Nogomet

Batistuta u Romi, Baggija žele Napoli i Lazio!

Bernard Jurišić • utorak, 30.05.2000.

Završetak sezone u Serie A označio je i službeni početak vjerojatno najskuplje svjetske tržnice - talijanskog “mercata”. Ionako jaki i prebogati klubovi krenuli su u novu potragu za pojačanjima, pa se čini da bi naredna sezona mogla biti još zanimljivija od prošle, u kojoj je dvostruki trijumf ostvario rimski Lazio.

Najbolji strijelac Fiorentine u njezinoj povijesti, jedan od najboljih svjetskih napadača u ovom trenutku, Argentinac Gabriel Omar Batustuta, izjavio je kako je završen posao oko njegovog odlaska iz Fiorentine. ”Već sam objavio da neću ostati u Firenzi, a moj novi klub je Roma. Sve je sređeno, crno na bijelo, razgovarali smo nekoliko puta, sada smo konačno definirali sve točke mog novog trogodišnjeg ugovora.”, izjavio je “Batigol”, koji se s obitelji odmara u Argentini. Direktor Rome koji je vodio završne pregovore u Argentini nije krio zadovoljstvo što u redove “vukova” dovodi takvu svjetsku zvijezdu, jer navijači Rome nikako ne mogu otrpjeti da Lazio bude gazda u glavnom gradu Italije. Vrijednost transfera nije objavljena, no barata se brojkama od 70 milijardi lira Fiorentini, plus 12 milijardi Batistuti.

Fiorentinu je, osim Batistute, napustio i trener Giovanni Trappatoni, za kojeg se još ne zna hoće li preuzeti neko novi klub. No, zna se da mu je nasljednik - Turčin, Fatih Terim, koji će “viole” preuzeti nakon što je s Galatasarayem osvojio titulu prvaka Turske, i Kup Uefe, prvi europski trofej u turskoj povijesti. Zdenek Zeman, kontroverzni stručnjak koji je bio glavni kandidat za klupu Fiorentine, ipak će se vratiti u Italiju, ali na jug - on bi trebao voditi Napoli u prvoj sezoni nakon povratka u Serie A.

Druga zvijezda prijelaznog roka mogao bi biti Roberto Baggio, koji se ni prošle sezone u Lippijevom Interu nije naigrao. Za njega je interes pokazao vjerojatni novi prvoligaš Napoli, kojeg dva kola dijele od povratka u Serie A. ”Voljeli bismo da nam jedna takva zvijeda bude vođa momčadi sljedeće sezone”, izjavio je sportski direktor Napolitanaca. No, pojavila se i mogućnost da Baggio završi u prvaku Laziju, čak se spominje trokut Lazio - Inter - Parma, u kojem bi se razmijenili Baggio, Salas, Crespo i Fuser. Čini se da će najveći gubitnik ovog prijelaznog roka biti Fiorentina, jer je odlazak najavio i Rui Costa, za njega je zagizao - a tko bi drugi - Inter. U redove “crno - plavih” vraća se mladi reprezentativac Andrea Pirlo; koji je prošlu sezonu odlično iskoristio na posudbi u Reggini.

Milan je kupio mladog španjolskog reprezentativca iz Valencije, Farinosa, a još uvijek nisu odustali od sastavljanja vjerojatno najubojitijeg napadačkog dvojca ovog trenutka na planeti - Shevchenko - Rivaldo. No, čini se da je Brazilac malo preskup, čak i za mjerila Milana. Lazio je odlučan u namjeri da oformi argentinski tandem u vrhu napada, Crespo - Claudio Lopez, ovaj potonji već je uslikan u nebesko - plavom dresu, sa Crespom i Parmom još se razgovara. Ovo ostavlja jasan dojam da Eriksson u novoj sezoni neće računati na Alena Bokšića, s kojim je većim dijelom sezone “ratovao”. Prema neslužbenim informacijama, Alen ima nekoliko talijanskih ponuda, aktualna je bila Fiorentina, no u zadnje vrijeme vrlo se često spominje povratak u Olympique Marseille, pa čak i španjolska Valencia. No, ne trebamo se plašiti da će “Boka” ostati bez posla...

SuperSport HNL

1Rijeka 612:1+1114
2Hajduk 68:4+414
3Dinamo 613:4+913
4Šibenik 66:6010
5Varaždin 64:2+29
6Istra 1961 64:13-97
7Gorica 66:8-25
8Lokomotiva 65:9-45
9Osijek 65:9-44
10Slaven Belupo 63:10-71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 612:1+1114
2Hajduk 68:4+414
3Dinamo 613:4+913
4Šibenik 66:6010
5Varaždin 64:2+29
6Istra 1961 64:13-97
7Gorica 66:8-25
8Lokomotiva 65:9-45
9Osijek 65:9-44
10Slaven Belupo 63:10-71

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!