Ostali sportovi

Kaštelanke stigle nadomak prve titule prvaka u povijesti

Danijel Kavelj • utorak, 10.04.2001.

Drugoga dana turnira doigravanja za prvaka Hrvatske u odbojci za žene u Zagrebu odigrane su dvije vrlo zanimljive utakmice. U prvom susretu Kaštela su pobijedila Rijeku sa 3:2 (26:24, 24:26, 18:25, 25:21, 16:14), te su tako stigla nadomak osvajanja naslova prvakinja.

Kaštelanke su vrlo dobro ušle u susret, ostvarile su u jednom trenutku prednost od 9 poena, ali na kraju su jedva spasile prvi set. Slijedilo je razdoblje odlične igre Riječanki koje sa vrlo dobrim igrama Sršen, Jurcan i Popović preokreću rezultat osvajanjem sljedeća dva seta. U četvrtom setu ponovno se bude igračice Kaštele, te izjednačuju rezultat na 2:2. Odlučujuća igra donijela je pravu neizvjesnost. Najprije su Riječanke povele sa 13:8, ali onda Kaštelanke zahvaljujući odličnom bloku preokreću rezultat na konačnih 16:14.

U drugom susretu uz ništa manju dramatičnost ekipa Vukovara je pobijedila Mladost također sa rezultatom 3:2 (21:25, 22:25, 27:25, 25:17, 15:13). Mladostašice su sigurnom igrom dobile prva dva seta, ali nakon toga su potpuno stale. Vukovarke su preuzele igru i s odličnim Miletić i Karlatiras lako su prolazile kroz blok Zagrepčanki, koje nikako nisu mogle uspostaviti svoju igru sa početka susreta. Zadnji set donio je samo potvrdu pobjede požrtvovnih Vukovarki.

Zadnjeg dana turnira u utorak sastaju se Rijeka KB i Vukovar (17 sati), te Mladost i Kaštela KR (19 sati).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!