Tenis

Meligeni i Sliuter najveće zvijezde "Zagreb Opena 2001."

Goran Klarić • utorak, 08.05.2001.

Slika 1 od 1.

U subotu 12. svibnja s početkom u 9 sati u Športskom parku Mladost počinje kvalifikacijski dio ATP Challenger Zagreb Open 2001, svečano otvaranje turnira i početak službenog dijela natjecanja predviđen je za nedjelju 13. svibnja s početkom u 18 sati.

Na ovogodišnjem turniru, suprotno predviđanjima organizatora, neće nastupiti naši najbolji tenisači Ljubičić i Ančić. Ljubičić se odlučio za turnir u Hamburgu, a Ančićev stručni stožar je predvidio pripreme za sljedeću sezonu izbjegavavši veće turnire. Ipak, i ove nas godine u Zagrebu očekuje dosta kvalitetnog tenisa.

Trenutno najbolje rangirani tenisač i najveća zvijezda ovogodišnjeg Zagreb Opena je Brazilac Fernando Meligeni, polufinalist Roland Garrosa 1999. Dva puta je došao do osmine finala Franc Opena, ima tri osvojena ATP turnira (Bastad 1995., Pinehurst 1996. i Prag 1998.) i to sve na zemljanim podlogama. Pobijeđivao je i najbolje kao što su - Muster, Sampras, Kafenjikov, Rafter, Corretja, Mantilla, Pioline.

Osim Meligenia u Zagreb dolazi i Raemon Sliuter koji je u bližoj povijesti zabilježio značajnu pobjedu za Nizozemsku Davis Cup reprezentaciju pobijedivši Španjolca Carlosa Fereru, a kao najveći uspjeh dosada mu se pripisuje finale ATP-a u Amsterdamu.

Još jedan igrač koji je zasigurno vrijedan pažnje je i Čileanac Fernando Gonzalez, koji je prošle godine iz kvalifikacija osvojio ATP u Orlandu. Ali zasigurnio najprestižnije ostvarenje mu je osvojen juniorski Roland Garros 1998. godine. Gonzalez je jednom pobijedio i našeg Ljubičića i to na turniru u Washingtonu. Osim najzanimljivije trojice u Zagreb dolaze i Španjolci Alonzo, Alvarez, Diaz, Montanes, Serrano, Viloca, Talijani Furlan, Luzzi, Tarallo, Volandri, Amerikanac Armando, Argentinac Nalbandian, Gruzijac Labadze, Brazilac Simoni, Kostarikanac Marin, Austrijanac Trimmel, Francuz Sauliner i Rumunj Voinea.

Tenisači koji prođu kvalifikacije bit će poznati u nedjelju, kada ćemo i sa sigurnošću znati dvoje, najvjerojatnije domaćih igrača, s pozivnicama. Za sada su najozbiljniji kandidati za ta mjesta Vajda i Zovko. Ulaz na turnir je besplatan sve do polufinala, kada će ulaznica koštati simboličnih 20 kn, a spomenimo da je ukupni nagradni fond turnira 75 000 USD.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!