Sportaši u mreži

Pavlovićev odlazak gurnuo je LASK prema drugoj ligi

Sportaši U mreži • četvrtak, 12.04.2001.

"Od mojeg zadnjeg javljanja odigrana su dva kola. Na moju nesreću, Sturm je baš protiv mojeg Bregenza uhvatio priključak s vodećom trojkom. Željko Pavlović je zamjenio Austriju Belgijom, a Igor Pamić se nakon ozljede vratio u momčad, Marko Topić zabija za Austriju. Zadnjih dana posebno me razveselila pobjeda naših tenisača protiv Austrije, uvijek to nama "gastarbajterima" dobro dođe, podigne nam ugled." Naš redoviti "Sportaš u mreži" Mladen Posavec javlja vam se sa zanimljivostima iz Austrije...

Ovdje je, naime, započeo četvrti krug (Austrija ima četverokružni sustav natjecanja) gdje su se zapravo igrale uzvratne utakmice iz posljednjeg trećeg kruga. Evo rezultata: Sturm - Bregenz  3:1,  Admira - GAK  1:0, LASK - Austria   4:1, Salzburg - Tirol 0:1, Rapid - Ried 1:1.

Veliko iznenađenje je podjeda LASK-a nad Austrijom Memphis od 4:1, koja ih je pomaknula sa zadnjeg mjesta na tabeli. Ried je uzeo veliki bod Rapidu koji se nalazi u maloj krizi. Za razliku od Rapida, Bregenz se nalazi u velikoj krizi pa je nakon poraza (očekivanog) od Sturma zauzeo posljednje mjesto. Inače, strijelac za Bregenz je bio naš Golemac koji ima odlične ponude "velikih" klubova. Unatoč povratku Pamića, GAK nije mogao više od časnog poraza od 1:0  kod preporođene Admire, koja je dolaskom Krankla na mjesto trenera najbolja momčad proljeća. Zaboravio sam spomenuti Antu Jažića, koji se odlično snašao u Rapidu, unatoč lošoj atmosferi u klubu nakon posljednjih loših rezultata.

Prvo kolo četvrtog kruga: Bregenz - Sturm 0:3, Ried - Rapid   2:0, Austria - LASK  3:1, GAK - Admira 1:1, Tirol - Salzburg   1:0.

Kao što vidite, Ried je pobijedio Rapid, koji je očito u krizi za razliku od Sturma, koji nakon ispadanja u Ligi prvaka polako ali sigurno hvata zalet za najviše pozicije. Moj Bregenz pada sve niže ne samo na tabeli nego i u igri. Gotovo nikad Sturm nije tako lako uzeo bodove u Bregenzu. Tek se sada vidi velika pogreška u smjeni našeg trenera Slavka Kovačića, koji je klub ostavio u prednosti od 8 bodova ispred LASK-a i Admire, a sada je iza njih dva boda. Golemac je ponovo bio dobar u slaboj ekipi Bregenza dok je Kuruzović sjedio na klupi. Ja sam zbog ozljede (prepone) sjedio na tribini.

Marko Topić je od svih naših igrača najviše pokazao, pa je za dobru igru nagrađen i sa dva pogodka u mreži inače vrlo dobrog LASK-a Pamić je jednom zatresao mrežu Admire, ali to nije bilo dovoljnjo za pobjedu nad najboljom ekipom proljeća koja je tako pobjegla tri "velika " boda posljednjem Bregenzu. Veliki hendikep LASK-u bit će nenadani odlazak hrvatskog reprezentativca Pavlovića u belgijski Anderlecht. Pavloviću želimo sve najbolje u novom klubu, a Lasku predstoji borba sa Bregenzom za ostanak u Max budesligi.

U drugoj ligi Pavlek i Grubor igraju sve bolje, čak su bili na pragu iznenađenja u Kupu kada su mogli izbaciti favorizirani Tirol. Grubor je bio strijelac vodećeg pogotka, ali su gosti uspjeli preokrenuti rezultat u konačnih 2:1. Vuković, Brnas i Kozniku sigurno koračaju prema prvoj ligi i samo ih čudo u tome može spriječiti. Izbacili su u osmini finala Kupa prvoligaša iz Linza pobjedom od 2:0 i tako na najbolji mogući način dokazali da im je mjesto među prvoligačima . Mattesburg u kojem igra naš Pinturić je nakon dobrog starta malo posustao i sada mu predstoji grčevita borba za drugoligaški status.

Svaki uspjeh naših sportaša, pogotovo ako je postignut protiv zemlje u kojoj "zarađuječ kruh" je posebno drag. Zato velike čestitke našim tenisačima za pobjedu u Davis cupu nad Austrijom. Pozdrav svim čitateljima Sport Neta

Mladen Posavec

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!