Nogomet

Pletikosa je već sad spreman!

Goran Štimec • nedjelja, 28.05.2000.


Izbornik Šušak okružen novinarima (dp)

(Ne)prospavana noć nakon sinoćnje utakmice mladih reprezentacija Hrvatske i Nizozemske je iza igrača i stručnog stožera. Analizu utakmice istresao je pred hrvatske novinare izbornik Ivo Šušak, a svoje viđenje dao je i Stipe Pletikosa, jučerasnji veliki tragičar.

Šušak ističe nezadovoljstvo i rezultatom i igrom, pojavile su se i nedaće s Miladinom, dok je Pletikosa "morao" objasniti što mu se to točno desilo sinoć na stadionu u Trnavi...

"Nakon ove noći, mogu samo reći da sam nezadovoljan", krenuo je "u glavu" Ivo Šušak. "Neizvjesnost prve utakmice unijela je nervozu u našu momčad, to je sigurno. Ipak, dobro smo se postavili na terenu i diktirali smo igru. Poveli smo, imali priliku za puni ulov."


“Pobrinuti ću se da momčad što prije zaboravi Nizozemsku” (Snimio: Dražen Patarčić)

A onda je stigao šok, izjednačenje, prekrasan gol s centra Van Bommela. No, Šušak misli da to izjednačenje nije poremetilo previše naše igrače, Šokota i Vranješ imali su dvije vrlo dobre prilike.

Prije poluvremena je došlo i do ozljede Darka Miladina. Miladin je ipak nastavio. Šušak: "Inzistirali smo da pokuša, ali nije išlo. Zato je ušao Brajković, da zadržimo jednu sigurnost za našu obranu."

To je bilo sasvim uspješno, ali igra prema naprijed nije bila dovoljna kvalitetna. I Šušak naglašava da igra nije bila na razini prijašnjih nastupa. "S obzirom na ono što se događalo na terenu, možda i bi mogli biti sasvim zadovoljni da je završilo neriješeno. Ali, desila se ta pogreška Pletikose, a ono čega mi je najviše žao je činjenica da smo i u jednoj slabijoj prezentaciji imali priliku za maksimalan učinak."

No, Šuška ovakva igra i rezultat nisu pokolebali. Vjeruje da se može do plasmana u skupini koji je i priželjkivan, a to je jedno od prva dva mjesta. "Potrebno je da podignemo igru na razinu nasih pravih mogućnosti. Uz to, pobrinut ću se da ovu utakmicu momčad što prije zaboravi. Tada ne sumnjam u uspjeh protiv Španjolaca u ponedjeljak, te Čeha u četvrtak."

Šušak je jučer izjavio nakon utakmice da svojim igračima nema što zamjeriti, da je momčad odigrala dobro, a Nizozemcima pomogla sreća. Današnja analiza ipak je pokazala da neki moraju više: "Dobro je odigrao zadnji red, sva tri igrača, te Jurica Vranješ. Ostali moraju još podići igru."

Problem Miladina na poziciju desnog bočnog gurnut će Silvestera Sabolčkog. Iz tih razloga doći će do malih promjena u sredini i napadu. U sredini bi Brajković mogao pojačati igru, da rastereti Leku, a u napadu bi zaigrala samo dva napadača. Izgleda da bi to mogli biti Šokota i Šimić (ili Mikić), dok je Balaban u nešto slabijoj formi.


Spreman za nove utakmice - Stipe Pletikosa (Snimio: Dražen Patarčić)

Stipe Pletikosa zasigurno je imao najtežu noć od svih igrača. No, podrška mu stiže sa svih strana, nitko uopće ne razmišlja da bi među vratnice protiv Španjolaca stao netko drugi. Kako Stipe vidi dva gola koja je primio? "Kod prvog pogotka stajao sam na dobrom mjestu, na 16 metara, i taj udarac zaista je bio precizan. Nisam, stvarno nisam uspio doći do te lopte. Za drugi gol zbilja ne znam. Razmišljao sam jučer puno o tome sto se desilo. Puno sam trenirao, dobro radio. Mozda je to stvar laganog umora, pada koncentracije. Ne znam... Mogu samo reći da mi je vrlo žao."

Iako je proglašen tragičarem, u Pletikosu nitko ne upire prstom. "Drago mi je da nakon svega što se desilo ima ljudi koji su stali iza mene. Tu prije svega mislim na suigrače i stručni stožer, kao i mnoge prijatelje koji su me jučer zvali iz Splita i još me zovu i daju mi snage da prebrodim problem. Mislim da sam stvarno spreman i ne bojim se utakmice protiv Španjolske."

Ne sumnjamo, do utakmice ima još puno vremena, do tada bi izblijedile i teže misli od nogometnih.

SuperSport HNL

1Rijeka 612:1+1114
2Hajduk 68:4+414
3Dinamo 613:4+913
4Šibenik 66:6010
5Varaždin 64:2+29
6Istra 1961 64:13-97
7Gorica 66:8-25
8Lokomotiva 65:9-45
9Osijek 65:9-44
10Slaven Belupo 63:10-71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometSlovačka 2000

SuperSport HNL

1Rijeka 612:1+1114
2Hajduk 68:4+414
3Dinamo 613:4+913
4Šibenik 66:6010
5Varaždin 64:2+29
6Istra 1961 64:13-97
7Gorica 66:8-25
8Lokomotiva 65:9-45
9Osijek 65:9-44
10Slaven Belupo 63:10-71

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!