Ostali sportovi

Određeni gradovi-organizatori odbojkaškog Kupa

Danijel Kavelj • srijeda, 04.04.2001.

Na današnjoj konferenciji za novinare Hrvatskog odbojkaškog saveza priopćeni su gradovi-organizatori Kupa. U muškoj konkurenciji to je Karlovac, završni turnir će biti organiziran 5. i 6. svibnja, a u ženskoj Zagreb, 28. i 29. travnja. Isto su tako obznanjeni i novi izbornici juniorskih reprezntacija. Tako će muškarce od sada voditi Igor Arbutina, a djevojke Nenad Komadina. Novi v.d. tajnika Saveza je Slobodan Momić.

Predstavljen je i opsežan kalendar svih reprezantativnih selekcija u ovoj godini. Hrvatska je od 21. do 29. rujna 2001. organizator Svjetskog prvenstva kadetkinja, a vjerojatni domaćini su Pula i Rijeka, iako su u igri i Poreč i Rovinj. Juniorke čekaju kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Dominikanskoj Republici u Osijeku. Turnir će se održati od 25 do 27. svibnja, a osim Hrvatske još će sudjelovati reprezentacije Italije,Slovačke i Portugala.

Seniorsku žensku ekipu, pak očekuju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj slijedeće godine. Od 27 do 29. kolovoza u Dubrovniku će sudjelovati Hrvatska, Bugarska, Finska i Grčka. S druge strane mušku seniorsku reprezentaciju očekuju završni kvalifikacijski susreti za plasman na Europsko prvenstvo. U utakmicama sa Finskom 26. svibnja u Sisku i Mađarskom u Kaštelu 3. lipnja Hrvatska će morati tražiti maksimalne pobjede, jer je u dosadašnje četiri partije zabilježila samo jednu pobjedu. Eventualni neuspjeh, naši reprezntativci mogu nadoknaditi na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Argentini 2002.u Sevilli . Uz domaćine Španjolce od 12 do 14 srpnja protivnici našima će biti Norvežani i Austrijanci.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!