Iz notebooka Igora Bišćana

Banović nas rastura u Playstationu

Igor Bišćan • utorak, 30.05.2000.


Igor Bišćan (dp)

Mladi Hrvati jučer su odigrali neriješeno protiv jakih Španjolaca na Europskom prvenstvu U-21 u Slovačkoj.

Kod igrača je prisutno zadovoljstvo, pa tako i kod Igora Bišćana, koji u svojoj novoj kolumni govori o tek odigranoj utakmici, ali o tome kako je Ivica Banović apsolutni majstor u Playstationu, odgovara na vaše mailove...

Uspio sam konačno pogledati mailove od zadnjih par dana. Bilo je dosad nekih problema s linijima, nisam mogao niti čitati mailove, a kamoli odgovarati i poslati ih. Nadam se da se ne ljutite zbog toga, kao što čujem da se ljuti Sanja, djevojka vašeg novinara Gorana, jer niti on nema dostup do interneta onako kako bi želio.

S obzirom da niti sada nisam siguran da li moći odgovoriti svima, probat ću to u ovoj kolumni. Dakle, pozdrav dečkima iz Dugava koji su se javili. Marku hvala na komplimentu, ako zaista misli da sam talentirani novinar. Ne znam koliko lektori u redakciji promjene to što pišem, možda na kraju to na nešto i liči.


Igor Bišćan - onako kako ga vidi njegov "cimer" Mikić (Snimio: Mihael Mikić)

Pozdrav Toniju iz Kanade, a "onome" koji me pitao kako bih izgledao u bavarskim hlačicama i s bavarskim šeširićem na glavi moram reći da nije baš toliko sigurno da ću završiti tamo, možda ću negdje gdje je toplije. A ako i završim u Bavarskoj, neću nositi šeširiće. Uz te hlačice i šeširiće, čini mi se, ide i velika količina piva, ne?

Drago mi je da se javljate, da čitate. Šteta što i rezultati nisu bolji, zadovoljniji bi bili i vi i mi. Vjerojatno ste gledali utakmicu jučer, igra je bila znatno bolja, nije bilo toliko vruće, bilo je daleko lakše igrati. A i Španjolci znaju igrati, pa je i nama lakše. No, oni su ipak svjetski prvaci, izvukli smo bod protiv njih, ne možemo biti nezadovoljni. Sad nam je tek žao onoga što smo propustili protiv Nizozemaca.

Imamo dva dana pauze, a onda treba pobijediti Čehe. Izleda da su dobri, iako ne znam njihove igrače, čak niti utakmice koje su odigrali nisam stigao vidjeti. Za to će se pobrinuti gospodin Šušak. Postoje neke kalkulacije i da možemo do prvog mjesta u skupini, no nećemo se previše time zamarati. Probat ćemo pobijediti i čekati što će biti na drugoj utakmici.

Priča se da će biti preko 10.000 čeških navijača na utakmici. To nam uopće nije problem, već samo dodatni motiv. Bez obzira što je ovo mlada reprezentacija, gotovo svi ovi igrači imaju puno iskustva, neki u europskim klupskim utakmicama, neki čak i u utakmicama A reprezentacije. Straha nema, a možda nas dotakne i sreća.

Jučer nakon utakmice nismo tugovali kao nakon one s Nizozemcima. Imali smo neograničen izlaz, ali nitko ne izlazi. Umorni smo nakon utakmice, nemamo volje za takvo što. A s obzirom i da nismo pobijedili, nema razloga za neko posebno dobro raspoloženje ili slavlje. Gospodin Šušak tu ima maksimalno povjerenje u nas i nikakve posebne stege ili željezna disciplina nisu potrebne. Jedino nije dozvoljeno kartanje na dan utakmice.

Jedino čime se malo više zabavljamo je Playstation. Čavlina ga je donio sa sobom, ali nas je malo Banović odmah potukao, baš sve. Igra se hokej i košarka - NBA. Šali se s nama, najjači je. Valjda je prije već igrao. I Pletikosa je dobar, oni dva odskaču. Ja sam dosta slab, pa sam već i izgubio volju za igranjem.

Pošto čitate ove redove, znači da nisam odustao od kolumne, ako ste možda pomislili to jučer, zbog toga jer se vaš fotograf usudio obući Hajdukov dres u hotelu. Naravno da je to bila šala, nema to nikakve veze, družit ćemo se do kraja. Držite nam palčeve da taj kraj ne bude već u četvrtak, mi ćemo dati maksimalno od sebe...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!