Slovensky denik

Navijači piju bezalkoholno pivo!

Goran Štimec • ponedjeljak, 29.05.2000.

Zahuktava se atmosfera na Europskom prvenstvu mladih u Slovačkoj. Navijača je sve više, "okupirali" su i hotel Esplanade, gdje je smještena naša reprezentacija, no sve je u najboljem redu - svi se druže međusobno, bez obzira iz kojeg djela Hrvatske bili. Naši novinari očigledno ne rade previše, sudeći po njihovoj novoj kolumni "slovenský deník"...


"Profa" Ante Šerić, Miladinov "sportski otac", s dresom koji je poklonio našem fotoreporteru (Snimio: Dražen Patarčić)

Nije dobro, ali bit će. Još uvijek se po hotelu Esplanade, gdje su odsjeli naši, vrti priča o Nizozemcima. Ako i ne naglas, onda u mislima. No, čini se da ta utakmica ne bi trebala biti prevelika trauma, Pletikosa je dobro, dobiva podršku sa svih strana nakon onih grešaka na utakmici koje su nas koštale dva pogotka i čini se da nikakvih problema, što se toga tiče, nema. Daleko veći "pegula" od Stipe je Miladin, koji će još danas ostati pogledati utakmicu sa Španjolcima, a onda će kući sa svojim "sportskim ocem", "profom" Antom Šerićem put Splita.

Miladinu sigurno nije lako. Po Šerićevim riječima, trenirali su puno i naporno za ovo natjecanja. "A što je najgore, nikad se dosad nije ozlijedio!" No, bez obzira na to, Miladin ne odaje tugu i žalost, skače po hotelu s jednom nogom u gipsu, a bacio je i trešetu sa Šerićem i vašim fotoreporterom. Nedovršenu partiju dobio je "profa" (21), kontinentalac Dražen dobro se držao kraj Dalmatinaca (16), a Miladin je došao do 14 (uz pokušaj prevare). Ona je zbrisao na večeru, čim se izbornik Šušak pojavio u predvorju.

Davno obećana majica također je završila na našem fotoreporteru, no to se nije previše svidjelo Dinamovcima, jer je dres bio - Hajdukov, broj 21. Mikić i Bišćan čudno su ga gledali, Bišćan je i priprijetio: "Hoćeš da ti odustanem od kolumne?" Lijepo je to kad se vole sjever i jug naše domovine.

Ima puno naših navijača. Većina ih je smještena u Trnavi, jučer ih dosta došlo i do Piestanya, do hotela naših igrača i stožera. Riječani su okrenuli rundu s Viškovićem, Zagrebaši s Banovićem, Varaždinci sa Sabolčkim... White Stonesi jedva čekaju da se danas ponovo vrati Anđelko Herjavec, koja kruna dobro bi im došla.

Kolegin laptop uključen je po cijeli dan. Gore se vrte slike i filmovi s utakmice, iz hotela, iz grada. Igači su oduševljenji, svi pitaju koliko bi ih to koštalo, rado bi kupili jedan notebook. Navijači su probali rekonstruirati što se to događalo na tribinama kod onog sukoba naših navijača. Tu vam vaš izvjestitelj duguje jednu ispriku jer vijest o "pendrečenju" nije bila u potpunosti točna. Ona najvjerojatnija priča kaže da je neki pojedinac počeo vrijeđati igrače zbog loše igre, skočio je drugi kojem se to nije svidjelo i tu je nastala gužva. "Palice" su proradile, dvojicu su izvukli van stadiona, no izgleda da ih nisu protjerali preko granice.


Vaš novinar uz pivo, i borovička, koju je "ispraznio" ostatak redakcije Sport Neta (Snimio: Dražen Patarčić)

Zanimljivo je i to da su dvojica Varaždinaca, koji su za vrijeme te gužve otišli podno tribine po bezalkoholno (!) pivo, također dobili svoju porciju pri povratku. Na stepenicama su susreli specijalce koji su se spuštali s tribine nakon obavljenog posla, i vidjevši na "pivopijama" hrvatski dres, udarili još par puta po njim. Objašnjavanje da nisu ništa zakuhali nije pomoglo. "Škoda!" bilo je jedino što je izustio specijalac između dva udarca. No, dečki se ne bune previše. "Frke je bilo gore, i nakon onakve akcije nikome više nije palo na pamet da radi nered. To je ok!"

Ovdje u našem hotelu nas baš ne vole. Pri prolasku hodnikom obično nas čistačice pokušavaju "eliminirati" uz pomoć jastuka koje bacaju na nas s kata, a onda se prave da je to bilo slučajno. No, nema baš puno hotela gdje jastuci lete po hodnicima. Mi smo bili spremni, uspješno preživljavamo u takvim uvjetima.

Preživljavamo i što se tiče prehrane. Jučer su si "profa" Šerić, kolega Dražen i vaš izvjestitelj priuštili jedan potpuniji obrok, no to je ovdje prilično povoljno. Za "dodatne kalorije" pobrinule su se djevénka, slovačka verzija češke behérovke, i borovička, koju preferija Dražen. Borovička je omiljeno piće i Igora Bišćana, no o tome će vam više on reći u svojoj kolumni...

Od danas će nam biti lakše raditi jer je stiglo pojačanjanje u vidu dviju kolegica. S njima je došla i kiša u Bratislavu, grad za koji nam se činilo da ne pozna to vremensko stanje. Proteklih dana je temperatura dosezala i do 31°. Ivana je napravila zastoj na granici jer su joj morali pregledati prtljagu, bolje rečeno njezin "vagon" prtljage. Ako naši u četvrtak završe svoju slovačku priču, gospodična neće niti stići iskoristiti sve cipele koje je ponijela. Ana je iz Kanade, izgleda da joj cipele nisu "fetiš", a čak joj niti borovička nije po ukusu, ona ista borovička na koju Ivanu nije trebalo nagovarati. Tako da danas Dražen mora kupiti novu, otišla je boca koju je namjeravao odnesti kući.

Glavni uredniče, naravno da lagano pretjerujem (ali lagano), Sport Netove postrojbe u Slovačkoj rade punim kapacitetom...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!