Tenis

Ivanišević donio prvi bod, Ljubičić izgubio

Goran Pervan • petak, 06.04.2001.

Počeo je Davis Cup susret između Hrvatske i Austrije u Prvoj Euro-afričkoj zoni, a rezultat je nakon prvog dana izjednačen - 1:1. Goran Ivanišević je, kao što se i očekivalo, bez poteškoća pobijedio Stefana Koubeka sa 6:4, 6:3, 7:6 (3) u prvom meču. Splićanin je tako uzvratio Austrijancu za poraz na ATP turniru u Beču prije dvije godine. Ivanišević je odigrao vrlo dobro, podsjetivši na svoje najbolje dane. U trećem je setu Koubek opasnije priprijetio, vodio je 3:2 i imao četiri break lopte. No, iskoristio nije niti jednu zahvaljujući sjajnom Goranovom serviranju.

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

I dok se od Ivana Ljubičića u drugom susretu očekivalo da poveća hrvatsko vodstvo, susret je krenuo u drugom smjeru. Odlično raspoloženi Julijan Knowle strpljivo je razbijao igru našeg tenisača i zasluženo pobijedio sa 6:4, 7:6 (5), 7:6 (5).

Imao je Ljubičić dobru priliku za izjednačenje krajem drugog seta, ali nije iskoristio 15:40 na Austrijančev servis za 7:5. U petom gemu trećeg seta Ljubičić je završio na podu nakon što ga je uhvatio grč, no susret je nakon kraćeg liječničkog tretmana ipak uspio nastaviti, ali ne i značajno promijeniti stanje na terenu.

Knowle je pri rezultatu 5:3 u trećem setu servirao za meč, ali Ljubičić se konačno razbudio i anuliravši dvije meč-lopte produžio nadu, ali, nažalost, samo do tie-breaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!