Tenis

Američko žensko finale

Hrvoje Niče • četvrtak, 06.07.2000.


Amerikanke su zavladale ovogodišnjim Wimbledonom, čak tri su se našle u polufinalu. Stoga nije ni čudno što će se za najprestižniji teniski trofej boriti dvije sunarodnjakinje; braniteljica naslova Lindsay Davenport i starija sestra Venus Williams. Davenport je lako prošla pored Australke Dokic, dok je Venus izbacila sestru Serenu.

Dobre vijesti stižu nam iz juniorskog dijela turnira - Mario Ančić ušao je u polufinale pojedinačne konkurencije...

Polufinale (Ž)

Venus Williams/5 - Serena Williams/8 6:2 7:6
Davenport/2 - Dokic 6:4 6:2

Opet smo imali priliku gledati sestre Williams na jednom velikom turniru kako igraju jedna protiv druge. Starija sestra, Venus slavila je nad Serenom. Iako su promatrači predviđali kako je u većini teniskih stvari Serena bolja, u ovakom meču presudilo je iskustvo ili možda pak otac koji dirigira karijeru svojih dviju kćeri. Očekivala se veća bitka, no publiku je i ovo zadovoljilo.

Gluma je svedena na minimum, za razliko onog meča u Munchenu prije godinu dana kada su sestre Williams u finalu napravile blamažu od tog spektakla. Venus je svakako zasluženo u finalu, no ne bi bilo čudo da je na njezinom mjestu bila Serena. Da nije njihovog oca, za kojeg kažu da "naginje" Venus, možda bi u subotu gledali Serenu u finalu.

U drugom paru, također je iskustvo pobijedilo. Sedamnaestogodišnjakinja Dokic nije mogla protiv iskusne Davenport. Očekuje nas veliki meč u subotu. Američko finale u All England Clubu.

Velika vijest za domaći tenis je prolazak Marija Ančića u 1/2 Finale u juniorskoj komkurenciji Wimbledona gdje će igrati protiv drugog nositelja, Bugara Eneva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!