Ostali sportovi

Dobrić: "Poraz protiv Finaca značio bi tragediju"

Maja Zrnčić • subota, 26.05.2001.

Na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama Hrvatskog odbojkaškog saveza sudjelovali su potpredsjednik HOO- Zdeslav Barač, kapetan muške seniorske reprezentacije Ante Kovačević i izbornik Vinko Dobrić. Govorilo se o najaktulanijim zbivanjima, znači o zadnjim dvjema kvalifikacijskim utakmicama za prvenstvo Europe (seniori), o seniorskoj ženskoj reprezentaciji, kvalifikacijama juniora u Grčkoj te juniorki u Osijeku.

Ženska seniorska reprezentacija se okuplja 29. svibnja u Poreču. Zajedničke pripreme u Osijeku sa juniorskom reprezentacijom završile su jučer. U nastavku priprema odigrat će prijateljske otakmice s vrlo jakom ekipom Rusije. Nakon toga odlaze u Karlsruhe, gdje će na turniru igrati protiv Rusije, Njemačke i Italije. U ekipi trenutno postoji problem jer nema Nataše Leto, koja je obnovila staru ozlijedu potkoljenice.

U mušku senirosku reprezentaciju pozvano je 14 igrača od 17 koliko ih je bilo na spisku. Na prvom sastanku se tri igrača nisu odazvala, nisu ni najavili nedolazak, zbog čega je uslijedila prijava HOO-u. Neki igrači su igrali kup u klubovima pa su došli umorni, dok neki nisu trenirali i po mjesec dana treninga zbog čega cijeli tim nije u najboljoj formi.

“ Imali smo samo jedan trening za Springs kupu u Jesenicama, a od 14 igrača 12 ih je došlo tamo. U Sloveniji smo odradili osam treninga u Kranjskoj gori i odigrali šest utakmica. Na turniru smo bili drugi, na finalnoj utakmici nije bio Laninović koji iz privatnih razloga pušten prije mjesec dana kako je i dogovoreno” – rekao je izbornik muške reprezentacije Vinko Dobrić.

Postojao je i eksces s Čoškovićem, koji je prigovorio na Dobrićevu izmjenu u četvrtom setu te strgao dres. Nakon dva dana slobodnog, kad su počele pripreme, udaljen je s priprema do daljnjega i podnešena je disciplinska prijava protiv njega. “Smatram da se to treba riješiti, jer on je perspektivan igrač i predložit ću da ga se kazni ove dvije utakmice i eventualno financijski da plati one dresova, a da se priključi već na pripremama za Velebno” – izjavio je Vinko Dobrić.

Izbornik je također rekao da na Springs kupu nije bio cilj rezultat, već uigravanje postave. Marić se na trenzima za zadnje dvije utakmice žalio na prepone, otišao mu je abduktor i treba mu dva do tri tjedna mirovanja. Poslije Springs kupa dobio trovanje želuca Krnić, koji zbog toga ne prisustvuje treninzima. U ovom momentu ekipa je bez Krnića i Marića, a kako je Čošković otpao do daljnjega, pozvan je Polgar. Goran Brozić je bolestan, ima problem s mišićem.

U nedjelju se igra utakmica protiv Finske, dva dizača su Šimunčić i Osmokrović i libero je Zimakijević. Umjesto Marića igrat će Artuković ili Jurčić. “Fince moramo dobiti, bila bi tragedija da se izgubi utakmica pa da se iga u C skupini. Svi treninzi do sada bili su više manje upoznavanje sa mnom. Ja počinjem sa pravim treniranjem 5.6. s kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo” – rekao je Vinko Dobrić.

“Mi igrači se moramo koncentrirati na utakmicu protiv Finaca, ništa previše ne razmišljati o Sevilli, prvi zadatak je dobit Fince. Izgubiti tu utakmicu ravno je katastrofi, što znači odlazak u skupinu niže i opet borba za europsko prvenstvo tek za četiri godine. Znači, treba se mobilizirati i za dva dana odigrati najbolje što možemo, usprkos neigranju Marića i Krnića. Mora se stvarno maksimalno ući u tu utakmicu i dobiti Fince, onda će sve biti lakše. Ako izgubimo, i moral će pasti i bit će nam teže koncentrirati se za Španjolsku.“ – izjavio je kapetan muške seniorske reprezentacije Ante Kovačević.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!