske, svi jedva čekamo, a onda sutra opet iščekivanje utakmice protiv Španjolaca. Valjda će nam se i poklopiti nešto. Kvalitetu imamo. Samo nam ne treba peh...

Imam nekih problema sa skidanjem mailova ovdje, veza izgleda nije najbolja. No, dobio sam mail od Torcide iz New Yorka (ako sam dobro shvatio), koji me pitaju da li bih obukao "bili" dres. Mislim da nema šanse za to, nikakve. Možda je pogriješio pitanje. Svejedno, puno pozdrava imate od cijele mlade repke, svi koji čitate.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!