Iz notebooka Igora Bišćana

Posljednji dojmovi

Igor Bišćan • petak, 02.06.2000.


Oproštaj (zasad) od Sport Netova laptopa (dp)

Naš izvjestitelj sa Europskog prvenstva u Slovačkoj, Igor Bišćan, odradio je, nažalost, svoju posljednju kolumnu, samo nekoliko sati prije ukrcaja u autobus koji vozi natrag u Hrvatsku. Ugodno sedmodnevno druženje Igora i čitatelja Sport Neta je završeno, a prema vašim reakcijama - kolumna je bila i više nego pun pogodak. U svakom slučaju - Igoru je na stolu, uz ponude iz Milana, Deportiva, Monaca, Bayerna, Bayera..., ostala i još jedna ponuda - ako sve krene “kvragu”, uvijek se može vratiti novinarskoj karijeri u našoj redakciji.

Zadnje dojmove prije odlaska iz Slovačke, Igor vam iznosi u posljednjem broju kolumne ”Iz notebooka Igora Bišćana”.

Evo, izgubili smo jučer. Katastrofa. Dobro, možda nije baš katastrofa. Ali, ipak, sve je palo u vodu, sve što je ova generacija dosad napravila, onaj veliki uspjeh u kvalifikacijama... Šteta, mogli smo i trebali bolje.

Istina, na ovoj zadnjoj utakmici protiv Češke sudac je lagano "navlačio" na njihovu stranu, sve to ima utjecaja na igru. Ali, to je sport, tako to često izgleda.


Cimeri Bišćan i Mikić u akciji (Snimio: Dražen Patarčić)

Borili smo se do kraja, čak i kad su poveli 4:2, išli smo na to da im bar pomrsimo račune, kad su nas već tako "pokrali". Bili smo blizu, šteta. Evo, dali smo tri gola, tko je očekivao da ćemo ih dobiti četiri. Ne sjećam se da li smo ikad dobili četiri gola.

Da ne bi bilo zabune, Česi su zbilja kvalitetna momčad. To potvrđuju i rezultati, a i igra. Čvrsti su, brzi, konkretni. U napadu ima zbilja igrača koji bi s vremenom mogli iskočiti kao klasa. No, to u ovom stadiju jos nije sasvim čisto. Netko će potonuti, netko će napredovati. Tko zna i tko će od nas iz hrvatske reprezentacije za nekoliko godina biti u vrhu, tko će pasti. To je normalno.

Na kraju svega, još uvijek mislim da su Nizozemci najslabiji u skupini. Ta utakmica bila je ključ, pobijedili smo sami sebe. Evo, oni su obje utakmice izgubili nakon toga, i od Čeha i od Španjolaca. Da je bilo malo manje nesreće protiv njih, i malo vise sreće na ostalim utakmicama, mogli smo i mi biti sada na putu za Bratislavu, a ne za Zagreb. Ali, i taj faktor sreće čini rezultat, pa se sad ne mozemo vaditi na to "što bi bilo da je bilo".

Na kraju smo sedmi u Europi, na turniru je Turska iza nas. Evo, bar nismo zadnji. Ali, puno reprezentacija uopće nema ovdje - Francuza, Nijemaca, Portugalaca, Skandinavaca...

Vraćamo se danas u 11 sati. Kad se vratim, trebam vidjeti što će biti sa mnom, uskoro bi se stvari trebale iskristalizirati, znat ću konačno sa sigurnošću gdje ću nastaviti karijeru. O tim dogovorima i razgovorima ovisi mi i ljetni odmor. Najvjerojatnije ću sa Šokotom na Pašman, loviti ribe par dana, pozvao me dolje. Uzet ćemo brod i idemo na Kornate. Poslije ću ići možda negdje van Hrvatske se odmoriti.

Za kraj bih pozdravio sve koji su nas pratili, koji su mi se javljali. Možda nisam stigao svima odgovoriti, nadam se da će imati razumijevanja, iako sam pokušao obuhvatiti što vise toga. Šteta što nije bilo više lijepih vijesti s prvenstva, no što je - tu je. Stvarno mi je bilo drago što sam surađivao s ekipom Sport Neta, za mene je to jedno lijepo iskustvo i nadam se da ćemo još surađivati... Pozdrav svima od cijele hrvatske reprezentacije. Dovidenia!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!