Sportaši u mreži

Groznica subotnjeg poslijepodneva

Mladen Posavec • subota, 19.05.2001.

Danas, 19.5  u 19 sati, Austrija će saznati novog (starog?) nogometnog prvaka. Sturm gostuje kod vodećeg Tirola koji bi pobjedom osigurao prvo mjesto, jedno kolo prije kraja prvenstva (sada imaju 4 boda prednosti). Drugoplasirani Rapid (Jažić) domaćin je Salzburgu (kojemu je ovo jedna od gorih sezona) i pobjedom, a eventualnim kiksom Tirola prvenstvo bi bilo još uvijek otvoreno i morali bismo čekati još sedam dana do konačne odluke. Iz Austrije za Sport Net piše Mladen Posavec, jedan od naših "Sportaša u mreži".

Što se pak tiče borbe za opstanak, moj Bregenz je zaista nevjerovatnom serijom od pet utakmica bez poraza osigurao opstanak dok Admira i Lask još vode otvorenu borbu. Istina - Admira je u nešto lakšem položaju jer ulazi u završnicu s 4 boda prednosti (slično kao i Tirol samo na drugom kraju tabele) ispred LASK-a. Admira je gost Bregenzu i u slučaju LASK-ovog poraza u Riedu, može i izgubiti jer prije zadnjeg kola imat će nedostižnu prednost.

Bečka Austria proživljava najgore trenutke u svojoj povijesti. Lošom politikom dovođenja igrača i vođenja kluba iznervirali su navijače koji su im potpuno okrenuli leđa. Ceh su platili igrači koji su ostali na vjetrometini, pa je tako i naš Marko Topić u potrazi za novim klubom. Inače, što se tiče novih pojačanja baš je jučer objavljeno da je "otpisani " Dinamovac Pavlovič potpisao za "ljubičaste". Nadamo se da će to biti pravi potez Bečana, jer su baš u sredini najtanji.

Kad smo već kod toga, tema odlasci-dolasci već je uvelike okupirala najveći broj sportskih listova u Austriji. No za očekivati je da se sve tek zahuktava, pa ćemo za prave vijesti pričekati još neko vrijeme. Od naših igrača u 1 MAX. Bundesligi, kao što sam već rekao Topic (Austrija) pregovara s renomiranim austrijskim klubovima, očito nezadovoljan statusom pričuve. Vastić i Kocijan najvjerojatnije i dalje ostaju u Sturmu, što vrijedi i za Pamića u GAK-u . Ante Jažić odlično se snašao u Rapidu i opravdao povjerenje koje su mu ukazali u Beču. Bio bi pravi uspjeh kad bi se odmah okitio i naslovom prvaka. Mlinar čeka rasplet borbe za ostanak, dok sam ja najvjerojatnije i dogodine stanovnik Bregenza. Golemac (moj suigrač, 25 godina) sigurno neće dočekati novo prvenstvo u Bregenzu, jer su gotovo svi veći klubovi zainteresirani za njega. Inače, prije nekoliko mjeseci dobio je i austrijsko državljanstvo, pa su otvorene i opcije oko odlaska i u neki od engleskih klubova .

Za najveći uspjeh Klagenfurta u njegovoj povijesti uvelike su zaslužni naši igrači Brnas, Vuković i Kozniku. Naime, Klagenfurt je osigurao ulazak u prvu ligu i nastup u Europi u istoj godini. To je zaista jedinstveni uspjeh koji je ostvaren u toj zemlji. Inače zbog ulaska u finale Kupa, gdje igraju s vjerojatno budućim prvakom Tirolom, osiguran im je i nastup u Europi.

Mattesburg (Pinturić) i Leoben našeg trenera Đuričića i igrača Pavleka i Grubora, nalaze se na sredini tabele, te im ostaje da druge godine izbore ulazak u prvu ligu .

Toliko za ovaj put, a o samom raspletu u ligi sljedeći put.
Pozdrav svim čitateljima Sport Neta!!!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!