Nogomet

Zagreb - Varteks: 6 golova, 2 crvena kartona za - miroljubivo

Alan Sinovčić • nedjelja, 06.05.2001.


Iako se igralo po vrlo teškom terenu i jakoj kiši koja je u jednom trenutku u pitanje dovela i regularnost utakmice, danas smo u Kranjčevićevoj vidjeli vrlo dobru i zanimljivu utakmicu u kojoj su Zagreb i Varteks odigrali neodlučeno u dvoboju dvaju izravnih konkurenata za ulazak u kup UEFA. Zagreb je u utakmicu ušao bez ozlijeđenih Popovića i Osibova te Šimića koji nije igrao zbog skupljenih žutih kartona. Zbog tih izostanaka Bulat je silom prilika zaigrao na sredini terena, poziciji u kojoj do sada nije igrao, što njemu nije smetalo jer je do isključenja bio najbolji igrač svojeg sastava.

Prvu priliku imali su gosti preko Bjelanovića koji je Sklepićevu loptu iz slobodnog udarca samo malo glavom skrenuo što je Stojkić odličnom reakcijom obranio. U tom dijelu igre Zagreb je imao potpunu inicijativu. U 26. minuti nakon jedne ne odveć opasne akcije Zagreba Madunović u vlastitom šesnaestercu igra rukom a Trivković pokazuje na bijelu točku. Realizator za 1:0 bio je Franja. Nakon vodstva Zagreb je još više pritisnuo goste a samo je nespretnost napadača sačuvala mrežu gostiju od visokog vodstva već u prvom dijelu. U 31. minuti Bulat sa 18 metara puca malo preko gola, u 32. Čačić sa iste udaljenosti po podu puca pored gola. Gosti su nešto pokušali tek u 40. preko Karića koji je krenuo u kontru nakon Jurićeve greške, ali se Zagrebova obrana uspjela vratiti i spasiti vlastitu mrežu. U zadnjoj minuti prvog dijela Zagreb je povisio na 2:0 preko Noseka koji je glavom pogodio na nabacivanje Bulata. Gol ide na dušu Varteksovog vratara koji je u skoku za loptu potpuno odletio u praznu.

U 51. minuti Franja je propustio priliku kojom bi utakmica vjerojatno bila riješena. Izašao je sam pred Mađarića, koji je odmijenio Rumbaka, ali je pucao vrlo loše pa je lopta otišla pored gola. Tri minute kasnije stigla je osveta u obliku Varteksovog pogotka. Režić je ubacio s desne strane a Drobne glavom pogađa za 2:1. Minutu nakon toga dogodio se ključni trenutak utakmice. Do tada najbolji igrač Zagreba Josip Bulat kažnjen je drugim žutim kartonom zbog navodnog simuliranja jedanaesterca iako su tada, baš u vrijeme kada je vladao pravi prolom oblaka, igrača stalno padali zbog nemogućih uvjeta i vrlo teškog, mokrog i skliskog terena, pa smo dojma da je ovakva odluka suca Trivkovića definitivno prestroga.

Varteks tada prelazi na sustav sa tri napadača i preuzima inicijativu iz čega su uspjeli potpuno preokrenuti rezultat sa dva pogotka. U 64. minuti Hrman je pucao is prve na jednu nabačenu loptu što Stojkić ne uspjeva braniti. Iz sljedećeg napada s druge strane Vejić sa ruba šesnaesterca puca u golmana.

U 71. Varteks vodi 3:2. Nakon jedne polukontre Karić koristi Stojkićevu grešku i dodaje Bjelanoviću koji lagano pogađa Zagrebova vrata. Tada Zagreb sve karte baca u napad što je zamalo urodilo plodom već u sljedećoj akciji kada je Čižmek bio u izglednoj prilici ali je loše pucao. Ulaskom Lovreka Zagrebov napad je dodatno živnuo, a domaći su šanse imali još u 77. minuti kada Vejić dobro puca ali Mađarić odlično brani, te preko Lovreka koji iz slobodnog udarca sa 18 metara puca malo preeko gola. Silan pritisak domaćih urodio je plodom u 84. minuti. Varaždinci su postavili neuspješnu offside zamku, na loptu je izašao Lovrek i pogodio pored Mađarića koji je također zastao misleći da će sudac označiti zaleđe.


Zlatko Kranjčar, trener Zagreba: "Igrom svoje ekipe sam zadovoljan, ali sam vrlo nezadovoljan krajnjim rezultatom i Trivkovićevim suđenjem. U poluvremenu utakmice upozorio sam igrače da se ne smiju opustiti nakon vodstva 2:0, ali naviše zahvaljujući Bulatovom isključenju i našim neiskorištenim prilikama gosti su uspjeli izvuči bod. Otkako sam trener konstantno nas muči problem neefikasnosti koja nas je danas koštala gubitka dva boda."

Branko Janžek: "Prije utakmice smo razmišljali kako bismo bili prezadovoljni s bodom, a sada žalimo za sva tri boda od kojih nas je dijelilo samo nekoliko minuta. Bila je to zanimljiva utakmica u koj smo se mi uspjeli vratiti iz mrtvih nakon Zagrebovih 2:0. Suđenje ne bih komentirao."

SuperSport HNL

1Hajduk 712:5+717
2Rijeka 612:1+1114
3Dinamo 714:8+613
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 66:6010
6Istra 1961 74:14-107
7Lokomotiva 65:9-45
8Gorica 77:12-55
9Slaven Belupo 77:11-44
10Osijek 65:9-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Hajduk 712:5+717
2Rijeka 612:1+1114
3Dinamo 714:8+613
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 66:6010
6Istra 1961 74:14-107
7Lokomotiva 65:9-45
8Gorica 77:12-55
9Slaven Belupo 77:11-44
10Osijek 65:9-44

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!