Tenis

Talaja i Lučić prošle u 2. kolo, Ljubičić ispao

Hrvoje Niče • ponedjeljak, 26.06.2000.


Mirjana Lučić

Prvog dana Wimbledona, troje naših tenisača izašlo je na travnjak "All England Cluba". Djevojke su bile puno uspješnije, Silvija Talaja i Mirjana Lučić uspješno su prebrodile prve prepreke, te ih u drugom kolu očekuje - međusobni sraz, a bolja iz njega ići će na - Švicarku Martinu Hingis.

Ivan Ljubičić od engleske se trave oprostio već u prvom kolu, porazom u četiri seta. Goran Ivanišević i Jelena Kostanić svoje prve susrete igraju sutra.

Plasman naših tenisača i njihove izglede u ovogodišnjem Wimbledonu možete prognozirati i vi, u našem teniskom forumu.

Iako je prvi set izgubila, mlada Makaranka Mirjana Lučić ipak je na kraju meča stigla do pobjedne nad Denise Chladkovom. Prvi set je Mirjana izgubila 4:6, da bi sljedeća dva dobila rezultatom po setovima 6:2, 6:2.

Druga naša predstavnica Silvija Talaja bila je iste sreće, no i manje muka. Silvija je Rumunjku Irenu Spirleu "riješila" u dva seta rezultatom 6:4, 6:2. Pošto je ždrijeb tako odlučio, imati ćemo definitivno jednu predstavnicu u trećem kolu jer će Lučićeva u drugom kolu igra protiv Talaje. Pobjednica iz tog meča vjerojatno će ići na Švicarku Martinu Hingis u trećem kolu.

Na žalost, uspješan hrvatski dan na terenima All England Lawn Tennis and Croquet Cluba nije uspio zaokružiti Ivan Ljubičić. Njega je pobijedio kvalifikant Amerikanac Alex O’Brien u četiri seta – 5:7, 6:1, 7:5, 7:6 (4). Ljubičić je jako dobro krenuo u meč (prvi set), ali i jako brzo zalutao stranputicom (drugi set). Iako, je u posljednja dva seta imao više prilika, ili barem poluprilika na terenu je uvjerljivije izgledao O’Brien, posebice na servisu. Šteta za Ljubičića jer ždrijeb mu i nije bio tako loš. Zato, će barem ranije krenuti s pripremama za Umag, na kojem će braniti prošlogodišnji polufinale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!